2012. július 4., szerda

Felhívás a csókakői szobor megvédésére - Embert barátjáról

Kakukk száll a fészekre
Nem.
Nem Sólyom. Nem is Zólyom.
Nem is H/Kara- s nem is Hiero Solyam*.
Hogy az volt, vagy volt ott Sólyom valaha? Igaz, de mára Kakukk szállt a fészkére, s (as)Szalem, sőt, egyre inkább (ab)Salom hallik ott már helyette.
* Hiero Solyam: Jeruzsálem megnevezése ciprusi görög nyelven. A település ősi neve valószínűleg Hara vagy Kara Sólyom volt, ahol az első tag az éj égi rejtett fényességének jelzője, míg a második tag annak égi hírmondó szülöttét jelölhette - természetesen valószínűleg, azaz igazat szólva, féligaz-hamiskodás helyett
 
Madarat tolláról, embert barátjáról - szól a jól ismert közmondás. Nem kétséges, hogy Dániel Péter hova is tartozik. Tollai és barátjai között sincs, amivel vagy akivel értelmes magyar ember hajlandó még azonosulni. Aki tudni szeretné, hogy a Horthy-szobor-avatás Csókakőn miről is szólt, annak ajánljuk az eseményről készült számos videó közül néhányat megnézni ahelyett, hogy holmi dánieleket kezdjen csak olvasgatni, hallgatni.

Avagy egy másik, ugyancsak bölcs közmondást idézve, mondhatni:
Igazat csakis tiszta, egyenes forrásból - kiegészítve azzal, amit a világon egyedül magyar nyelven fejezhet ki e szó: IGAZ, ami eGéSZ, tehát iGaZ képet csak több közvetlen és egyenes, egymástól független - mondhatni magyarul azt is, hogy eGyeS - forrásból kaphat, aki "nem rest a jóra". Avagy különös FeGYeLMet, mondhatni FiGYeLMet igényelnek a legapróbb - mégis meghatározó - különbségek is ahhoz, hogy ne legyen IGAZ, ami GAZ, ahogy a KOS sem OKOS attól, ha fejjel megy a falnak, még akkor sem, ha EGY ÉGi - koránt sem együgyű - ÜGYből, ŐS OKból is fakad.
Röviden: óvakodj az egykönyvű emberektől avagy, ha tetszik, tanulékony latinok által mondva:

TIMEO HOMINEM UNIUS LIBRI

Dániel bohócruhába öltöztetné Horthyt - felhívás a csókakői szobor megvédésére
E címmel jelent meg a Vértesalja Gyermekeinek felhívása az alábbi forráson:
http://kuruc.info/r/6/98276/#ixzz1ze1xk2SE

A Csókakőn 2012. június 16-án széles összefogással felavatott Horthy-szobrot a mai napig két alkalommal igyekeztek megtámadni Dániel Péter követői. Az első alkalommal az Új Magyar Gárda hárította el sikeresen az akciót, a második alkalommal a Magyar Nemzeti Gárda hiúsította meg a kísérletet.
"Jóbarát - Elmebetegek"

Dániel Péter az alábbi írást tette közzé Facebook-oldalán:
"...A Kék szalaggal a demokráciánkért mozgalom meghirdeti az "ÖLTÖZTESSÜNK HORTHY-SZOBROT" polgári engedetlenségi akciósorozatot. Ennek lényege, hogy Kerekiben vagy Csókakőn adjunk valamilyen vicces jelmezt, kalapot (pl. bohóc, kalóz) a lovastengerész szobrára, majd pedig a fotókat töltsük fel a világhálóra. Barátaim, tegyük együtt nevetségessé az újjáéledő Horthy-kultuszt, hiszen a diktatúrák legnagyobb ellenfele a humor...."

Dániel Péter ámokfutása bizonyára eltart még egy ideig, de a szobrot továbbra sem hagyjuk meggyalázni! Ezúton kérjük a nemzeti érzelmű szervezeteket és honfitársainkat, hogy vegyenek részt az őrzésben! 

Jelentkezni lehet a csókakői logisztikai központunk elérhetőségein:
Csöngedi Csaba
telefon: 06-20-236-9926
email: cscsaba79@freemail.hu

Fejér Szövetség Sajtószolgálat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése