2010. október 16., szombat

Sajtótájékoztató

Október 20-án szerdán 10 órakor a Kávé-Színházban a Nemzeti Sírkert és Emlékhellyel kapcsolatosan a Fejér Szövetségbe tömörült 8 szervezet – a Fehérvári Polgári Védegylet, Fejér Mag Egyesület és Fejér Szövetség mozgalom, a Gárdonyi Bonsai Klub, a Magyarok Világszövetsége, az Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesület, a Trianon Társaság – és a szövetség szeptember 30-án közzétett állásfoglalásával egyetértő fehérvári polgárok sajtótájékoztatót tartanak, melyre tisztelettel várjuk munkatársaikat.

Szakmai körökben is egyre elfogadottabbá válik az a felfogás, hogy, a székesfehérvári „Romkert” területe, mint a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság által nyilvántartott Nemzeti Sírkert része nem csupán az emlékezés helye, hanem elsősorban sírkert. E sírkertben több királyunk pontos nyughelye is ismert. Társadalmi szervezeteink célja, hogy ne egy újabb – a szakma többsége és a székesfehérváriak által elvetett és elhamarkodott – beruházás valósuljon meg e területen, hanem a sírok és királyi nyughelyek méltó kialakítására kerüljön sor mindenekelőtt. Elutasítunk mindenféle vasbeton lefedést. Reményeink szerint nem a beruházási lobbi érdekei, hanem a kegyeleti szempontok érvényesülhetnek mielőbb.

Célunk, hogy az eleddig „Romkert” és majdan „Nemzeti Sírkert és Emlékhely” területe megfelelő kialakítással zarándokhely legyen, mint volt hajdanán. Ez a cél városunk idegenforgalmi érdekeivel is összeegyeztethető.


Székesfehérvár 2010. október 15.

Tisztelettel:
Fejér Szövetség Sajtószolgálata

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése