2024. szeptember 15., vasárnap

Hétvezér Est az ún. "Őszödi beszéd" nyilvánosságra kerülésének 18. évfordulós napján Molnár Tamás jóvoltából...

Ha kedd, akkor Hétvezér Est 
Molnár Tamás képzőművész, író: 2006-os emlékek

Tisztelt Hétvezér Est Látogatók!

Molnár Tamás Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett képzőművész, író, publicista, a rendszerváltás előtt ellenzéki tevékenységet is folytató INCONNU művészcsoport, majd a rendszerváltáskor az Amnesty International és az IGMF magyarországi emberjogi szervezeteinek is alapító tagja, a Magyar és a Nemzetközi Írószövetség tagja lesz a Fejér Szövetség közéleti és közművelődési előadás sorozata, a Hétvezér Est 651. előadó vendége.

Tamás ím már harmadszor lesz vendégünk. Első alkalommal a Szentendrei szigeten működő Árvalányhaj művésztanya alkotóközösség alapító szervezőjeként, majd Ismeretlenek a 301-es parcelláért című előadásával a rendszerváltozás ikonikus eseményeinek egyik főszereplőjeként osztotta meg élményeit a Hétvezér Est látogatóival, mikor is felidézhettük Gulyás János a 301-es parcella történetéről szóló Ismeretlenek című filmjének 3. részét is, azaz betekintést kaptunk a 301-es parcella kevéssé ismert - mondhatni ismeretlen - történetébe.

2006. szeptember 17-én került nyilvánosságra az "Őszödi beszéd", melynek következményei mára közismertnek volnának tekinthetők, ha nem volna annyi és annyira eltérő nézőpont és értékítélet arról, ami valójában történt, s ezen az sem változtat, hogy az eseményekről Elk*rtuk címmel egy 2021-ben bemutatott politikai krimi, avagy játékfilm is készült. Molnár Tamással emlékezünk arra, amit akkor átéltünk, s amit soha, de soha nem felejthetünk.

2024. szeptember 8., vasárnap

650. Hétvezér Est a méz éltető erejéről

Ha kedd, akkor Hétvezér Est 
Debreceni Kálmán méhészmester: Az éltető valóság és a jóhiszemű állítások...
 

Tisztelt Hétvezér Est Látogatók!
 
Debreceni Kálmán méhészmester, kutató,
technológiai fejlesztő lesz a Fejér Szövetség közéleti és közművelődési előadás sorozata, a Hétvezér Esték 650. előadó vendége. 
 
Előadónk az éltető valóság és a jó szándékú állítások szembeállításával  a méhészeti termékek napi felhasználásának és fogyasztásának saját tapasztalatokra alapozott hatástanulmányait mutatja be különös tekintettel az emberi szervezet egyedi napi igényére. A sérült, illetve meggyengült szervezet erősítése a termékek gondos rendszerezett napi alkalmazásával lehetséges csupán - állítja, egyúttal hangsúlyozva, hogy - kulcskérdés az éltető hatások felismerésének alapjai a fogyasztók számára.
 
Ajánljuk látogatóink figyelmébe az előadást és a Hétvezér Esték programját, azaz szeretettel várunk minden régi és új érdeklődőt

2024. év Őszelő - Szent Mihály - Földanya - szeptember havának 10. napján (kedden) 18:00 órától 
a Királykút Emlékházban
(Székesfehérvár, Mikszáth Kálmán út 25.)
Debreceni Kálmán méhészmester
Az éltető valóság és a jóhiszemű állítások... című előadására

A Hétvezér Est Rendezősége nevében:
Fejér Szövetség Sajtószolgálat

2024. szeptember 1., vasárnap

Az Archregnum kezdetéről szól az előadás Szent Imre elhunytának évfordulóján Dr. Varga Tibor jóvoltából...

Ha kedd, akkor Hétvezér Est 
Változás: Dr. Varga Tibor jogtörténész helyett Dr. Boór Ferenc: Szent királyunk és szent fia - az Archiregnum kezdete
 

Tisztelt Hétvezér Est Látogatók!
 
Dr. Varga Tibor jogtörténész, a Szent Korona Országáért Alapítvány alapítója, az éppen ez évben, Szent István ünnepnapján, 2024. augusztus 20-án rendezett ősbemutatójával debütált Szent Korona országa oratórium társszerzője
lesz a Fejér Szövetség közéleti és közművelődési előadás sorozata, a Hétvezér Esték 649. előadó vendége. 

Szomorú évfordulóhoz köthető az előadás, amelyre előadónk vállalkozott, hiszen krónikás hagyomány szerint szeptember 2-án, 993 évvel és egy nappal az előadóestét megelőzően sújtotta Szent Imre váratlan halálával az Apostoli Magyar Királyságot egy "vadkan" azon a vadászaton, amely - ősi szokás szerint - megelőzte volna szent királyunk egyetlen fiának, Imre hercegnek trónra emelését.