2017. szeptember 10., vasárnap

Meghiúsult a tudománytörténeti vándorkiállítás gyöngyösi megnyitója

„Minden ország akkora, amennyivel hozzájárul az emberiség fejlődéséhez,
függetlenül attól, hogy a térképen mekkora terület jelöli helyét a világban.”
(Szentgyörgyi Albert)

Tisztelt Pedagógusok és Közművelődési Szervezők!
Tisztelt Gyöngyösi Városvezetés!
Tisztelt Gyöngyösi Polgárok!
Tisztelt Szerkesztőségek!
 

Alig 5 nappal ezelőtt adtunk részletes külön hírt és tájékoztatót arról, hogy a Pálfi György nyugalmazott egyetemi tanár által összeállított és a Kárpát-medence Természeti Értékeiért Alapítvány gondozásában álló Tudománytörténeti Vándorkiállítás Fejér és Győr-Moson-Sopron megye után harmadikként, Heves megyében nyitja meg a 2017/18. évadját, amelynek az is különös hangsúlyt adott, hogy egészen december végéig Gyöngyösön, a Kolping Házban lesz látogatható, s maga a szerző előadásával veszi kezdetét az a kuriózumnak is beillő előadássorozat, amelyen a vándorkiállítást gondozó és szervező Alapítvány felkérésére Dr. Bódy Sándor magántanár és Dr. Boór Ferenc műegyetemi tudományos munkatárs és vendégeinek előadásai folytatják a sort.

Sajnálattal tudatjuk, hogy az Alapítvány megbízásából a szervezést vállaló Fejér Szövetségtől és a Gyöngyösi Kolping Család Egyesülettől független, külső, váratlan és durva közbeavatkozás miatt az Alapítvány az Egyesülettel teljes és megértő egyetértésben úgy döntött, hogy mind a kiállítást, mind pedig az előkészített tudománytörténeti előadássorozatot meghatározatlan időre elhalasztja.

Bár a sajtószolgálathoz érkezett tájékoztatás szerint a halasztásnak ez nem oka, de súlyosbítja a helyzetet az is, hogy Pálfi György egészségi állapota az utóbbi hetekben megromlott, s ezért éppen a hétfői megnyitóra tervezett előadásának napján kórházi kivizsgálásra szorul.

Amint többet tudunk a professzor úr állapotáról illetve az elmaradt előadássorozat és/vagy a kiállítás jövőjéről, a friss hírekkel azonnal jelentkezünk.

Fejér Szövetség Sajtószolgálat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése