2017. szeptember 29., péntek

Székelykapu karbantartás az őszi nap-éj egyenlőség tiszteletére is

A múlt heti zord időjárás miatt ez a hétvége ad alkalmat arra, hogy a Fejér Szövetség elvégezze a Székes és Fejér Város Csíki Székelykapujának hagyományosan minden évben az őszi nap-éj egyenlőség napja (köznyelven: napforduló) közelén esedékes éves karbantartást.

A múlt évben tett javaslatunkat a székelykapu kertészeti környezetének kialakítására a városvezetés elfogadta, és Maroshegy önkormányzati képviselője, Brájer Éva alpolgármester támogatásával, és a székelykapu kertészeti tervét készítő KörTeKert Táj- és Kertépítész Stúdió jóvoltából azon túl, hogy a körforgalom a székely nemzeti zászló színeiben pompázó virágdíszítést kap, a Fejér MAG Egyesület közreműködésével Székelyföld határainak kicsinyített mását jelképező mécsestartóval is üzeni Fehérvár a székelyföldi utcaneves városrészen keresztül érkező látogatóknak, hogy amint Fehérvárnak Csíkszereda testvérvárosa, úgy Magyarország Székelyföld Anyaországa.


2017. Földanya (szeptember) hava utolsó, 30. napján, szombaton 14 órától 17 óráig (a közlekedést és a forgalmat nem akadályozva) újítja fel, pácolja újra a Fejér Szövetség vállalkozó csapata a tavasz hírnökeként 2012. év tavaszi nap-éj egyenlőség ünnepnapján Székesfehérvár dél-nyugati határában, Maroshegy városrészben felállított székelykaput, és avatja fel a Székelyföld határait kivilágító mécsesekkel a megújult körforgalmat.
Minden érdeklődőt és látogatót szeretettel vár Székes és Fejér Város Csíki Székelykapuja!
Fejér Szövetség Sajtószolgálat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése