2017. február 26., vasárnap

Magyar ősvallás, tengri, yotengrit

Ha kedd, akkor Hétvezér Est…

Felemelkedés és tudatváltás az ősi magyar világkép szerint

Az előadás ideje: 2017. február 28. kedd 18.00 óra
Az előadás helye: Királykút Emlékház, Mikszáth Kálmán u. 25.

Dr Darnói Tibor a Yotengrit Alapítvány elnöke lesz a 357. Hétvezér Est vendége. Mire kötelez bennünket az ősi magyar világkép? Korszakváltás van, és ez tudatváltást von maga után. Az embereknek, a magyarságnak fel kell ébrednie. Felszínre kell hozni a magyarság tudását, meg kell jeleníteni a mindennapok világában azt a tudást, amit mi magyarok képviselünk. Kívülről senki sem fog bennünket megmenteni. Valódi összefogás szükséges az átmeneti érdekszövetségek helyett, és ezt csak a közös eszme tudja megteremteni. 

A világ ma alá - fölérendeltségű hierarchiába rendezett. Ebben minden kettősség ellentétpárok formájában nyilvánul meg, amelyben az energiák ellentétes irányúak, ezért gyengítik, kioltják egymást. Ez a szembenállás hatja át a tudatot is. Ez a polaritás, a "vagy-vagy" világa, mely örök konfliktust tart fenn, s elkülönülést hoz.

Az ősi magyar szellemiség viszont mellérendelő rendszerben szemléli a világot. Ebben szembenállás helyett együttállás van, ahol az energiák is párban állnak és erősítik egymást, összeadódnak. Ez valódi dualitás, az "is-is" világa, az együtthatás megvalósításának útja. Csak így kerülhet helyére a női minőség és energia is. Nyelvünk és lelkületünk is e mellérendelő világképpel átitatott, s mégsem élhetünk e szerint. Ez okoz zavart gondolkodásban, lélekben, identitásban. Az ősi magyar szellemiség ismeri a kulcsot, miként lehet megvalósítani a kettősség világának egy finomabb rezgésű, emelkedettebb szintjét, egy magasabb tudatosságot. A Yotengrit eszmeiségben minden jó alapja a szeretet, az ember nem ura, hanem része a természetnek. Nincs alá - és fölérendeltség, mindenki egyenlő. Nincsenek alattvalók és följebbvalók, hanem elöljárók vannak – érdemeik szerint.   Minden ember szabad, azaz nincs úr és nincs szolga – nincs úr és nincs szolga viszony.  Nincs választott nem és nincs választott nép.  Az egyén nem részlete, hanem része a társadalomnak, az egyéni meggyőződés jogával. Nincs kollektív vétség, kollektív felelősség.  A testvériség mindenre kiterjed. Ne árts, istápolj, segíts! 

Aki a keddi előadás előtt szeretne többet megtudni Yotengritről, avagy  Yo = első, Tengrit = ISTENSÉG, Yotengrit = ELSŐ ISTENSÉG, avagy Tengervégtelen Ősszellemről, annak ajánljuk tájékozódásnak keresse fel a  Déli Magyar Krónika című oldalt.    

Az érdeklődők pedig továbbiakat majd az előadáson hallhatnak erről a különlegesen érdekes, izgalmas ősi magyar világképről. Mindenkit szeretettel várunk az előadásra.

Az előadás ideje: 2017. február 28. kedd 18.00 óra
Az előadás helye: Királykút Emlékház, Mikszáth Kálmán u. 25.  
Fejér Szövetség Sajtószolgálat     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése