2017. szeptember 5., kedd

Heves megyében is megkezdi vándorútját a tudománytörténeti kiállítás

„Minden ország akkora, amennyivel hozzájárul az emberiség fejlődéséhez,
függetlenül attól, hogy a térképen mekkora terület jelöli helyét a világban.”
(Szentgyörgyi Albert)
Tisztelt Pedagógusok és Közművelődési Szervezők!
Tisztelt Gyöngyösi Városvezetés!
Tisztelt Gyöngyösi Polgárok!
Tisztelt Szerkesztőségek!
 

Nagy örömmel jelentjük be, hogy a Pálfi György nyugalmazott egyetemi tanár által összeállított, s a Kárpát-medence Természeti Értékeiért Alapítvány gondozásában álló és többek között a Magyarok IX. Világkongresszusa és a Magyarok Világszövetsége által is ajánlott és támogatott Tudománytörténeti Vándorkiállítás a még 2016. évben megkezdett országos körútján Fejér és Győr-Moson-Sopron megye után harmadikként, Heves megyébe érkezik, s ez év szeptembertől december végéig Gyöngyösön lesz látogatható. A vándorkiállítás 2017/18. évadjának Heves megyei megnyitója után a szerző, Pálfi György tart előadást.

Ezúton hívjuk meg Önöket a
Tudománytörténeti Vándorkiállítás 2017/18 évadjának
Heves megyei megnyitójára, és a szerző
Pálfi György ny. egyetemi tanár évadnyitó előadására
2017. szeptember 11-én (hétfőn) 18:00 órára
a gyöngyösi Kolping Házba
(3200 Gyöngyös, Török Ignác u. 1.)

Pálfi György üzenete
a képre kattintva megtekinthető
A mintegy 330 magyarországi származású személyt és azok világra szóló szellemi alkotásait bemutató „Magyarországon született tudós elmék világraszóló eredményei” című kiállítás tartalmát Dr. Pálfi György 16 éves tudományos kutatómunkája alapján összeállított és A2 méretű tablóképekben kivitelezett és számos egyéb kiegészítő (szórólapokon terjeszthető, illetve a helyszínen egyedileg kiállítható) ismeretterjesztő anyaga alkotja.
Dr. Pálfi György tudományos igénnyel összeállított gyűjteményének gondozására és a bemutatásban történő közreműködésre a Kárpát-medence Természeti Értékeiért Alapítványt kérte fel, amelynek első elnöke volt. 
A kiállítás szervezői elkötelezett hívei a magyarországi származású géniuszoknak és annak a történelmi küldetésnek, hogy nemzetünk felemelkedése szolgálatában a magyarországi származású elődök és a jelenben élők szellemi nagysága iránti tiszteleten keresztül növelhető az utódok önbecsülése és tenni akarása.

„Mert vannak dolgok, melyeknek emlékezete nélkül nincsen jövendő”
(Kossuth Lajos)

A megnyitó menetrendje:
  • László Ferenc elnök köszönti a megjelenteket a házigazda Gyöngyösi Kolping Család Egyesület nevében, majd
  • Dr. Gál Erzsébet elnök és Dr. Bódy Sándor magántanár a Kárpát-medence Természeti Értékeiért Alapítvány nevében adja át a kiállítást a házigazdák kezelésébe és végül a tárlat 2017/18. évadjának Heves megyei első kiállítását
  • Dr. Boór Ferenc, a Tudománytörténeti Vándorkiállítás ügyvivő koordinátora nyitja meg.
  • A megnyitót követően a szerző, Dr. Pálfi György nyugalmazott egyetemi tanár „Magyar tudománytörténet a földtől a fellegekig” címmel tart előadást.
http://www.fehervartv.hu/video/index/18225
A Fehérvár TV tudósítása a Vándorkiállítás
2016. november 7.-i megnyitójáról a képre kattintva látható
A vándorkiállítás a Fejér Megyei Mérnöki Kamara támogatásával Székesfehérvárott, a Civil Központban a 2016. november 8-án 15 órakor kezdődő "20 éves a Fejér Megyei Mérnöki Kamara" ünnepsége társrendezvényeként indult útjára. A kiállítás - ugyanazzal a tartalommal, de most először  - Fejér és Győr-Moson-Sopron megye mellett párhuzamosan - Heves megyében is megkezdi vándorútját.

A gyöngyösi kiállítás több társadalmi szervezet összefogásával jött létre; tablóképeinek nyomtatását a Magyarok Világszövetsége fedezte és Faragó László, a helyi alapszervezet és a Héthatár Nemzetismereti Egyesület elnöke juttatta el és adta át a Gyöngyösi Kolping Család Egyesület képviselőjének, amely Egyesület tagsága vállalta a kiállítás berendezését, biztosítását, annak minden költségét szeptembertől decemberig.

Hétfőn a Kolping Házban a szerző, Pálfi György előadása nyitja meg az egészen decemberig tartó és havi sűrűséggel rendezendő tudománytörténeti előadássorozatot, melyet terveink szerint Bódy Sándor magántanár előadása követ október 16-án, s a sorozatot Boór Ferenc műegyetemi tudományos munkatárs és vendégeinek november 6.-i előadása zárja.
S ezzel a szeptemberi megnyitók sorozata sem ér véget még, ugyanis a szerdán, szeptember 13-án 13 órakor a székesfehérvári Vörösmarty Mihály Szakiskola lesz az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán e hét hétfőn megnyitott Fejér megyei évad első középiskolai állomása (a FehérvárTV 2017.09.05. 13 órási Híradójában is beszámolt az eseményről: http://www.fehervartv.hu/video/index/21101)

https://youtu.be/JPCmE4Eyth0
Sopron TV Híradó 2017.07.10.-i beszámolója
a nagycenki megnyitóról a képre kattintva megtekinthető
A "Tudománytörténeti Vándorkiállítás" szervezőinek határozott célja és térítésmentes felajánlása továbbá, hogy minél több alap-, közép- és felsőfokú oktatási intézményben néhány hétre látogathatóvá tegyék a „Magyarországon született tudós elmék világraszóló eredményei” című kiállítás anyagát amiképpen a fiatalok, azonképpen szüleik és érdeklődő felnőttek, pedagógusok számára is. A Kárpát-medence Természeti Értékeiért Alapítvány és a Fejér Szövetség tisztviselői az egyes helyszíneken a vándorkiállítás megnyitóján ugyancsak térítésmentesen vállalnak tárlatvezetést és igény szerinti kiméretben előadást. 

Előzetes jelentkezéseket a vándortárlat fogadására
  • a Fejér Szövetség <fejerszovetseg@gmail.com> címén és/vagy
  • a Kárpát-medence Természeti Értékeiért Alapítvány <karpat.medence2012@gmail.com> címén várjuk.
A vándorkiállítás állomáshelyeinek időegyeztetését a helyi szervezők végzik.
Kapcsolat: Simon Irén, +36309693932 és Sajó Mária, +36205527370 

A vándorkiállítás történései és legfrissebb hírei az állandó hírrovatunkban olvashatók: Magyarságtudomány 

Bizalommal az ősi erényben:
Dr. Boór Ferenc elnök, társelnök, a vándorkiállítás ügyvivő koordinátora
Magyarok Világszövetsége Fejér Megyei Szervezete - Fejér Szövetség
Személyes fogadóóra előzetes bejelentkezéssel minden pénteken 17-19 óra között az Alba Mária közéleti műhelyben, Székesfehérvár, Koronázó tér 4. I. em. 
fejerszovetseg@gmail.com, www.fejerszovetseg.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése