2011. április 7., csütörtök

FMH - Egy Házra vártak és Civilek költöztek a Régi Ó Házba

Összedolgoztak és egymásra találtak a fehérvári civilek
Beköltöztek! Harminc szervezet osztozhat a civil házon

Székesfehérvár - Szerdán megkezdték a beköltözést a volt Technika Házában üzemelő Fehérvári Civil Központba azok a szervezetek, melyek első körben elnyerték az épület helyiségeinek használatát az önkormányzat pályázatán.

2011. április. 06. szerda | Szerző: Lukács Károly

A Polgármesteri Hivatal Civil Szolgáltatási Irodája március 11-ig várta azon helyi egyesületek pályázatát, akik a volt Technika Házában szeretnék folytatni tevékenységüket. A civilek számára az önkormányzat egy évig ingyen biztosítja az épületet, illetve  az üzemeltetési költségeket is átvállalják.
- Ezzel a lehetőséggel 44 szervezet kívánt élni, a testületi döntés értelmében minden érvényes pályázatot benyújtónak helyet tudtunk biztosítani a házban. Előnyben részesítettük azokat, akik más szervezetekkel együttműködve, közösen kívánták használni az irodákat - értékelte a kiírás eredményét Róth Péter, társadalmi kapcsolatokért felelős alpolgármester.

Akár tovább is olvashatod, ha akarod, az FMH címlapon. Érdemes. Nagyon.

Hozzászólhatok?
Nem kérdezte, tette egy szövetséges hangya, a fejérek hangja az FMH oldalon.

Hozzászólások »


Eddig összesen 2 hozzászólás érkezett.

Kedves Polgártársak!
No, hiszen, mekkora a HEURÉKA!?
Előrevetítjük, hogy örülünk annak, hogy van Ház, ami a Közélet háza is lehet. Ha nem ma, akkor valahára!

Nos, akkor lássuk jól, hogy hogyan is volt!

Majd egy éve is van annak, hogy Fejér Szövetségbe tömörült a Fejér MAG Egyesület, a Fejér Szövetség Mozgalom (szörnyű - de még nem bejegyzettek, habár vannak, ... legalábbis az újságolvasó olvasott és a rádióhallgató meg hallott is róla) és a Trianon Társaság, Gárdonyi Bonsai Klub és az Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesület, akik közösen pályáztak - persze, eredménytelenül.

Képtelenek voltunk megfelelni a papírformának. Mi ugyanis nyilvánosan élünk közéletet, ráadásul a kelleténél kisebb figyelmet fordítunk a hivatalos(kodó) formáknak (Ejnye! Na!).

1.) Újsághírből - nem telefon - szereztünk hírt arról, hogy Civil - nem társadalmi! nem közéleti! - Központ lesz a Régió Háza, s hogy mikor lehet odaszaladni bejárásra - odaértünk.

2.) Ott szereztünk hírt arról, hogy előpályázatot kell leadnunk, ha helyet szeretnénk kapni a Civil - mondom: nem társadalmi, nem is közéleti - Központban - leadtuk; kétszer is, miután megtudtuk, hogy nem is oda, ... és nem is úgy, ahogy elmondták először, ... hanem amúgy, ahogy később kiderült.

3.) Az előpályázatra nem kaptunk választ. Egy újsághírből értesültünk, s megint odaértünk. Egy másik bejárásra. Meg is tudtuk, hogy miként is kell pályázni megannyi hivatalos elvárással (bejegyzés, aláírási címpéldány, bizonyíték a létezésre, meg kutyafüle), amelyre a hivatalos pályázati lapot majd kiküldik, avagy hírt kapunk arról, hogy letölthető lesz valamely elérhető nyilvános honlapon - avagy kisnyúl ... be is jött ... az utóbbi!

4.) Egy hét múlva - vagy kettő? - hírt kaptunk arról, (ismerősöktől) hogy többen már rég megkapták levélben a pályázati űrlapokat. Sőt, telefonon kaptak tanácsokat, hogy kivel is, meg hogyan is pályázzanak - tudjuk; minket biztos nem találtak, mivel a heti nyílt rendezvényeinkkel voltunk elfoglalva.

5.) A határidőt is megtudtuk. Valahonnan. Talán megjelent az FMH-ban? Már ki emlékszik? Ám az utolsó pillanatban egyikőnk meglelte a fehérvári honlapon az űrlapokat. No, de aztán sebtiben, gyorsan értesítettük az egyesületeket, hogy ... azonnal álljanak neki a pályázati kiírás tájékoztató szövegét elolvasni, meg a szükséges űrlapokat kitölteni. Két estét rááldozva tettük, amit tehettünk, de nyomban. Pecsét nem lett, hiány maradt. Nem gyűjtöttünk be friss cégbírósági papírokat. Már akinek volt avagy van. Tudniillik legtöbbünknek nincs is (no, de ilyet!?). Igaz, nem is volt feltétel, mert a kiírás szerint a visszamenőleges működést bizonyítva is lehetett pályázni. HEURÉKA!

Mi szöszt kellene bizonyítani azon, ami volt és ami hétről-hétre van, nemcsak az újságban, hanem harapni valón! Voltunk, vagyunk, leszünk is, és lesz tovább is, megint, ha az Ég úgy akarja: Botond Napi Vásár és Hagyományőrző Nap. Fejér Szer Megyei Vásár és Hagyomány és Dal. Magyar Agyak Találmányi Kiállítás. Bonsai Kiállítás. Nyílt téri vetítéses Varkocs Esték. Hétvezér Esték, azaz magyar történelmi, őstörténeti, közéleti, társadalomtudományi, művészeti előadássorozat. Heti rendszerességgel, nem néhanap. Lesz még Kárpát-medencei Népek Zenéje sorozat. Egészségvédelmi, gyógynövény ismereti program, ... és a napi ügyfélforgalom a hiteleseknek is megmarad …, ha nincs terem akkor is, és akkor is, ha van!

Ezek mindenkihez szólnak. Alkalmanként 50-100 fő számára, sőt, egyszer-egyszer többezres látogatóval.

Tudjuk mi! A tartalom nem számít. Hanem a FORMA! A hivatalos. Az ám a valami! Az már DÖFI!

Hja! És egy jó tanács, amit hallunk néha-néha. Azok számára, akik most csöppnyi lélegzethez jutottak:
"CIVILEK! NEHOGY POLITIZÁLJATOK!!"

Lefordítjuk magyarra, de csak kisbetűvel merjük, hátha szúrós szemmel néz reánk a gazda:
"Közösségek! Társadalmiak! Ne éljetek közéletet!!"

VÁRVA VÁR A CIVILEK HÁZA!

Szeretettel:
a Fejér Szövetség Sajtószolgálata

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése