2017. szeptember 7., csütörtök

Pálfi György és a tudománytörténeti kiállítását gondozó Alapítvány képviselőjének levele

A szerző útmutatásaiban részesülve otthonában, Gyulán
(Pálfi György, Sajó Mária, Gál Erzsébet és Boór Ferenc)
Tisztelt Fejér Szövetség! 

Sajó Mária, a Fejér Szövetség társelnöke által megküldött MVSZ levelezésekre az alábbi észrevételünk van:

1.) Az MVSZ Dr. Pálfi Györgynek és az alapítványnak nem tett észrevételt, hogy a Fejér Szövetség tevékenységével és szervező munkájával nem ért egyet és kifogásolja az eddigi eredményeket.

2.) A tudománytörténeti anyag széleskörű, országos  bemutatása, sajtónyilvánossága a Fejér Szövetség dinamikus és szakszerű, önzetlen és alázatos munkájával fejlődött nagy ívben. A Fejér Szövetség vezetői, tagjai, meghatározója, Dr Boór Ferenc elvitathatatlanul kiemelkedő tevékenységet végeztek (Megmozgattak eddig 3 megyét, közel 30 ezer látogatót, alsó-, közép- és felsőfokú oktatási intézményeket, társadalmi szervezeteket, sajtó nyilvánosságot, stb.).

Pálfi György átadja tudománytörténeti kiállítás
dokumentációit a Fejér Szövetség képviselőinek
Ennek a társadalmi visszhangnak az alapján ismerte fel a Magyarok Világszövetsége Elnöksége az anyag tudományos ismeretterjesztési és tömegkapcsolati jelentőségét. És ismerte el Dr. Pálfi György munkásságát az MVSZ ezüst kereszt kitüntetésével és egy színvonalas budapesti rendezvény szervezésével. Ezt követte a 2017. augusztus 18.-i ópusztaszeri faültetés, amellyel egy életre szóló elismerést adtak Dr. Pálfi György részére a tölgyfa ültetéssel. És felajánlották, hogy állandó kiállítást biztosítanak a témának.

Mindezek az intézkedések azt bizonyítják, hogy a Fejér Szövetség nagyban hozzájárult, megalapozta és meggyőzővé tette az MVSZ Elnökségének kitüntetését és az ópusztaszeri faültetés emlékhelyen történő megjelenítését.

Alapítványunk a Fejér Szövetséggel együttműködve az X TV-vel leforgatott egy 120 perces dokumentum filmet Dr. Pálfi Györgyről és munkásságáról, aminek a nyers változata készen van. Most dolgozunk a hiteles dokumentációk beépítésén.

Dr. Pálfi György nagyra becsülte az MVSZ Elnökségének elismeréseit, közreműködését,  és a Fejér Szövetség valamennyi tagjának, vezetőinek és személy szerint Dr. Boór Ferencnek, Sajó Victornak elkötelezett támogatását.

3.) Mindezek után azt írhatjuk le, hogy egy sikertörténet létrehozásában működtünk együtt. Akkor mi a problémája az MVSZ Regionális Szervezetének és az MVSZ Elnökségének? Ez érthetetlen számunkra.

Társelnökök közt a tanár, kezében műve gyöngyszemeivel
(balról: Boór Ferenc, Pálfi György és Sajó Mária)
Ezért az alábbiakat erősítjük meg.
Tolmácsoljuk Dr. Pálfi György kérését a Fejér Szövetség felé:
  • Emeljék magasra a tudás zászlaját, hogy az egész világon, de különösen hazánkban lássák a magyarok, hogy mire képes a magyar elme a világfejlődésének a befolyásolására!
  • Szervezzék a tudománytörténeti anyag eljuttatását mindenhova, ahol érdeklődést tudnak találni! Erősítsék a Kárpát-medencében élők összetartozását!
    (Dr. Boór Ferenc, Sajó Victor a professzor úr személyes barátaivá váltak. Többször találkoztak munkássága helyszínén)
  • Ismerjük egymást és kölcsönös elfogadással azt erősítették meg:
    "Nyugodtan halok meg most már, mert legjobb kezekben van a Fejér Szövetségnél a tudománytörténeti anyag ismeretterjesztése. Csinálják, dolgozzanak és fejlesszék tovább."
  • Felemelő érzés számomra, hogy Ópusztaszeren, az MVSZ emlékhelyén helyet kap a tudománytörténeti anyag állandó kiállítása.
  • A kis tölgyfa - amit elültettem Ópusztaszeren, az MVSZ emlékparkjában - fejlődésével hirdetni fogja a mi összefogásunkat a Kárpát-medencei összetartozásunkét. Ti még látni fogjátok hatalmas koronáját, ahogyan a szél lágyan belekapaszkodik. És én a kéklő égen keresztül szemlélem majd, hogy érdemes volt...! Köszönöm nektek.

Kedves Fejér Szövetség vezetői és tagjai!

Ennél szebb és nagyobb elfogadás nem kell a Fejér Szövetségnek, Boór Ferencnek és Sajó Victornak.

Dr. Pálfi György és az  alapítvány változatlanul megerősíti, hogy a gyulai megállapodást a Fejér Szövetséggel nem kívánjuk felbontani. Eredményesen és zökkenő mentesen tudtunk együtt dolgozni. És ezt kívánjuk a jövőben is folytatni.

Készülünk a szeptember 11.-i, hétfői gyöngyösi bemutatóra. Sajnos a professzor úr 11-én, hétfőn kórházba megy, de reméljük, hogy egy kis szív regeneráció után újból visszatér hozzánk és tudja vállalni az októberi előadást.

Mindenkit  szeretettel üdvözlünk és köszönet az áldozatos munkáért:

Gál Erzsébet
Kárpát-medence Természeti Értékeiért Alapítvány 
Foundation for the Natural Values of the Carpatian Basin 
képviselő     Dr. Gál Erzsébet
email           karpat.medence2012@gmail.com
web HU       http://karpatmedence.weebly.com/
web EN       http://karpatmedenceen.weebly.com/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése