2018. július 2., hétfő

Szabó Dezső életműve

ifj. Tompó László
Ha kedd, akkor Hétvezér Est…

ifj. Tompó László : „Minden magyar felelős minden magyarért”.

A 422. Hétvezér Est vendége ismét ifj. Tompó László lesz. A Hétvezér Esték közönségének ifj. Tompó Lászlót, a fiatal magyar katolikus gondolkodót nem kell bemutatni, hiszen évek óta visszajáró előadója a sorozatnak és egyike azon előadóknak, akik a legtöbb HVE előadást tartottak az évek során. Ezen az esten a „Mélyszántás 2. Irodalmunk titkai”  című kötetéből Szabó Dezső életművét tekinti át az előadó. Megismerteti hallgatóságát Szabó Lőrinc magyarságfelfogásával és irodalomszemléletével.

Raffay Ernő a kötethez írt előszavában így mutatja be a művet:„A szerző e tanulmánykötetében nyolc magyar író legfontosabb műveinek elemzésével mutatja be a 19-20. századi magyar sors stációit. Könyve a magyar érdek védelmezése szempontjából stratégiai fontosságú alkotás, mivel pártatlanul, mégis magyar szemmel elemzi a mindenkori történelmi helyzetet, s biztos (azaz keresztény, római katolikus) erkölcsi alapon állva mutat kiutat az Olvasó számára.”  ifj Tompó László magával ragadó előadói stílusa minden esetben párosul a felkészültséggel, pontos, objektív kutatásokon alapuló hivatkozásokkal. Ezen az esten sem lesz ez másképp.

Az irodalomtörténeti előadást követően kötetlen beszélgetésre és a már megjelent kötetei megvásárlására és dedikálására is sort kerít az előadó.  


Az előadás ideje: 2018. Áldás hava, azaz július 03. kedd 18.00 óra 

Helye: Királykút Emlékház, Mikszáth Kálmán u. 25.
 
Fejér Szövetség Sajtószolgálat


1 megjegyzés:

  1. Bathory Gabor = Jezsus stb
    http://szkitia.blog.hu/2018/05/06/kitalalt_kozepkor_vagy_vilagkor_matatasok_folytatas
    http://szkitia.ingyenblog.hu/kitalalt-kozepkor-vilagkor.blog

    VálaszTörlés