2017. szeptember 11., hétfő

A Vörösmarty Szakiskolában folytatja a 2017/18-as évadját Fejér megyében a Tudománytörténeti Vándorkiállítás

„Minden ország akkora, amennyivel hozzájárul az emberiség fejlődéséhez,
függetlenül attól, hogy a térképen mekkora terület jelöli helyét a világban.”
(Szentgyörgyi Albert)

Tisztelt Pedagógusok és Közművelődési Szervezők!
Tisztelt Városvezetés!
Tisztelt Szerkesztőségek!
Tisztelt Fehérvári Polgárok! 

Nagy örömmel jelentjük be, hogy a Pálfi György nyugalmazott egyetemi tanár által összeállított, s a Kárpát-medence Természeti Értékeiért Alapítvány gondozásában álló és többek között a Magyarok IX. Világkongresszusa és a Magyarok Világszövetsége által is ajánlott Tudománytörténeti Vándorkiállítás a 2017. szeptember 5-én az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán megnyitott Fejér megyei évadja a Vörösmarty Mihály Ipari Szakképző Iskolában - immár párhuzamosan két helyszínen - folytatódik (lásd: Fehérvár TV 2017.09.05. Híradó részlet).

Ezúton hívjuk meg Önöket a
Tudománytörténeti Vándorkiállítás
2017/18. évadjának első középiskolai megnyitójára
2017. szeptember 13-án (szerdán) 13:00 órára

a Vörösmarty Mihály Ipari Szakképző Iskolába
(8000 Székesfehérvár, Balatoni út. 143.)

Pálfi György üzenete
a képre kattintva megtekinthető
A mintegy 330 magyarországi származású személyt és azok világra szóló szellemi alkotásait bemutató „Magyarországon született tudós elmék világraszóló eredményei” című kiállítás tartalmát Dr. Pálfi György 16 éves tudományos kutatómunkája alapján összeállított és A2 méretű tablóképekben kivitelezett és számos egyéb kiegészítő (szórólapokon terjeszthető, illetve a helyszínen egyedileg kiállítható) ismeretterjesztő anyaga alkotja.

Dr. Pálfi György tudományos igénnyel összeállított gyűjteményének gondozására és a bemutatásban történő közreműködésre a Kárpát-medence Természeti Értékeiért Alapítványt kérte fel, amelynek első elnöke volt.

A kiállítás szervezői elkötelezett hívei a magyarországi származású géniuszoknak és annak a történelmi küldetésnek, hogy nemzetünk felemelkedése szolgálatában a magyarországi származású elődök és a jelenben élők szellemi nagysága iránti tiszteleten keresztül növelhető az utódok önbecsülése és tenni akarása
.

„Mert vannak dolgok, melyeknek emlékezete nélkül nincsen jövendő”
(Kossuth Lajos)

A megnyitó menetrendje:
  • Szépné Holczer Piroska tagintézmény-vezető köszönti a megjelenteket a házigazda Vörösmarty Mihály Ipari Szakképző Iskola nevében, majd
  • Dr. Gál Erzsébet elnök és Dr. Bódy Sándor magántanár a Kárpát-medence Természeti Értékeiért Alapítvány nevében tolmácsolja Dr. Pálfi György professzor üzenetét, s végül a kiállítást
  • Dr. Boór Ferenc, a Tudománytörténeti Vándorkiállítás ügyvivő koordinátora nyitja meg.
http://www.fehervartv.hu/video/index/18225
A Fehérvár TV tudósítása a Vándorkiállítás
2016. november 7.-i megnyitójáról a képre kattintva látható
A vándorkiállítás a Fejér Megyei Mérnöki Kamara támogatásával Székesfehérvárott, a Civil Központban a 2016. november 8-án 15 órakor kezdődő "20 éves a Fejér Megyei Mérnöki Kamara" ünnepsége társrendezvényeként indult útjára. A kiállítás ugyanazzal a tartalommal, ám már Fejér megyén belül is párhuzamosan - a múlt heti első felsőoktatási intézményi megnyitóját követően - a Vörösmarty Mihály Ipari Szakképző Iskolában folytatja vándorútját. A Fejér megyei vándorkiállítások szeptemberi megnyitóinak sorozata ezzel a már korábban beharangozott középiskolai folytatással sem ér véget, ugyanis szeptember 25.-től a székesfehérvári Munkácsy Mihály Általános Iskola lesz a következő, alapfokú iskolai állomás, amellyel a vándorkiállítás párhuzamosan három különböző szintű oktatási intézményben lesz látogatható. 
https://youtu.be/JPCmE4Eyth0
Sopron TV Híradó 2017.07.10.-i beszámolója
a nagycenki megnyitóról a képre kattintva megtekinthető
A szeptemberi megnyitó sorozat jelentős előrelépést jelent abban is, hogy a  "Tudománytörténeti Vándorkiállítás" szervezőinek kezdetektől hirdetett és határozott célja és térítésmentes felajánlása, hogy minél több alap-, közép- és felsőfokú oktatási intézményben néhány hétre látogathatóvá tegyék a „Magyarországon született tudós elmék világraszóló eredményei” című kiállítás anyagát mind a fiatalok, mind pedig szüleik és az érdeklődő felnőttek, pedagógusok számára is, Fejér megyében megvalósulni látszik.

A kiállítás Fejér megyében tehát szeptember és októberben folyamán két helyszínen is, jelenleg a várost kelet-nyugati irányban átszelő közlekedési útvonal két átellenes pontján lesz látogatható:

  1. szerdától a Vörösmarty Mihály Ipari Szakképző Iskolában (Balatoni út 143.) - szeptember 29. péntekig és 
  2. már múlt hét keddtől az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán (Budai út 45.) - szeptember 22. péntekig, miközben
    szeptember 25. hétfőtől már a Munkácsy Mihály Általános Iskolába vándorolva a főiskola helyett ott lesz látható.
A Kárpát-medence Természeti Értékeiért Alapítvány és a Fejér Szövetség tisztviselői az egyes helyszíneken a vándorkiállítás megnyitóján ugyancsak térítésmentesen vállalnak tárlatvezetést és igény szerinti kiméretben előadást. 
Előzetes jelentkezéseket a vándortárlat fogadására
  • a Fejér Szövetség <fejerszovetseg@gmail.com> címén és/vagy
  • a Kárpát-medence Természeti Értékeiért Alapítvány <karpat.medence2012@gmail.com> címén várjuk.
A vándorkiállítás állomáshelyeinek időegyeztetését a helyi szervezők végzik.
Kapcsolat: Simon Irén, +36309693932 és Sajó Mária, +36205527370

A vándorkiállítás történései és legfrissebb hírei az állandó hírrovatunkban olvashatók: Magyarságtudomány 

Bizalommal az ősi erényben:
Dr. Boór Ferenc elnök, társelnök, a vándorkiállítás ügyvivő koordinátora
Magyarok Világszövetsége Fejér Megyei Szervezete - Fejér Szövetség
Személyes fogadóóra előzetes bejelentkezéssel minden pénteken 17-19 óra között az Alba Mária közéleti műhelyben, Székesfehérvár, Koronázó tér 4. I. em.
fejerszovetseg@gmail.com, www.fejerszovetseg.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése