2017. február 10., péntek

Vörösiszapos semmiségek, devizás nyegleségek ... offshore és minden

https://www.youtube.com/watch?v=g0HzE6itPjI
Veszélyes, megdöbbentő és nemzetközi összehasonlításban szinte példátlan, hogy Magyarországon a magát "demokratikus gondolkodásúnak" illetve baloldalinak nevező közéleti értelmiségiek többsége, a jogásztársadalom jelentős része és a bírói kar számos "szószólója" a vadkapitalista cégvezetők és bankárok, s nem az utóbbiaknak kiszolgáltatott emberek mellett áll ki a nagy nyilvánosságot kapó, sokaknak hatalmas szenvedést okozó tragédiák s az ezek alapján indult jogviták kapcsán. - olvasható Morvai Krisztina honlapján az első bekezdés abban a bejegyzésben, amelyben a magyar jogszolgáltatásnak nevezett bírósági ítéleteket elemzi a vörösiszap tragédiáért felelősök első fokon történt felmentése és a magyarországi devizaüzérkedéssel szemben indított perekben hozott eddigi ítéletek között párhuzamot sejtve.

Nekünk erről az Offshore jutott eszünkbe. Talán nem véletlen. Az Offshore dala: Kié a föld? címmel. Hallgassák, nézzék meg! A földügyekben is valami hasonló volt a helyzet. Volt? Olvassuk tovább Morvai Krisztina elemzését és hallgassuk meg az általa ajánlott felvételt is: Vörösiszapba merült itt minden? 

E körbe tartozik napjainkban a vörösiszap-katasztrófával összefüggő büntetőeljárás és az úgynevezett "devizahiteles" perek. Úgy tűnik, hogy a "politikailag korrekt" megközelítés mindkét ügyben a profitközpontú döntéshozatal követelése, azaz annak normává tétele, hogy a féktelen haszonszerzés olyan legitim törekvés, amelyet a jognak el kell ismernie és védenie kell. Az, hogy ezekben az ügyekben milyen bírósági döntés születik, meghatározó lesz Magyarország és a magyar emberek jövőjére. Válhatunk olyan "harmadik világbeli" országgá, ahol egy szűk milliomos réteg folyamatos gazdagodása érdekében eszközként, tárgyként használja a kiszolgáltatott, az állam és a jog által védtelenül hagyott emberek tömegeit, veszélyeztetheti testi-lelki egészségüket, pusztíthatja a teremtett természetet, szennyezheti a környezetet, semmibe vehet alapvető biztonsági és munkavédelmi előírásokat, okozhat halált, sérülést, betegségeket, elszegényedést, hajléktalanná válást... Vagy válhatunk olyan országgá, ahol az emberi személy méltósága, élete, biztonsága, az egészséges környezet megóvása a legfontosabb érték, s a jog is ezeket szolgálja. Pénz- és profitközpontú vagy ember- és természetközpontú gondolkodásmód és döntéshozatal? Ha az utóbbit választjuk, meg kell szólítanunk a közvéleményt formálókat, a döntéshozókat, ideértve az igazságszolgáltatást is. Nem egyszer, hanem sokszor. Folyamatosan. Amíg meg nem hallják. Értenünk és terjesztenünk kell, hogy miről is szólnak valójában ezek az ügyek, ezek a "peres eljárások". Ezért szólalok meg sokadszor a vörösiszap-ügyben, ezúttal Kepli Lajos környezetmérnökkel, országgyűlési képviselővel, a vörösiszap-katasztrófát vizsgáló parlamenti bizottság elnökével együtt - segíteni próbálva a tisztánlátást, az ügy megértését. A következő téma a mostanival egy-gyökerű lesz: devizahiteles perek, igazságszolgáltatás, jog előtti egyenlőség (?). S nem felejtkeztem el a kisvállalkozókkal szembeni önkényes hatósági intézkedésekkel összefüggésben ígért "NAV-levélről" sem. Hamarosan azt is közreadom.
https://www.youtube.com/watch?v=vBH4khtoFwg 

Morvai Krisztina

És most arról nem is szóltunk, hogy a Budaházy György és társai elleni elképesztő perben, amelyben összesen 125 évet osztott ki néhány fiatalemberre egy bírónő, ez a bírónő még azt a fáradságot sem vette eddig, hogy leírja az ítéletet.
Még mindig nincs leírva Budaházyék ítélete – megbüntették a késlekedő bírónőt

Na hiszen! A bírónő ennek hallatán biztos ... berezelt (hogy más hasonlattal ne fokozzuk a véleményünket).

Továbbította a Fejér Szövetség Sajtószolgálat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése