2023. február 27., hétfő

Azok vagyunk, amit eszünk? Milyen lehet, legyen a jövő élelmiszere, a mezőgazdaság jövője?

Ha kedd, akkor Hétvezér Est
Dr. Bardócz Zsuzsa biokémikus: Az élelmiszerek és mezőgazdaság jövője

Tisztelt Hétvezér Est Látogatók!

Dr. Bardócz Zsuzsanna biokémikus, a táplálkozás tudomány doktora lesz a Fejér Szövetség közéleti és közművelődési előadás sorozatának 584. előadó vendége. Előadónkkal hosszabb, több éves kihagyás után 2022. őszén találkozhattak látogatóink újra.

Akkori, "Az emberiség jövője, a jövő emberisége" című előadásában is már távlatokba tekintő kihívásokkal szembesítette hallgatóit. Ez most sem lesz másként, hiszen napjaink híradásai a mezőgazdaság, s különösen az élelmiszeripari termékek drasztikus változásairól szólnak (az árváltozások mellett).
 
Tudva a természeti törvényt, hogy - egy korábbi előadásának címét is idézve - "az vagy, amit eszel", a szintetikus alapanyag adalékokon túl, a génmódosított gabona termékek mellett a rovarfehérjéket tartalmazó termékek megjelenése az élelmiszer piacon a közemberek számára is nyilvánvalóvá teszi a kérdést, hogy milyen lesz a jövő élelmiszere, következésképpen a jövő mezőgazdasága, hol van mesterséges táplálék kiegészítés értelmes határa..., azaz voltaképpen az előző előadás folytatásaként is kezelhetnénk a kérdéseket ..., milyen is lesz a jövő embere, emberisége, ha drasztikusan megváltozik a tápláléka, élelmiszere és azt előállító mezőgazdasága?!

Előadásában Dr. Bardócz Zsuzsanna a mezőgazdaság és élelmiszer ipar kihívásain keresztül keres választ az előrejelzésekre, amelyek az utóbbi években már vitathatatlan tényekké váltak a köznapi ember életében.

 
Ajánljuk szívből az előadást figyelmükbe, azaz szeretettel várunk minden régi és új érdeklődőt
 
2023. év Böjtelő - Jégbontó - február havának 28. napján (kedden) 18:00 órától 
a Közösségi és Kulturális Központba
(Szabadművelődés Háza, Székesfehérvár, Fürdősor 3.) 
Dr. Bardócz Zsuzsanna biokémikus
Az élelmiszerek és mezőgazdaság jövője
című előadására

Figyeljék híreinket, hiszen ha kedd, akkor - biztosak lehetünk benne, hogy újra és elmaradhatatlanul - Hétvezér Est!

A Hétvezér Est rendezősége nevében a
Fejér Szövetség Sajtószolgálata

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése