2011. augusztus 17., szerda

Alkotmányos alapjogot sértettek a Hajógyári Szigeten a rendezők!

Korábban hírt adtunk a Hajógyári Szigeten történt jogsértésről:
http://fejerszovetseg.blogspot.com/2011/08/szigetre-ment-magyar-sziget-s-rendorok.html
http://fejerszovetseg.blogspot.com/2011/08/szigetes-tenyek-nem-fosztogattak-hanem.html

A rendelkezésre álló adatok alapján egyértelműen kijelenthető, hogy 2011. augusztus 12-én a "sziget fesztivál" rendezősége a jelenleg érvényes jogszabályok értelmében ismételten bűncselekményt követett el, mikor megakadályozta Gyimesi Zoltán által már januárban bejelentett tüntetés megkezdését.

A BRFK kivezényelt rendőrei pedig kötelességüket elmulasztva segédkeztek a helyszínt biztosító In-Kal Security munkásainak a bűncselekmény elkövetésében, sőt, rendzavarás gyanújával előállítottak néhány HVIM tagot. Azaz a bejelentett tüntetés megtartásának, mint alkotmányos alapjog gyakorlásának szándékát rendzavarás gyanújának minősítették ahelyett, hogy a tüntetésen résztvevők számára a helyszínt biztosították volna.

A nem költői kérdés: Hova jutunk/jutottunk, ha egy az állampolgárok számára biztosított alkotmányos alapjogot egy magánszerződéssel felülírnak és erre hivatkozva az állampolgárok adójából fizetett rendőrség nem biztosítja az alkotmányos alapjogok gyakorlását?

Gondolkozzunk együtt! Az-e a kivezető út, hogy szemet hunyunk minduntalan minket és gyermekeinket ért jogsérelmek felett?! Mi a fontosabb: a "sziget fesztiválra" érkezők pénzen vásárolt zavartalan "szórakozása", vagy a mindennapok jog- és létbiztonsága? Gondolkozzunk!

Az alábbi felvételek a helyszínen készültek az eseményekről:



A teljes felvétel (77 perc). Az előállítások az 55:40 percnél kezdődnek ("- Gyula! Most állítanak elő rendzavarásért. - Milyen rendzavarásért?"). A felvételből jól látható, ahogy az In-Kal Security embere lökdösődéssel provokálja ki a rendőri intézkedést, amelyet a rendőrök egy intésre teljesítenek. A felvételből így teljesen kiviláglik: hogy kik is érzik magukat (alaptalanul) teljes jogbiztonságban.  


Fejér Szövetség Sajtószolgálat
2011/08/17/2

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése