2011. május 23., hétfő

Egy már majd' elfeledett álom vált újra valóra!

Egy már - két év után - majd' elfeledett álom vált újra valóra Fehérvár Vásárterén Vasárnap, a Botond napi Vásár és Hagyományőrző Nap Vásárnapján.



Köszönetet mondunk minden messziről érkezett külhoni és belföldi látogatónknak, hogy megtiszteltek bennünket, hogy velünk voltak.
Köszönetet küldünk minden vásározónak, akik nélkül nincs színes forgatag, nincs élő hagyomány, nincs vásárfia.
És köszönet illeti a fellépőket, előadókat, foglalkoztatókat, akik személyes mondandóikkal tették megélhetővé azt, amire a legnagyobb a szükség e magyar honban: hagyományból gyökerezve szárba szökkenő magyar szóra, dalra, jelre és minden jóravalóra.

Hálásak vagyunk a Nemzeti Gárdának a két éjszakával is átívelt egész napos őrködésért, rendezésért és odaadó segítségért.
Hálásak vagyunk a Magyarok Világszövetségének, hogy kiadványaikkal támogattak.
Hálásak vagyunk a Fejér Szövetség - még mindig be nem jegyzett, de meghátrálást nem ismerő - Fejér MAG Egyesületének áldozatvállalásáért és megannyi szövetségi tagunk nem kevés idő- és pénzterhet, sőt, munkát vállaló szervezéséért, rendezéséért, közreműködéséért.

Áldjuk ezt az erőt, e kíméletes napot, s a szétáradó lelket, amely nélkül szólam maradt volna csupán az, ami - két éve volt, de most - újra megerősítve e vásár jelmondatata maradt:

Úr oltára Te vagy, emeld fel fejed!

Fejér Szövetség Sajtószolgálata

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése