2013. június 13., csütörtök

Holnap Fejér Szék és a "Haza Nem Eladó" mozgalom első gyűlése a Királykúton

Pénteken hazafias tanácskozásnak ad otthont a Királykút épülete

18 órától: Fejér Szék
  1. Botond Napi Fejér Vásár értékelés és jövőbeli vásári tervek
  2. Tárgyalások értékelése a föld ügyében
  3. Kiadvány tervek
 19 órától: A "Haza nem eladó mozgalom" első megbeszélése

Részletesebben  Kásler Árpád honlapján és az FMH mai cikkében

Kásler: "Könnyű az állampolgárok kifosztása"
forrás: 2013. június 13., 07:26 szerző: Tihanyi Tamás/Fejér Megyei Hírlap
http://feol.hu/hirek/kasler-konnyu-az-allampolgarok-kifosztasa-1547559

A Banki Adósok Érdekvédelmi Szervezete 15 megyében kezdeményezett civil megmozdulást, amely a Haza Nem Eladó Mozgalom nevet kapta. Fehérvárra is eljönnek.

Valamiért úgy tűnik, Magyarországon ma könnyebb az állampolgárok kifosztása, mint bármikor korábban :  ezt állítja  Kásler Árpád, a Banki Adósok Érdekvédelmi Szervezetének (BAÉSZ) elnöke.

Szerinte manapság nem a tankok, hanem a bankok tartják rettegésben a lakosságot, hiszen százezrek lavíroznak a teljes anyagi ellehetetlenülés peremén. Kásler Árpád emlékeztetett arra, hogy a hazánk 1945-ös német megszállásáig hatályban lévő történelmi alkotmányunk meg tudta volna akadályozni a jelenleg tapasztalható intézményesített kirablást. Álláspontja szerint e történelmi alkotmány  jogfolytonosságát helyre kellene állítani, és meg kellene történnie a valódi rendszerváltásnak, máskülönben tömegekre vár jogfosztottság és gyakorlatilag az adósrabszolgaság állapota. 
Kásler Árpád már több nyilvános rendezvényen
elmondta érveit (Fotó: BÁÉSZ)
Mivel a kifosztás olyan méreteket öltött, hogy már tömegek menekülnek külföldre, és a gazdaság szinte halott, Kásler Árpád szerint ez a jelenlegi Magyar Köztársaság bukását jelentheti. A devizahitelek nyomán kialakult társadalmi krízis a tarthatatlan állapot eddigi legsúlyosabb tünete. Ezek a pénzügyi konstrukciók már több ezer öngyilkosságot és még több tönkrement életet eredményeztek eddig.

A BAÉSZ tizenöt megyében kezdeményezett civil megmozdulást, amely a Haza Nem Eladó Mozgalom nevet kapta. A nemzet, az ország egyesítését, és egy élhető ország kialakítását tűzték  ki célul maguk elé. A mozgalom előadásokat és fórumokat tart: június 14-én, pénteken 19 órától Székesfehérváron, a Királykút Emlékházban, majd június 21-én, 18 órakor az Ady Endre utcai MissTee teázóban.

Kásler Árpád azt hangsúlyozza, hogy a tényleges helyzetértékelés a felelősség miatt a hatalomnak nem érdeke, így továbbra is marad a valódi probléma elhallgatása, hacsak a nép kezébe nem veszi a kezdeményezést. Ezért indult a nyáron országjárásra, amely Fejér megyét is érinti. Az egyes helyszíneken nem csak előadás, hanem demonstráció is lesz, majd az országjárás a nyár végén nemzetgyűléssel érne véget a tervek szerint. A Kásler  által útjára indított, Fejér megyében is szerveződő Haza Nem Eladó Mozgalom többek között ennek létrehozásában vállal szerepet.

Tihanyi Tamás/Fejér Megyei Hírlap
nyomán

Fejér Szövetség Sajtószolgálat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése