2015. április 24., péntek

268. Hétvezér Est, Láposi Gabriella: „Adjátok vissza gyermekeinket”

Ha kedd, akkor Hétvezés Est... 

Láposi Gabriella: „Adjátok vissza gyermekeinket!” címmel ad elő az iskolarendszerről, az otthontanulásról és -tanításról, a család szerepéről, lehetőségeiről  az oktatásban régen és ma. 

Folytatódik a Fejér Szövetség Oktatási Tagozatának a szerves nevelési-oktatási rendszerről, az otthontanulás ás -tanítás témájában megkezdett előadás-sorozata. Hadd emlékeztessünk Hintalan László János tanár úr, e témakörben tartott korábbi előadására: "Az ÉLETISKOLA" Hintalan László János előadása a szerves nevelési-oktatási rendszerről.

Valljuk, hogy a tanulás és a tanítás minősége, milyensége és az, hogy hogyan adjuk át a tudást, a készséget, az előző generációk tapasztalatait, kultúráját a következő nemzedékeknek, meghatározza gyerekeink jelenét és jövőjét. Ha a magyarság értékeinek, értékrendjének ápolása sikeres, akkor a nemzet is sikeres. Ez a felelősség elsősorban a szülőkre hárul. Azonban a nagyszülők, a rokonok, végül pedig mindannyiunk közös felelőssége az, hogy ma, holnap és azután is, testileg, szellemileg, lelkileg egészségesen nőjenek fel gyermekeink. A ma oktatása, nevelése az, amely meghatározza, hogy milyen embereket állítunk a jövőnek, a magyarságnak.

A soron következő 268. Hétvezér Est vendége Láposi Gabriella szobrász, tanár, kézműves, aki így vall magáról: négy gyerekünk közül a két iskoláskorú magántanuló lett. Mindenki itthon alkot. Férjemmel, Biró Csabával egy jól működő önellátó közösség kovácsolása az egyik fontos célunk itt, a Bakonyban. Kézművesként vásárokban, hagyományőrző rendezvényeken találkozni velünk. Gyerekeink szerves részét képezik az életüknek. Együtt veszünk részt szinte mindenben az Élet Iskolájában. A tananyagot az élet írja, a tanulás szünet nélkül zajlik.

Hogy hogyan? Erről és sok egyébről lesz szó április 28-án este. Szeretettel várunk mindenkit, aki felelősséget érez és vállal, abban hogy milyen legyen gyermekeink jelene és bennük a nemzet jövője! 

Az előadás ideje: 2015. április 28. kedd 18 óra
Az előadás helye: Székesfehérvár, MissTee Teabolt, Ady Endre. u. 32. I. em.

Fejér Szövetség Sajtószolgálat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése