2017. február 12., vasárnap

Interaktív beszélgetés az őskereszténységről….

Ha kedd, akkor Hétvezér Est…

A víz, a tűz, a levegő,
a föld és a szeretet
fénylőfája.

Szalkó József: Az őskereszténység kialakulása

Az előadás ideje: 2017. február 14. kedd 18.00 óra
Az előadás helye: Királykút Emlékház, Mikszáth Kálmán u. 25.

Szalkó József első alkalommal lesz vendége a Hétvezér Estek sorozatnak. A mostani, a 355. HVE témája az őskereszténység kialakulása, melyről Szalkó József tart rendhagyó előadást. Rendhagyó, mert a címben is olvashatjuk, hogy „interaktív beszélgetés”. Mi mindenről lesz szó ezen a „beszélgetős” esten? Álljon itt az előadás vázlata, amely a téma iránt érdeklődők számára egy keresztmetszetet, áttekintés ad az esti beszélgetés tartalmáról.
A tűzimádás, az örök tűz védelme és eredeti okai. Nut (Ég) Queb (Föld) fia, Osiris, testvére Seth. Az egyiptomi Osiris-Isis-Horus fényhármasság vallás. Az Atya (Orion) mint Világügyelő, a gondviselő Anya aki a Fény Szüze (Sirius) és az Életet adó Fény-Fiú (Nap).
Osiris-Isis-Horus

Jelképük a talpán álló háromszög volt: ez az egyiptomi fény-hármasság. A Fény-Fiú földi megnyilatkozása a Horus a Szent Sólyom, a Szentlélek-vivő fénymadár. Nem galamb, hanem a fehér Szent Sólyom száll Jézus Urunk vállára, a keresztelés után. Az egyiptomi Osiris-Isis-Horus - rendiség hosszú évezredek megfigyelésének az égre vetített mítosza. A mi Szentháromságunk pedig a Napisten-Szűz Mária- Üdvözítőnk, mint a Fény Atya-Fény Szüze-Fény Fia történelmi valóság. (Jézus király-pártus herceg)

Lesz szó a kopt kereszténységről a gizai három piramisról, Khu-Fu, Khef-Ré , Men-Kau-Ré , azaz az Atya - Anya a két nagypiramis,  a Menkaure-i  kis piramis pedig a Fiút jelképezi. Hallhatunk majd a babiloni Mithras–vallásról, a zoroasztriánizmusról, melyen átüt a nomád vallás sok démona, a természetimádás kiküszöbölése, mely Ahura Mazda nevéhez köthető.
Mit tud a mai kor embere a szíriai korai gnosztikus keresztény vallásról, amely a Fény-Szeretet és Tudás vallása?  A Jézusi Tudás (Gnózis) első leírása és a témába vágó megannyi érdekes kérdésről hallhat a 355. Hétvezér Est közönsége.
Szeretettel várunk minden érdeklődőt.

Az előadás ideje: 2017. február 14. kedd 18.00 óra
Az előadás helye: Királykút Emlékház  Mikszáth Kálmán u. 25    

Fejér Szövetség Sajtószolgálat

2 megjegyzés:

  1. Jó előadás volt, remélem lesz folytatás!

    VálaszTörlés
  2. Üdvözlet az Olvasónak! Köszönöm a kedves visszajelzést! Szívesen vállalom a következő témát is, csak értesítést kérek időben! Áldás! Tisztelettel:
    Szalkó József

    VálaszTörlés