2013. június 27., csütörtök

Ne tudná az MSZP frakció előtt lent ülő miniszter, hogy az MSZP-nek nincs önálló páholya fent (frissítve)?

Pénteken "sorsfordító" esemény történt a Parlamentben. Legalábbis Fazekas Sándor megfordult és megrökönyödve tapasztalta, hogy mögötte, baloldalt nemcsak MSZP-s, avagy MSZP-s szakadárok foglalnak helyet. No nem a képviselői székekben, mert azok mind azok, amik. Azonban fent, az általa MSZP-snek vélt páholyból nem a már jól ismert MSZP-s összekacsintás köszöntötte.

A vidékfejlesztési miniszternek az MSZP frakciónak megfelelő baloldali kormányzati pozícióban foglalva helyet oly' rég - valószínűleg - hatalmas megvilágosodása lehet. Úgy gondolja, aki azon az oldalon foglal helyet, az csak MSZP-s lehet. Mindenki magából indul ki, de ő - valószínűleg - nagyon is.

Arra a "gumicsontra" kívánták ugratni az embereket, hogy most akkor ne azzal törődjenek, hogy a földet ki művelheti, ki veheti meg, hanem, hogy ki fizette Pécsett Ángyán Józsefet, avagy a fórumát, a szervező Váralja Szövetséget, avagy hogy az "Ángyán-hívek", vagy hogy a Gazdatanácsok az ún. MSZP szakértői (?) páholyában hogyan is foglalhattak helyet?

Nevetséges. Avagy inkább nevetséges lenne, ha nem a földkérdésben törvénytelenkedve tenné ezt.

1. Először is: ki fizette a révészt? Tiszta szívből gratulálunk a Váralja Szövetségnek, ha fittyet hánytak arra, hogy Ángyán József - egyik legtanulságosabb - földfórumát esetleg az MSZP, vagy MSZP-hez közeli társaság fizette avagy sem. Ha igaz, ha nem, az a pénz jobb helyre nem is mehetett, főként annak tudatában, hogy abból egy valaki biztosan nem részesülhetett: az pedig éppen Ángyán József. Terembérleti díjra pedig ma már minden középület - harácsolási szándéktól messze távol állva, ám - joggal, talán éppen a vidékpusztítás miatt éhes.

2. Másodszor is: kik ültek a páholyban és kinek szakértettek? Mi tudjuk (holott a munkahelyünk nem ez), hogy az MSZP-nek nincs önálló szakértői páholya. Ugyanis az MSZP azt már rég elvesztette. Sajnálatos ugyan, hogy egy szavazást vezénylő "szakértő" (?) is éppen e páholyban foglalt helyet, de ettől az még nem MSZP-s páholy, hanem az országház 1-es számmal jegyzett páholya csupán, ahol - jóllehet - hajdan csak MSZP-seknek volt helye, de - remélhetőleg - a jövőben visszafoglalják azt is az igaz és jó magyar emberek.

3. Harmadszor is: kik is az MSZP-sek? A kormányzati ülőhelyek baloldalán is MSZP-s szakértők foglalnak csupán helyet? Hogy is van ez?!

Mit vár a miniszter, hogy ki foglalja el azokat a képviselői helyeket, amelyek az "évszázad legfontosabb törvénye", a földforgalmi törvény vitája és szavazása közben is üresen tátongtak? Persze, ha leszámítjuk azt a néhány szakadárt, az éppen Blikket, vagy okos telefont lapozgató, avagy - jobb híján - meccset néző és függetlennek nevezett, de DK címkés szavazógépezetet az MSZP-sek felett. Ez nem, de az fáj a vidékfejlesztési miniszternek, hogy az 1. számú páholy nem volt üres?

Úgy tűnik a Vidékfejlesztési Minisztérium sajtóközleményének szerzői nemhogy a földtörvényt, de még a saját - a sok közül egyik - "munkahelyüket" sem ismerik igazán. Hogy-hogy nem tudják, hogy az 1. páholy előtti tábla fehér alapon feketén azt hirdeti, hogy ott független vagy MTI szakértők is kaphatnak helyet? Avagy az ócska, lejárató szövegzetűek azzal jobban kibékülnének, ha a páholyokban ilyen szélsőséges "ángyános", "gazdatanácsos", ... elemek még véletlenül se foglalhatnának helyet? Nos, erről ismerszenek meg a pártszolgák, hogy számukra már minden olyan világ ellenséges, amiben nincs pártcímkés sorvezetője mindenkinek.

Ez a pamflet akár nevetséges, vagy csak sajnálatra méltó is lehetne, ha közben nem éppen a magyar nép egyik sorsdöntő kérdése feletti vitáról szólna, s nem éppen a közpénzből fizetett tisztviselőknek járna mégis állandóan csak a pártján az esze.

Egyszer minden rágalom visszahull a rágalmazó fejekre. S lőn máris!
Itt a vége, most fuss!

Fejér Szövetség Sajtószolgálat

ui: levelesládánkba érkezett levél és válaszunk

Fejér Szövetség <fejerszovetseg@gmail.com>
12:23 (0 perce)

címzett: Váralja
Kedves Róbert!
Mi nem állítottuk, hogy igaz lenne (egészen új dolog lenne?) a minisztériumi vád, sőt. Éppen azt hangsúlyoztuk, hogy itt nincs mit sem Ángyán József, sem a Váralja Szövetség szemére vetni. Ettől függetlenül az alábbi szöveget pontosításként idézni fogjuk a bejegyzésben, hogy mindenki megnyugodjék!
Üdvözlettel:
Sajó Mária
Fejér Szövetség sajtószolgálat


2013. június 28. 9:03 Váralja Szövetség írta, <varalja.szovetseg@gmail.com>:

Kedves Boór Ferenc Úr!

A Fejér Szövetség blogjának június 27-i bejegyzésében tévesen szerepel az, hogy a kormánypárti médiában Ángyán József fórumaként emlegetett 2012-es pécsi rendezvényt a Váralja Szövetség szervezte volna. Ezzel szemben a valóság az, hogy ezt a fórumot a Patacs-Rácváros Egyesület szervezte. Külön érdekesség, hogy ez az egyesület a kormányközeli Civil Összefogás Fórum (CÖF) támogatói tagszervezete is egyben.


Megjegyezzük továbbá, hogy országjáró körutunknak valóban volt egy pécsi állomása, ám 2013-ban. Ehhez a Patacs-Rácváros Egyesület semmilyen formában sem kötődik.

Kérjük, helyesbítsék ezt a tévedést!


Üdvözlettel:
Hetzmann Róbert
Elnök

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése