2017. március 8., szerda

Nyílt levél a Fejér Megyei Hírlap főszerkesztőjének

Tisztelt Elekes András Főszerkesztő!
Tisztelt Fejér Megyei Hírlap Szerkesztősége!

Csatolom újfent a tegnapi sajtótájékoztató előtt napokkal elküldött, Önök által már egyszer megkapott tájékoztató hírünket (minden korábbi címzettünknek is, nehogy az Önök félretájékoztató hírét másolva átvegyék, vagy egy pillanatra is a keltezést komolyan vegyék).

Sorozatos és már egyre durvább mulasztásaikra nem találok szavakat (vagy inkább nem kívánok használni pontosabb kifejezést) azon kívül, amit újfent írnom kell.

A múlt év közepén Önök megtették,
  • hogy a lehető legkésőbbi időpontban hoztak le a Fejér Megyei Hírlapban a Magyarok IX. Világkongresszusa Nyitókonferenciájáról egy nyúlfarknyi hírt (a Nyitókonferencia napján, 2016. augusztus 15-én)
  • és még abban is félretájékoztatták az olvasókat azzal, hogy a hetekkel korábban általunk többször is megadott helyszínt "egy fehérvári szállodának" nevezték és a kezdési időpontot önhatalmúlag a délelőtt 10 óra helyett este 8 órára írták,
  • amikor már nemcsak a kongresszus, de még az Önök által csak másnap hasábjukon évek óta először képpel megjelentetett Fehérvár Nagyboldogasszony Napi Zarándoklata is befejeződött.
Önök egyetlen egyszer sem adtak méltó (többször semmilyen) hírt a Székelykapunál - a Székely Nemzeti Tanács által meghirdetett székelyföldi eseményekkel egy időben - rendezett megemlékezéseinkről, miközben rendszeresen jóval korábban megkapták híreinket. Még a megjelent sajtó munkatársaknak is feltűnt, hogy Önök miért nincsenek soha jelen! Szerencsére más megyei és nem egyszer országos hírforrások is  tudósítottak eseményeinkről,

Most Önök már megint annyira "figyelmetlenek" (vagy inkább fegyelmezetlenek?) voltak, hogy több kárt okoznak azzal, ha lehoznak bármilyen hírt a székelyekért folytatott városi küzdelmekről, vagy eseményeinkről, mintha nem írnának egy sort sem, ugyanis a mai hírükben, március 8-án arról értesítik az olvasókat, hogy március 3-án 16 órakor kezdődik a Székely Szabadság Napjára tervezett fehérvári rendezvény a székelykapunál.
Abból a korábbi hírből semmit sem említettek, amit a csatolt levéllel már megkaptak, amiből mindent pontosan tudhattak már napokkal a sajtótájékoztató előtt.

Önök, mikor szégyellik el magukat és kérnek elnézést a fehérvári olvasóktól, amiért rendszertelen figyelmetlenségeikkel sorozatban a társadalmi erőfeszítéseket sújtják?

Nem lehet mentség, hogy szerencsére nem Önök az egyetlen hírforrás a megyében, hogy szerencsére a fehérvári polgárok is elég józanok ahhoz, hogy észrevegyék az Önök híreiben a félretájékoztatást és hogy a Fejér Szövetség már rég nincs rászorulva az Önök jóindulatára, mert akkor már talán rég nem is létezne.
Nem várok és kérek választ e levélre.

Figyelni fogjuk a Fejér Megyei Hírlapot, hogy javítják-e, helyesbítik-e félretájékoztató hírüket. Elnézést kérnek-e olvasóiktól? Továbbra is figyelni fogjuk Önöket, hogy félretájékoztatásaiknak van-e határa. Figyelni fogjuk, hogy mennyire felelnek meg a közszolgáltatásnak.

Igen! Ha tetszik, ha nem, fel vagyok háborodva már rég az Önök állandó figyelmetlenségein, csupán most érett meg bennem, hogy ezt már szóvá kell végre tenni úgy, hogy lássa mindenki, akinek továbbítani szoktuk sajtóhíreink!

Bizalommal az ősi erényben:
Dr. Boór Ferenc elnök, társelnök
Magyarok Világszövetsége - Fejér Szövetség
ui: Ezt a levelet bátran tekintsék olvasói nyílt levélnek is és beírásnak a vendégkönyvükbe, ha még létezik egyáltalán olyan, ha még van egyáltalán valami, ami közszolgálatra kötelezi Önöket.

Egy hét múlva: Fehérvár Székelyföld Önrendelkezéséért a Székely Vértanúság és eljövendő Szabadság Napján

Felhívás Fehérvár polgáraihoz - Tegyünk és legyünk együtt Székelyföldért a Székely Szabadság Napján

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése