2019. március 22., péntek

Várunk minden érdeklődőt, a Vértes Emléktúrához csatlakozót holnap.

"A lelkes eljár ősei sírlakához, S gyújt régi fénynél új szövétneket."
Garay János: Árpádok

2019. március 23. szombat 9 óra
/2017. évi felvétel a képre kattintva/
Tisztelt Honfitársak!
Tisztelt Sajtószerkesztőségek!


A magyar szabadságharc és forradalom márciusi ünnepei mellett évek óta kitartóan nemcsak a forradalmárokra, nemcsak a 48-as forradalom hőseire emlékezünk.
.
2019. március 23-án (szombaton) 9 órától az 1945-ös honvéd és polgári áldozatok emlékhelyeit keressük fel a Vértes 74 Emléktúra keretében.

A Vértes Emléktúrát a Fejér Szövetség az Abai Atilla Király Gimnáziummal összenőtt sorsközösségben szervezi évről évre, s ebben az évben a Kápát-medence Értékmentő Alapítvánnyal közösen szervezzük megemlékezésünket. Diákoknak, pedagógusoknak és szüleiknek is bátran ajánljuk a részvételt, s a Vértes háborús emlékhelyeinél a hősökről és az áldozatokról megemlékezni.
Mécsesekről, koszorúkról gondoskodunk.

A Fejér Szövetség és az Abai Atilla Király Gimnázium Iskolaszéke szeretettel várja Székesfehérvár, Fejér megye polgárait, társadalmi szervezeteit, mindazokat, akik szívesen emlékeznek velünk a II. világháború utolsó ütközeteinek honvédő és polgári áldozataira! 

2019. március 23-án (szombaton) 9 órától a II. világháború honvédő és polgári áldozatai emlékére szervezett Vértes 74 Emléktúrára szólítjuk Fejér megye emlékező polgárait, ifjakat és időseket egyaránt, hogy tartsanak velünk, ha tehetik. A résztvevők számára a túra végén szolid estebéd ellátást biztosítunk, ezért is kérjük, hogy részvételi szándékát előre is jelezze mindenki, minden közösség, aki csatlakozik! Tudnivalókat a csatolt plakát részletezi. 

Szeretettel várunk minden Fejér megyei polgárt, családtagjait, barátait!
Emlékezzünk együtt és töltsük fel lélekkel a múlt hőseinek emlékeit!

Isten áldja meg a magyart! Tartson neve, míg a Föld tart!

Bizalommal az ősi erényben:
Dr. Boór Ferenc elnök - társelnök
Fejér MAG Egyesület - Fejér Szövetség

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése