2015. április 26., vasárnap

Ha hétfő, akkor Szent László Akadémia - 2015. április 27-én Drábik Jánossal

Szt.László-MTA: A magyar nemzet - Drábik Jánossal beszélget Boór Ferenc

A Szent László Magyarságtudományi Akadémia új előadássorozata – A magyar nemzet című tantárgy, 3. sorozat legközelebbi előadása április 27-én, hétfőn, 19 órakor kezdődik az MVSZ-székházban (1052 Budapest, Semmelweis u. 1-3.).

Ha hétfő, akkor Szent László Akadémia este 7 órától
Eszmecsere a magyar nemzet meghatározásáról
Dr. Boór Ferenc beszélgetőtársa Dr. Drábik János közíró, a Trianon Társaság elnöke
a Magyarok Házában 
(Budapest, Semmelweis u. 1-3., Bartók-terem)
követhető a világhálón is ide kattintva,
a felvételek utólag is megtekinthetők: YoutubeMVSZ


A magyar nemzet új meghatározásához Dr. Drábik János, mint a Világkongresszus előadója és szerkesztőbizottságának tagja is hozzájárult. Az ő ott előadott dolgozatából származik a meghatározás 5.2. fejezete, a Magyarországon letelepedett népcsoportokra vonatkozó megfogalmazások. A magyar nemzet új meghatározásának teljes szövege ide kattintva olvasható:  A magyar nemzet.

MVSZ Sajtószolgálat
8597/150418
„A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth Lajos, Klapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot.” (Alapszabály)
A Magyarok Világszövetsége egy pártok és kormányok fölötti nemzeti szervezet. A Magyarok Világszövetségét 1938-ban a Magyarok Világkongresszusa hívta életre saját, állandóan működő, ügyvivő testületeként. A Magyarok Világszövetsége minden magyarnak születő embert hozzá tartozónak tekint.
A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.
A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.
Az MVSZ Sajtószolgálat közleményei olvashatóak a www.mvsz.hu honlapon is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése