2011. április 3., vasárnap

Ha kedd, akkor „Hétvezér Est”: Rácz Sándor – A forradalom bennünk zajlik

Rácz Sándor, az 1956-os forradalom élő emlékezete lesz a Hétvezér Esték következő vendége. Rácz Sándort az 1956-os Nagy-budapesti Központi Munkástanács Elnökét 1958-ban életfogytiglani börtönre ítélték, minthogy nem fogadta el társaival a „szovjet” diplomácia tanácsára a Kádár kormány, nevezetesen Apró Antal által három ízben is felkínált miniszteri tárcákat. Külföldi nyomásra 1963-ban szabadult. 1972-ben balesetnek álcázott merényletet követtek el ellene.

Azonban Sándor bátyánk, most ünnepelte néhány hete 78. születésnapját.

Hogy miről fogunk beszélgetni, vele? Arról, amiről március elején Budapesten és legutóbb Agárdon is, a Történelmi Alkotmányunkat Helyreállító Szövetség Országos Értekezletein. Álljanak itt az Ő tiszta és világos szavai előzetesként!

Vergődünk! A magyar ember számára más életet adott a teremtő Istenünk, de elvették tőlünk. Ma már a reményt is elvették tőlünk azok az alkotmányok, amelyek megszülettek a magyar nép akarata, tudta és elfogadása nélkül. …
… Ez a világ szunnyadozik, hervadozik, mert nemcsak Magyarország van kelepcében, hanem egész Európa. És nem tud szabadulni a kényszerzubbonytól, mert nem az ősi, ember által kipróbált, megélt, örök törvényekre alapozzuk az életünket, hanem elfogadjuk azt a hazug ideológiát, amellyel az egész világot megfertőzték. Azért tart ott a világ, ahol tart. Gondoljunk arra, hogy mi zajlik Afrikában, és hogy mi zajlik itt a falvainkban, ahol koldusbotra jutott a magyar társadalom, az a szorgalmas magyar nép, amely valamikor ötszörösét termelte az élelmiszerszükségletének. 1938-ban. Most pedig nem tudunk annyi cukrot sem termelni, hogy elég legyen az országnak, mert az Európai Unió megszabja …! Az Európai Unió abba szóljon bele, amihez köze van, de abba, hogy a magyar nép hogyan akar élni, abba nem szóljon bele, mert ezt az országot nem az Európai Unió védte meg a magyar nép számára, hanem a magyar nép! Ez az Európai Unió nem az Európában élő népeknek az uniója. Ez az Európai Unió egy felhő a népek fölött, hogy ne lássuk a fényes Napot, amely értelmet adna az életünknek. …”

Részletesebben megtekinthető itt:
 
Az előadás helye: Székesfehérvár, Ady Endre u. 32. I. em. (Miss Tee Teázó)
Időpontja: 2011. április 5. 19:00-21:00

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése