2017. március 20., hétfő

Méltósággal, tisztességgel és becsülettel a magyar márciusról

Március 15-i kerekasztal Petőfiről és a nemzetről 

Március 15-én, a szabadtéri megemlékezés után kerekasztal beszélgetés zajlott a Magyarok Világszövetségének székházában Patrubány Miklós, Bottyán Zoltán, Fuksz Sándor, Drábik János, Kiss Endre József, Boór Ferenc és Sántha Attila részvételével. A beszélgetés középpontjában Petőfi Sándor sorsa és a magyar nemzet helyzete volt. A teljes beszélgetés ide kattintva tekinthető meg.

A vitaindítót Kiss Endre József mondta (szerk: a képre kattintva és a 7:05-től hallható)
https://www.youtube.com/watch?v=CM7Uz9X67So
Drábik János a szabadkőművességet tette felelőssé Petőfi utolsó éveinek eltitkolásáért (szerk: a képre kattintva és a 40:25-től hallható)
https://www.youtube.com/watch?v=CM7Uz9X67So
Bottyán Zoltán a nemzet létértelmező keretéről, a nemzetállam magyaroktól idegen voltáról szólt (szerk: a képre kattintva és a 1:02:40-től hallható)
https://www.youtube.com/watch?v=CM7Uz9X67So
Boór Ferenc a nemzet előtt álló feladatokról beszélt, többször nyílt tapsot aratva (szerk: a képre kattintva és a 1:29:28-tól hallható)
https://www.youtube.com/watch?v=CM7Uz9X67So
Sántha Attila az MVSZ Petőfi Sándor Bizottsága új tagjaként máris egy megfejtéssel szolgált: Szibériában a Bajkálon innen is van egy Vengerka (Magyarka) nevű település, amelyet a Transz-Szibéria vasútvonal építésekor a Bajkálon túlról odavezényelt vengergkaiak alapítottak. A régi Vengerka, amelyet az 1849-ben elhurcolt hadifoglyok alapítottak, ma már nem szerepel a térképeken. Mai neve Romanovka!? (szerk: a képre kattintva és a 1:43:36-tól hallható)
MVSZ Sajtószolgálat
9166/170318

„A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth Lajos, Klapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot.” (Alapszabály)
A Magyarok Világszövetségének létértelme abból fakad, hogy a magyar nemzet a XX. század két világháborúja következtében szétszakítottságban él, és a kommunista, majd a globalizációs és uniós erőtérben a magyar állam államközi egyezmények alávetettségében működik. (Alapszabály)
A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.
A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.
Az MVSZ Sajtószolgálat közleményei olvashatóak a www.mvsz.hu honlapon is. Hírlevelünkről való leiratkozáshoz, küldjön üres levelet a sajtoszolgalat@mvsz.hu címre, amelynek tárgy-rovatában mindössze ennyit közöl: Leiratkozás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése