2011. április 20., szerda

Polgármester is lehet egy hazánkba költözött külföldi?

FMH: Alkotmány - Elfogadta az Országgyűlés az új alaptörvényt

Elfogadta Magyarország új, 2012. január 1-jén hatályba lépő alaptörvényét hétfőn az Országgyűlés. Az új alkotmányt az ellenzéki pártok bírálják, az MSZP a Újpesti rakparton "kőbe vésték" a köztársaságot.

2011. április. 18. hétfő | Szerző: MTI
Az új alkotmányra 262-en szavaztak igennel, 44-en nemmel, egy képviselő pedig tartózkodott. Igennel voksoltak a Fidesz és a KDNP képviselői, valamint a független Pősze Lajos. Nemmel szavazott a Jobbik-frakció és két független képviselő, Ivády Gábor és Szili Katalin. Tartózkodott a szintén független Molnár Oszkár. Az alkotmányozásban nem, így a szavazáson sem vett részt az MSZP és az LMP.

A szavazás eredményét vastaps fogadta a kormánypárti padsorokból. A jobbikos képviselők "Áruló nem leszek !" feliratot formáztak betűkből. ...

Jobbikos országgyűlési képviselők áruló feliratú papírlapokat emelnek a magasba, miután az Országgyűlés elfogadta Magyarország új, 2012. január 1-jén hatályba lépő alaptörvényét
A DÖNTÉS NAPJÁN TERJESZTETTÉK BE azt a módosítási javaslatot is, amely eddig példátlan módon azt is lehetővé teszi, hogy nem magyar állampolgárok is választójogot kapnak és beválaszthatók az önkormányzatokba, polgármesteri tisztségekbe, sőt, képviselhetik Magyarországot az EU Parlamentben is.

Ki és mikor hatalmazta fel erre az országgyűlést? Mikor kérdezték meg erről a társadalom képviselőit? Mi történik itt?

"Lázár: minden magyar büszke lehet az új alaptörvényre 
Fidesz frakcióvezetője szerint minden magyar büszke lehet az Országgyűlésben hétfőn elfogadott új alkotmányra, amely 2012. január 1-jén lép hatályba."

A képviselők a Himnuszt éneklik, miután az Országgyűlés elfogadta Magyarország új, 2012. január 1-jén hatályba lépő alaptörvényét
További részletek és a hozzászólások (az alábbival együtt) ITT olvashatók.
Míg a FIDESZ által megtapsolt és aláfirkantott CSÚFOLMÁNY letölthető ITT.

Hozzászólások »

"Lázár: minden magyar büszke lehet az új alaptörvényre"

Nem! Egyáltalán nem lehet egy magyar ember büszke erre a tákolmányra.

Nemzeti Hitvallás, 2. oldal: "Nem ismerjük el az 1949. évi kommunista alkotmányt, mert egy zsarnoki uralom alapja volt, ezért kinyilvánítjuk érvénytelenségét."

Zárórendelkezések, 2. pont, 38. oldal: "Ezt az Alaptörvényt az Országgyűlés az 1949. évi XX. törvény 19. § (3) bekezdés a) pontja és 24. § (3) bekezdése alapján fogadja el."

Szégyellje magát, aki büszke erre a "félrebeszélt" hitvallásra!

Ki az idióta? Az idióta görög eredetű szó, és azt értették alatta, aki minduntalan azt mondta: "nem politizálok, nem érdekel a politika" és azt csináltak a nevében, amit csak akartak. Ugyanis még azt sem tudta, hogy ezzel azt mondta: "nem érdekel a közélet", tehát idióta! Jaj, csak szavazni ne akarna, aki ennyire idióta!

Nem! Egyáltalán nem lehet büszke egy igaz magyar ember a trükközésre. Az utolsó pillanatban beterjesztett módosítással ezt szavazta meg - nem a magyar nemzet, hanem - a FIDESZ országgyűlési frakciója:

XXIII. cikk, 13. oldal:

"(2) Az Európai Unió más tagállamának magyarországi lakóhellyel rendelkező minden nagykorú állampolgárának joga van ahhoz, hogy a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint az európai parlamenti képviselők választásán választó és választható legyen."

Szégyellje magát az, aki úgy gondolja, hogy nem magyar állampolgár lehet Magyarországon önkormányzati közszolga, sőt, akár képviselheti is Magyarországot Európában!

"(3) Magyarországon menekültként, bevándoroltként vagy letelepedettként elismert minden nagykorú személynek joga van ahhoz, hogy a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásán választó legyen."

Igen? Valóban? Miért is? Mert menedéket kapott? Mert letelepedett vagy betelepedett valahonnan?
Miért jut nekem erről eszembe a "patkányok lázadása"?

Miért is került ez az utolsó pillanatban az asztalra?!

Nos! Kedves fehérvári honfitársak!
Lehet majd polgármester a szomszéd, meg annak a távolabbi szomszédja. Akkor is, ha nem is honfi, nem is magyar, de társa lesz a díszes társaságnak, aki ezt megszavazta!
Értve van!

A legmélyebb szégyenérzettel gondolok erre a napra. Áprilisi törvény, de ez már koránt sem tréfa. Április 18. már a köztársaságok szégyennapja.

Ferenc (az öreghegyi)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése