2017. szeptember 10., vasárnap

Egy könyv, ami új utat mutat lelkünk felfedezéséhez és értékeléséhez

 Ha kedd, akkor Hétvezér Est…

Grandpierre Atilla: Lélek és Világegyetem – a lélek újjászületése


A 382. Hétvezér Est vendége Grandpierre Atilla, akit kilencedszer üdvözölhet a HVE közönsége. A mostani előadását nyáron hallhattuk volna, de akkor az az előadás nem került megtartásra. 
Azt talán mégis illő megemlíteni, - bármennyire is furcsa magyarázatnak tűnik - annak, hogy akkor az az előadás elmaradt, lélektani okai voltak. Mára megerősödött lélekkel felkészülve várják a házigazdák az előadót és a közönséget. További magyarázatot kaphat erről az, aki elmegy az előadásra. Az eset, csak megerősíti azt, amit a szerző Grandpierre Atilla ír legújabb könyvében, a „ Lélek és Világegyetem – A lélek újjászületése” (megjelent 2016. december, kiadó: Titokfejtő) : „ A lélek az ember legnagyobb erőforrása”.
Grandpierre Atillát nem kell bemutatni a Hétvezér Estek közönségének. Ha mégis akadna, aki nem ismerné, figyelmébe ajánljuk a Wikipédiát  és természetesen  művei gyűjteményét  valamint honlapját.
Tehát ott tartottunk, hogy a szerző ebben a könyvében megállapítja és bizonyítja, hogy a lélek az ember legnagyobb erőforrása. A továbbiakban idézzük ismét a szerzőt, hiszen nála jobban senki nem tudja bemutatni a saját könyvét, mint ő maga: „Mire jó a pénz, a siker, ha eközben lelkünk sorvad, ha lelkünk mélyén valami nincs rendben, ha elidegenedésre vezet önmagunktól, az emberiségtől és a Természettől? Életfontosságú észrevenni, hogy a lélek, a lelki épség és szépség a legértékesebb kincsünk az életben. Életünk forrása, hajtóereje, színtere és boldogsága, az emberi lélek, az elmúlt évszázadokban fokozatosan leértékelődött és háttérbe került. Az ember érzelmi lényként születik, és arra hivatott, hogy ép lélekkel élje át az életét. A mai világban azonban egyre nő az elidegenedés eredeti önmagunktól és a Természettől. Az emberiség történelmi jelentőségű eseményei ma a lélek színterén zajlanak. Minden tudás közül a legfontosabb az élni tudás. Könyvünk útikalauz az elidegenedés megértéséhez és legyőzéséhez, lelkünk teljes fényének felfedezéséhez, feltárja a lélek tiszteletének több mint 7000 éves eszmetörténetét, megvilágítva az elidegenedés legyőzéséhez vezető utat. Eközben fény derül az emberiség rendkívüli múltjára, az ősi bölcsesség, a Természet-vallás és a legújabb tudományos eredmények megdöbbentő, részletekbe menő egyezéseire. Ez a könyv azért íródott, hogy megalapozza a lélek újjászületésének korszakát.” Ennél lényegre törőbben nem, de részletesebben természetesen be lehet mutatni egy nagyívű és „lélekbe-vágóan” fontos könyvet. Felkészülésként az előadásra, ajánljuk elolvasni ezeket a részleteket a könyvből, amely a Kapu c. folyóirat 2016-11.-12. száma, 82-85.oldalán jelent meg a szerző, Grandpierre Atilla tollából: http://www.grandpierre.hu/site/wp-content/uploads/2016/12/20161110Lelek.pdf 

Reméljük, hogy ezzel az előzetessel sikerült felkelteni az érdeklődést az est iránt, és mint korábban is minden alkalommal, ezen az estén is telt ház várja az előadót, melynek végén a szerző dedikálja műveit. 

Az előadás ideje: 2017. Földanya hava, azaz szeptember 12. kedd 18.00 óra
Az előadás helye: Királykút Emlékház, Mikszáth Kálmán u. 25 

Fejér Szövetség Sajtószolgálat  


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése