2012. július 16., hétfő

Eszed, vagy beveszed? Széleskörű társadalmi egyeztetés = hivatali kérdőív-kitöltés?!

Válasz Faludi Sándornak, a "Nemzeti Összefogás a Falvak és Gazdák Védelméért Egyesület" elnökének helyreigazítási kérelmére.

Tisztelt Faludi Sándor!

A TAHSZ Sajtóközleményét arra alapoztuk, amit a hivatalos sajtóból tudhattunk meg a földtörvény tervezetének társadalmi vitájáról és benyújtásáról a parlament elé.

A Falugazda Egyesület az alábbi MTI közleményben szereplő falugazdász-hálózat megnevezésű szervezetekre, egyesületek hálózatára vonatkozott. Ez okozhatta a félreértést. Amennyiben az Ön által vezetett "Nemzeti Összefogás a Falvak és Gazdák Védelméért Egyesület" nem tartozik ebbe a körbe, kérjük, hogy természetszerűleg ne vegye a "Falugazda Egyesület" nevét az Ön egyesületére vonatkozónak!

"Budai Gyula: konszenzusos földtörvény a cél
2012. június 28. 20:01
Széles társadalmi támogatottsággal bíró, pártok közötti konszenzuson alapuló földtörvény megalkotásának fontosságát hangsúlyozta Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón, amelyen az új földtörvény tervezetéhez érkezett véleményeket ismertette.
...
Budai Gyula emlékeztetett arra, hogy Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter április közepén bocsátotta társadalmi vitára az új földtörvény vitairatát. A minisztérium honlapján olvasható kérdőívekre beérkezett válaszok mintegy 90 százalékban egybecsengenek a vitairatban megfogalmazott elvekkel - közölte. A minisztérium honlapján olvasható kérdőívekre beérkezett válaszok mintegy 90 százalékban egybecsengenek a vitairatban megfogalmazott elvekkel - közölte.

Az államtitkár szerint ennek azért van jelentősége, mert a kérdőívek előbb kerültek fel a minisztérium honlapjára, mint ahogyan a vitairat az új földtörvényről elkészült. Továbbá a válaszok nagy része a falugazdász-hálózat közreműködésével került vissza a tárcához, ami azt jelzi, hogy ténylegesen a gazdálkodók válaszoltak a feltett kérdésekre. A kétkedők ezeket a kérdőíveket megnézhetik, szám szerint 2.196-ot - tette hozzá."

A TAHSZ sajtóközleménye főként arra helyezte a hangsúlyt, hogy
- nem lehet a kérdőíveket, s azok kiértékelését a társadalmi vita és egyeztetés részeként kezelni (legfeljebb véleménykérésként a Vidékfejlesztési Minisztérium részéről),
- s nem fogadunk el semmilyen a Kormánytól függő, vagy a Kormány által megbízott szervezetet, mint a gazdatársadalmat, s főként nem a teljes magyar társadalmat képviselő, véleményalkotó, vagy -kifejező fórumként.

Tudomásul véve és megköszönve egyértelmű helyreigazítási kérelmét, amely szerint Önnek és az Ön által vezetett egyesületnek semmi köze nincsen a Vidékfejlesztési Minisztérium által kibocsájtott kérdőívek kitöltésének, kitöltetésének szervezéséhez, a Sajtóközleményt az alábbi formában pontosítva, a félreértést okozó "Falugazda Egyesület" megnevezés helyett a hírekben szereplő "falugazdász-hálózat" kifejezésre cserélve megismételjük.

Tisztelettel:
Fetzer János főszervező és Dr. Boór Ferenc szóvivő
TAHSZ titkárság
--------------------------------------------- eddig a sajtóközlemény -------------------------------------------

Ha valakinek a fenti hírből nem volna még világos: a "falugazdász-hálózat" alatt nem valami állami hatalomtól, intézménytől független érdekvédelmi, gazdasági szervezetek összességét kell tehát érteni, hanem a Kormány saját hivatalnokait, avagy a megbízott falugazdákat. Tehát, a Kormány a saját hivatali gárdájával szervezett kérdőív kitöltetésére alapoz, miközben már május közepén átvették a TAHSZ "Nemzet- és Földvédelmi Közindítvány"-át. A Fazekas Sándor miniszter és Budai Gyula államtitkár által hivatkozott "széleskörű társadalmi egyeztetés" ezek szerint mennyivel több, mint kettő darab hatalmas nagy 0?! Tőlünk akár össze is adható, avagy össze is szorozható; akkor is 0 marad az eredmény!

Jogállamban - tudtunkkal - társadalmi egyeztetés nélkül földtörvény tervezet be sem nyújtható a parlament elé.

Fejér Szövetség Sajtószolgálat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése