2017. március 7., kedd

NEM KÉRÜNK A MACCABIBÓL!

https://www.peticiok.com/nomaccabi2019Tisztelt Fejér Megyei Polgárok! 
Tisztelt Honfitársak! 

A Fejér Szövetség nem kér idegen, faji "olimpiákból", azaz nem támogat olimpiai eszmét megcsúfoló, annak hasonmásaként születő semmilyen rendezvényt, amelyet faji, avagy vallási alapon szerveznek, ráadásul nem ott, ahol otthonos, hanem mások országában, történetesen Magyarországon, a helyieket kirekesztő módon. 

A Fejér Szövetség tehát nem kér a MACCABIból és arra szólítja fel a magyar honfitársakat, hogy - különösen azon események után, amelyek oda vezetettek, hogy Budapest (vele Magyarország) visszalépett az olimpia megrendezési pályázatától - írják alá a 2019-es MACCABI Games budapesti megrendezése ellen tiltakozó NOMACCABI petíciót, illetve fejezzék ki tiltakozásukat hasonló módon!

A petíció aláírása: https://www.peticiok.com/nomaccabi2019

Tiltakozunk mi is, a Fejér Szövetség tagjai a 2019-es Maccabi Games Budapesten való megrendezése ellen!

Követeljük mi is, hogy a Magyar Kormány vonja vissza az eseményre beígért 2,1 milliárd forintos támogatást és fordítsa az összeget kifejezetten magyar olimpiai vagy más magyar érdekeket szolgáló célokra!

Egyetértünk azzal, hogy a Maccabi Games, amely közkeletű nevén - nem oktalanul - a zsidók európai olimpiájaként emlegetett, súlyosan kirekesztő, faji és/vagy vallási alapon megkülönböztető rendezvényként éppen ellentétes az olimpiai eszmével, mert származási és/vagy vallási alapon teszi lehetővé csupán a részvételt - tetőzve azzal, hogy sem nem nemzetközi, sem nem magyar szervezéssel, de - Magyarországon tenné ezt.

Egyetértünk azzal, hogy a Maccabi Games nemzetbiztonsági kockázatot is jelent, hogy 2019. július 29. és augusztus 7. között a magyar fővárosba vonzhat szélsőséges terroristákat, öngyilkos merénylőket. A rendezvény biztonságának megteremtése újabb súlyos, milliárdos kiadást jelentene a magyar államnak.

Egyetértünk abban is, hogy magától értetődő, ha egy nemzet kulturális- és sporteseményeket szervez külföldre szakadt leszármazottainak, rokonainak a saját hazájában, de a legkevésbé sem magától értetődő, ha ezt más országban szervezi maga-magának és az sem magától értetődő, hogy mikor?

Követeljük, hogy a 2019-es Maccabi Games rendezvénynek Magyarország ne nyújtson otthont, de javasoljuk ehelyett, hogy "e nemzeti játékoknak" Izrael legyen az otthona!

A petíció aláírása :  https://www.peticiok.com/nomaccabi2019
 


A Fejér Szövetség Elnöksége 
Sajó Victor elnök <Fejér Szövetség>, 
Sajó Mária társelnök <Fejér Szövetség mozgalom>,
Dr. Boór Ferenc elnök <Magyarok Világszövetsége Fejér megye>,
Horváth Vilmos alelnök <Fejér MAG>,
Tamási Béláné elnök <Összefogás a Magyar Földért és Vidékért>,
lovag Tóth Gyula prior <Szent György Lovagrend Fejér megyei priorátusa>,
Végh Alajos elnök <Rákóczi Szövetség Fejér megye>

2 megjegyzés:

  1. https://www.facebook.com/groups/321779338022393/?fref=ts Jó lenne, ha a Fejér Szövetség is megértené, hogy nem létező kormányhoz nem kellene petíciót írni, inkább egy legitim kormányzást kellene jóféle energiáikkal életre hívni

    VálaszTörlés
  2. Sajnos, mi ilyen kis butuskák vagyunk és nem értjük, hogy csak ennyi az egész: egy létező kormánnyal legitim kormányzást jóféle energiákkal feltölteni. Mi már ilyen hülyék maradunk, így aztán lehet, hogy mi még rosszabbak is vagyunk, mint a nem létező kormány, mert mi - elképesztő, de - létezünk.

    VálaszTörlés