2013. június 9., vasárnap

A 175. Hétvezér Estén Vesztergám Miklós tárogatója is a KORONATANról szól

Ha kedd, akkor Hétvezér Est
Vesztergám Miklós: Az első lépcsőfok a szenkorona tanhoz - könyvbemutató

Vesztergám Miklós, tárogatóművész lesz a Fejér Szövetség Hétvezér Esték rendezvénysorozatának 175. előadója. A Kalocsán élő művész 2002-ben Dunaszekcsőn a Népi Hangszeresek II. Országos Találkozóján és Egyéni Versenyén tárogató kategóriában I. díjat és a verseny nagydíját is megnyerte. Azóta már több CD-t adott ki, és országszerte fellépéseket vállal, ahol szívesen öltözik népviseletbe, hogy a magyar zenét és hagyományokat megismertesse az emberekkel.

Az est különlegessége, hogy ezúttal a nemrégiben megjelent első könyvét mutatja be, "Első lépcsőfok a Szentkorona Tanhoz" címmel. Hogy miért is fogott tollat egy országszerte híres előadóművész és mennyiben más ez a könyv, mint az eddig megjelent szentkorona tanról szóló írások, megtudhatjuk az előadás folyamán. A könyv szerzője abban bízik, hogy ez az  írás „sok embernek adja vissza a hitét abban, hogy ebben az országban jó lesz élni, és az utódainknak élhető, boldog jövőt biztosítunk. Ezt helyettünk nem teszi meg senki.”

Természetesen a gyönyörű zene sem marad el, az előadás előtt és közben időnként „Halkan felsír a tárogató… a hősökért”.

Szeretettel ajánljuk mindenkinek, aki ízelítőt szeretne hallani az erdélyi emberek nótáiból, érzéseiből, miközben közérthető formában hallhat arról az alkotmányról, amely mindig segít az ország rendjének helyreállításában. 

Hivatkozás: http://vesztergam.hu
Az előadások helye: Királykút, Székesfehérvár, Mikszáth Kálmán út 25.
Az előadások ideje:
2013. június 11. (kedd) 19.00-21:00 óra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése