2015. október 10., szombat

Napirenden ismét a védőoltások: kötelező helyett legyen választható!

Ha kedd, akkor Hétvezér Est

Vendégeink „A kötelező helyett legyen választható” mozgalom  aktivistái

Október 13-án, Kedden este 18.00 órakor, megannyi az egészséggel foglalkozó témájú előadás után, ismételten, az egyik legégetőbb, a jövő nemzedékeit súlyosan befolyásoló problémakörről, a Magyarországon kirívóan magas és kötelező jelleggel előírt védőoltások kockázatairól hallhatunk előadást a 292. Hétvezér Esten. Minden felelősen gondolkodó szülőnek ajánljuk, hogy hallgassa meg, azokat a mozgalomban évek óta tevékenykedő orvosokat, szülőket, akik saját és szakmai tapasztalataikon, statisztikákon, valós tényeken keresztül mutatják be a „védő”-oltások valós kockázatait. Lásd: "Kötelező helyett választható"mozgalom 
A gyermekük jövőjéért felelősen gondolkodó szülőknek meg kell ismerniük azokat az el nem hanyagolható kockázatokat, amelyek évről-évre bizonyíthatóan növekednek.  
Miért kell „vakon” elfogadniuk a „védőoltásokat” mint kötelező, „mindenhatónak” tartott megelőzést szinte minden létező fertőző betegségek ellen?  Magyarországon miért kell több mint két tucat „védőoltást” kapnia a gyerekeknek mielőtt tizenévesek lesznek, szemben Európa többi országával, ahol messze alacsonyabb e védőoltások száma, vagy ott a szülők szabadon dönthetnek ebben az igen fontos kérdésben? Miért hallgat a média szemérmesen a védőoltások ún. „mellékhatásairól”, amelyek egyáltalán nem „mellékesek”, mint egyre többen tudjuk például a gyógyszerek esetében? 
A patikaszerek esetében miért az a szlogen, hogy "a mellékhatások tekintetében kérdezze meg kezelőorvosát, vagy gyógyszerészét” miközben erről a „védő”-oltások esetében mélyen hallgatnak? Statisztikák pedig egyáltalán nincsenek, vagy csak nagyon korlátozottan elérhetők ! Gyakorló orvosok, - igaz csak privát beszélgetések során - de elismerik, hogy a „védő”-oltásoknak vannak nem elhanyagolható kockázatai. Bizonyos esetekben és helyzetekben pedig egyenesen ellenjavallt, de sem az orvosnak, sem a szülőnek nem enged a szabályozás még ilyenkor sem más választást! Egyre növekvő a száma azoknak a családoknak, ahol például autistává vált a család szeme fénye, vagy a kislányok felnőttkorukra szembesülnek azzal, hogy nekik nem lehet saját gyermekük, mert esetleg meddővé váltak egy rosszkor kapott, vagy szükségtelen „védő”-oltástól. Ne feledjük a bajt könnyebb megelőzni, mint helyreállítani az elveszett egészséget. A statisztikákról pedig már tudjuk Churchill óta, amely a legenda szerint úgy szólt, hogy “csak abban a statisztikában hiszek, amit én magam hamisítok" .   
Az oltás-támogatók napjainkban hamarosan hivatkozhatnak, arra a veszélyre, amely a történelemben eddig még talán soha nem tapasztalt népvándoroltatás jelent. A kérdést másképpen kell feltenni: szabad-e beengedni a járványokat Európába és azután pedig „pánikszerűen” leoltani az európai őslakosok százmillióit? A válasz egyértelmű nem! A köz-egészszégügyi szabályozásnak itt van óriási felelőssége és valós feladata: megvédeni Európát a járványoktól. Bizonyított tény a történelemben, hogy a járványokat és fertőző betegségeket nem a védőoltások szüntették meg, hanem a megfelelő higiénés életkörülmények és az egészséges táplálkozás. A felvilágosításnak óriási a szerepe, melyet csak a megfelelő tájékozódással tudunk elérni. Többek között ezekről a kérdésekről is és a mozgalom legfrissebb eredményeiről is hallhatunk tájékoztatást. Ezért lesz érdemes ismét eljönni erre az estre a Miss Tee Teaházba. Ajánlott olvasmány: "Választható-oltás"-Októberi hírlevél.

Az előadás ideje: 2015. Október 13. kedd 18.00 óra
Fejér Szövetség Sajtószolgálat   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése