2017. szeptember 3., vasárnap

A Fejér Szövetség társelnökének válasza az MVSZ elnöksége nevében érkezett megdöbbentő tartalmú levélre

Nyílt válasz az MVSZ KTej.2017.3016 iktatószámon küldött ajánlott levelére

Ajánlott levélben érkezett hozzám, mint a Fejér Szövetség társelnökének, mint MVSZ tagjának és hozzánk, a Fejér Szövetség és a Fejér Megyei MVSZ tagság részére a fenti iktató szám alatt az Önök határozata, ami (röviden) a következő: 

1. Az MVSZ elnöksége felszólítja a Fejér Szövetséget, hogy mondja fel a Tudomány Történeti Kiállítás ügyében megkötött, szervezésre vonatkozó szerződését Pálfi professzorral. (indoklás nincs) 

2. Az MVSZ megvonja a bizalmat Dr. Boór Ferenctől és visszavonja Őt a Trianon 100 munkacsoportból. (indoklás nincs) 

Úgy őszintén Uraim, mit gondolnak Önök magukról és rólunk?! Egy önkéntes munkára alapuló Világszövetség hogyan alázhatja meg, teheti tönkre saját lelkes táborát indok nélkül, vagy éppen kiváló munkájáért, mint esetünkben?

Talán elfeledték, hogy a Világszövetség a világ és Hazánk magyarságának összefogására és különösen a négy évente megrendezendő Világkongresszus megrendezésére esküdött fel és ez a feladata? Az összefogás megteremtése! Legfőképpen, hogy négy évente az összmagyarság képviselhesse tudását, véleményét, akaratát a Kongresszus keretében! Mondhatnám: ez a mi Nemzetgyűlésünk lehetősége!

Vagy talán inkább a székhelyi, mellérendelő, helyi önkormányzati képviseletünk erőssége az, amely a felülről vezérlő gondolkodásukban ennyire ellenséges az Önök szemében?
Az alulról építkezés, mellérendelés a jövő útja és ebben segíteniük kell az olyan csírákat, mint a Fejér Szövetség és nem eltaposni.

Kérem tessék tudomásul venni, hogy a Fejér Szövetség nem alárendeltje az MVSZ-nek! Nekem, mint társelnöknek és vezetésünknek parancsokat nem osztogathat az MVSZ a kiállítás ügyében sem!
Amit tisztességgel el tudunk végezni saját hatáskörünkben és felvállalunk, az a mi ügyünk.

Ne tessék nekünk ultimátumot adni, hiszen saját erőnkből a fényt visszük ahová csak lehet, szent feladatnak tartjuk többek közt a TTK szervezését, komoly munkával terjesztjük és ezt semmilyen MVSZ felső határozata meg nem tudja változtatni! 
Mindezt úgy tettük, hogy az MVSZ hírnevét, támogatását ez ügyben, TV, újság és hírportál hangozza általunk (lásd: Magyarságtudomány oldalt!).

Hol vétettünk mi hibát? Miért kapjuk mi ezt a támadást az Önök részéről?

Az pedig, hogy a mi nagyra becsült vezetőinket, akiknek köszönjük, hogy minden vészen át mi erősen létezünk Fejér megyénkben, akiknek az MVSZ köszönheti, hogy mi tagjaiként erősítjük a Világszövetséget, hogy Sajó Victort és különösen Dr. Boór Ferencet ország-világ előtt lealázzák, megbocsáthatatlan!
Ferit, mint érintetettet, még arra sem méltatták, hogy ezt a levelet, amit megkaptam postán és még ki tudja, hogy hány ember, hogy neki is elküldjék, ha már meg sem hallgatták vagy mondhatnám, kihallgatása sem volt ez ügyben, de határozatot hoztak Önök. Mi ez? Inkvizíció? Ez már égre kiált. Ez a köszönet az MVSZ-ért tett munkánkért???

Önök azt vállalták, hogy ajánlják és támogatják az Önök által is kitüntetett Pálfi György nyugalmazott egyetemi tanár kiállítását gondozó Kárpát-medence Természeti Értékeiért Alapítványt a szervezésben. Szó szerint idézem az MVSZ és az Alapítvány között kötött egyetlen megállapodást: 

"A Magyarok Világszövetsége támogatja és ajánlja, hogy felhasználva az egyedileg kivitelezett kiállítási anyagot a magyarok és magyarországi származásúak összetartozásának és nagyságának hirdetésére e TUDOMÁNYTÖRTÉNETI KIÁLLÍTÁS vándorkiállítás formában eljusson a világ különböző magyarlakta helyeire, a magyarok kulturális intézményeibe, iskoláiba. A tárlat megtekintését az országos turisztikai programban is ajánlani fogják.

Az Alapítvány vállalja, hogy megszervezi – lehetőleg – havonta egy-egy alkalommal Dr. Pálfi György, Dr. Bódy Sándor és Dr. Boór Ferenc tudományos igényű tárlatvezetéseit, és az arra érdeklődő intézményekkel, személyekkel, csoportokkal, Kárpát-medencei iskolákkal – a kiállítás népszerűsítése érdekében – a kapcsolatot felveszi."

Tisztelt Uraim!

Pontosan ezt tettük és tesszük! Olvasták: A Tudománytörténeti Vándorkiállítás 3 megyében kezdi a 2017/18. évadot?

Ez az ultimátum az Önök támogatása ahelyett, amit elnökségi ülésen (jelenlétemben) is ígértek? A székházban hagyott állandó kiállítás hasznosításáról, a 100eFt támogatásról a költségeinkre, rendszeres híradásról a szervezésről, az együttműködésről, az MVSZ szervezeti tagságon belüli mozgósításról, ... megfeledkeztek?

Mikor az MVSZ elnöksége egy szőrszálba kapaszkodik, avagy szőrszálhasogatást végez ahelyett, hogy a szálakat erős kötéllé fonná, az már végzetes, nemcsak sajnálatos.

Kérem, Uraim, itt akinek igazodásra van szüksége az nem Dr. Boór Ferenc, vagy a fejérek csapata, hanem Önök! Az Önök áldott feladata (amennyiben lelkileg fejlődnek a magyar úton), hogy ezt sürgősen rendezzék!

Maradok tisztelettel:
Sajó Mária
a Fejér Szövetség társelnöke
az MVSZ lelkes tagja 

A levél írójának kérésére minden kommentár nélkül továbbítja és teszi nyilvánossá a
Fejér Szövetség Sajtószolgálata
Vonatkozó megállapodások: Alapítvány-MVSZ, Alapítvány-FEJSZE 
A TTVK 2016/17. évad Pálfi György számára készített összefoglalója 

10 megjegyzés:

  1. v. Hompoth Zoltán2017. szeptember 4. 7:39

    Tipikus eset amikor a farok akarja csóválni a kutyát.

    VálaszTörlés
  2. Szerintünk meg inkább sokat akar a tolvaj szarka és lehúzza a tarka farka

    VálaszTörlés
  3. Nem egyszer mondtam el Boór Ferencnek, hogy az MVSZ elnöke tisztességtelen eszközöket alkalmaz. Azon pletykákkal nem foglalkoztam komolyan, melyek az elnök úr titkosszolgálati múltját taglalták. Viszont saját szememmel láttam, miként bántak el (törvénytelenül) annak idején Geönczeöl Gyulával Felvidéken. Hiába kértem akkor Boór Ferencet, ne támogasson egy olyan elnököt, aki becstelen és alattomos. Talán most átéli saját bőrén, mit érzett annak idején Gyula testvérünk. Talán még nem késő megmenteni a még mindig legnagyobb, legelfogadottab Magyar civil szervezetet, az MVSZ-t. Ehhez azonban komoly Emberi erényekre van szükség:
    - önismeret
    - tiszta, önzetlen, szolgálatkész gondolkodás és magatartás
    - eltökélt munka a tisztújítás érdekében

    Tiszta szívvel bízom, hogy sok becsületes és bölcs Magyar Emberhez jut el ezen üzenetem és elkezdik, elkezdjük a munkát.

    VálaszTörlés
  4. Számomra is érthetetlen ez az "idegen" lelkületűségre utaló magatartása a MVSZ elnökségnek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Geönczeöl Gyula2017. szeptember 4. 15:41

      Kedves Sajo Maria, Irtam valaszt, de eltunt

      Törlés
  5. Geönczeöl Gyula2017. szeptember 4. 16:02

    a jelenlegi vezetest a tengernyi szabalytalansag es aljassag miatt a Fovarosi Itelotabla 27.Pf.20.942/2015/5. szamon TOROLTE. A jelenlegi tarsasag Jogtalanul hasznalja az MVSZ vagyonat es a NEVET. Patrubanescu a felvideki elnokseget a tagsagot es a szervezetet is "torolte", holott az a mai napig hivatalosan be van jelentve. Ellenem a kommunista korszakot meghazudtolo modon "etikai" bizottsagi ulest hivott ossze, arrol engem NEM ertesitett es annak jegyzokonyvet SOHA nem kuldtek meg, mindezzel az Alapszabalyukat is Folrugva. Merthogy kotelesek lettek volna meghivni. "Kizartak", de az ugyeszseg felszolitasara NEM valaszolt, tehat "kizarasom" ervenytelen. Szervezetunket nehany szervilis idiota bevonasaval gyalazta es hazudott rolunk, minket: tagsagot, elnokseget "torolt". Ellenem uszitott embereket Vilagszerte. Korabban volt olyan eset, amikor negyszemkozt megbeszeltem vele dolgokat, majd amikor visszaerkeztem Levara, folhivott telefonon es mindent ujra kikerdezett es elmondott, csakhogy a szlovak titkosszolgalat mindent megtudjon. Kolozsvaron egy szovjetek altal Ceauscescu es a szovjetek kozott megbeszelt katonai vallalatot vezetett mint termelesi igazgato es parttitkar. Vagyis a szovjet elharitas vedte es a Szeku kiszolgalta. Ellenem Bugar Belaval szervezkedett, aki azutan szetverte az egyseges felvideki Magyar partot, miutan Bugar megbenitotta. A felvideki magyarokra uszitotta az erdelyieket. A felvideki MVSZ szervezet ezt elore latta es az elegedetlenek nalunk szervezkedtek. Tagjaink partot alapitottak a Magyar Foderalista Partot, Patrubanescu erre Bugar Belaval egyeztetett ellenunk. Ramtamadott, mert az Europai Parlamenti valasztasokon fuggetlenkent masodikkent a part listajan szerepeltem, fuggetlenkent. Ki kell oket onnan dobni. Boor Ferinek ezt elmondtam, nem hitte. Most vele szemben is ugyanez a koncepcios gazemberseg let aktivalva. Mindig azokat tamadja meg, akiknel valami mukodik. Ez a dolga. A mienk pedig az, hogy kivagjuk ot az epuletbol.

    VálaszTörlés
  6. Érdekes, hogy amíg csak másokat ért törvénytelenség, addig az nem zavarta a most álmukból felébredőket, remélem, máskor nem tolnak rossz szekeret, kiállnak a másokat ért igazságtalanság ellen, hallgatnak a figyelmeztető jó szóra, kicsit nyitottabbá válnak az információk befogadására, és most legalább utólag annyit mondanak: köszönjük barátaink, hogy jeleztétek nekünk, hogy mi velünk is megtörténhet az igazságtalanság, így mi már azért fel voltunk készítve.

    VálaszTörlés
  7. Tisztelt hozzászóló Hölgyek és Urak!
    A személyes sértettségből fel kell emelkedni, s különösen nem kárörvendeni, ha sérelem ér minket is. Ezt mondtam akkor is, mikor lebeszéltek volna arról, hogy szerepeket vállaljak akár a Magyarok Világszövetségében is. Szerepem soha nem volt önző, öncélú, kizárólag MVSZ-es és soha nem igényeltem tisztségeket ahhoz, hogy tegyem, amit tehetek, ami erőmből és tehetségemből lehetséges volt. A Magyarok Világszövetsége nélkül arra sem lettem és lettünk volna képesek, amit másokért, vagy egy-egy országos ügyért - lényegesen több sikerrel, mint kudarccal - tettünk. A véleményem és bátran mondhatom, hogy a csapatunk véleménye a Magyarok Világszövetségéről nem változott, ahogy nem volt, úgy nem is lesz csupán személy függő. S a történtek után és közben sem leszünk társak abban, hogy a Magyarok Világszövetségét lejárassuk. A kesztyűt felvettük és most is, mint eddig kézen tartjuk. Az MVSZ vezetése hibát hibára halmoz, amit mi nem vagyunk hajlandók bizonyítékok nélkül emberi aljasságnak, vagy a magyarság ellenes összeesküvésnek beállítani, de ha nem is fogunk abba belehalni, hogy megmentsük az MVSZ-t, attól még mindent megteszünk, hogy az 1929-ben összehívott Magyarok Világkongresszusa által 1938-ban, a számunkra utolsó alkotmányos időszakban életre hívott Magyarok Világszövetsége ne vesszen kárba.
    Dr. Boór Ferenc (az öreghegyi)

    VálaszTörlés
  8. Nyilván aki Patrubány urat irányítja ő a fő felelős az ilyen dolgokért is. P.Úr gyenge és nem mer nemet mondani az eltartójának.Hát bizony ez nagy szégyen ránézve!

    VálaszTörlés
  9. Feri dr. te ne bajolj nyomjad az ostortenetes eloadosokot , s osztan oldjatok meg hogy legyen felteve az osszes a Jutubra

    VálaszTörlés