2013. október 18., péntek

Acta deviza a'la Léhmann (5)

Levelesládánkban továbbra is tolonganak a levelek, a divizátlan és hiteltelen banki manipulációkról szóló deviza tartalmúak:

DR. LÉHMANN GYÖRGY  (8600 Siófok Szűcs u. l. - tel. 84/313-176  és 06-20/49-39-85l)  ügyvéd irata  e-mail: lehmann@invitel.hu
============================================================

Tegnapi napon a Porsche Bank került sorra

Az alábbiakban ide másolt ítéletnek legfontosabb része a 9. oldalon olvasható, ahol a korábbi ítéletek indokolásának megfelelően indokolt a Fővárosi Törvényszék. De a második bekezdésben a bíróság elfogadta azt az álláspontomat is, hogy az adós felmondási jogát nem lehet kötni ahhoz a feltételhez, hogy csak akkor gyakorolhatja adós a felmondás jogát, ha egy összegben egyidejűleg visszafizeti tartozását.

Az ilyen felmondási jog biztosítása természetesen ellentétes a Kúriai 2/2012 PK Véleményben írtakkal, természetesen ellentétes az Európai Bírósági ítélkezéssel, és minden tisztességes gondolkodással.

Ebből is látható, hogy a bankok által összeeszkábált szerződésnek gyakorlatilag nincs olyan eleme, aminek köze lehetne egy tisztességes magyar ember gondolkodásához. Kivéve a Magyar Nemzet Bank Elnökének, Matolcsy Györgynek gondolkodását.

Mert az alábbiak szerint ő még mindig az üveggyöngyökben bízik:

„A tőketartozás egy részének elengedésével tenné vonzóvá az árfolyamgátat a devizahitel-adósok számára az MNB - hasonlóan ahhoz, ahogyan azt lapunk korábban javasolta. A jegybanki dolgozatban a devizacsere lehetőségét nem említik, vagyis úgy tűnik, hogy az MNB nem számol a devizaadós-mentés kapcsán a devizatartalék megcsapolásával.

Az árfolyamgát futamidejének meghosszabbításával és a 180 forintos svájci frank feletti tőkerész bizonyos, akár teljes mértékű elengedésével forintosítaná a deviza jelzáloghiteleket az MNB - derül ki a jegybank  devizahitelezésről összeállított cikksorozatának harmadik részéből.”

Jól látható ebből, hogy sokat nem érdekli Matolcsy Györgyöt a tisztesség, vagy törvényesség. Nem tud másként gondolkozni csak úgy, hogy akár alamizsnának adósok részére történő juttatásával mentse a bankároknál a menthetetlent.

Az a tény, hogy egyetlen kultúrállamban sem lehet érvénytelen szerződést érvénytelenül hagyva módosítani, őt nem zavarja. Igaz az árfolyamrögzítésről szóló törvénynek előterjesztőjét, sőt az egész Magyar Országgyűlést sem zavarta korábban, de az ember úgy gondolja, hogy egyszer végre hátha megvilágosodnak. Ellenben Matolcsy György makacs ember. Ő márpedig nem világosodik meg.

A PITEE-nek Kálmán Olgához küldött nyílt leveléből - http://pitee.wordpress.com/2013/10/15/nyilt-level-kalman-olganak/  tudhatjuk azt, hogy már 2008-ban tájékoztatta a Kormányt Szabó Máté a következőkről,

Dr. Szabó Máté, az állampolgári jogok országgyűlési egykori biztosa, 2008. június 20. napján pl. ezt írta:
„Álláspontom szerint a jelentésemben feltárt visszásságok továbbra is fennállnak, ha a bank nem változtat az eddigi egyoldalú szerződésmódosítási gyakorlatán és az ügyfeleket a szerződés módosításakor nem tájékoztatja annak valós és okszerű indokairól. Mindez természetesen megköveteli, hogy a bank módosítsa üzletszabályzatában a kamat és költségmódosításra vonatkozó feltételeit…” (OBH 1474/2008. sz. ügyben)
De a Magyar Nemzeti Bank Elnökét és társait ez sem zavarja. Ők maradnak az üveggyöngyös megoldásnál.

Siófokon 2013. október 16. napján.
Léhmann György


Fejér Szövetség Sajtószolgálat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése