2013. október 20., vasárnap

Rácz Sándorra emlékezünk a 194. Hétvezér Estén, a forradalmi évforduló előestéjén

Ha kedd, akkor Hétvezér Est 
Forradalmi emlék - Rácz Sándor: "A forradalom bennünk zajlik"


A Fejér Szövetség 194. - ÜNNEPI - Hétvezér Estjén, az 1956-os forradalom 57. évfordulójának előestéjén Sándor bátyánkra, Rácz Sándorra, a Magyarok Világszövetségének ezév tavaszán eltemetett tiszteletbeli elnökére, a Földvédő Mozgalom utolsó elnökére, az 1956-os Nagybudapesti Központi Munkástanács elnökére emlékezünk. 

Sándor bátyánk utolsó közszereplése 2012. december 1-én Kajászón volt. Előzetesként ajánljuk mindenki figyelmébe ezt a felvételt.
https://www.youtube.com/watch?v=S_zuuQb0TSI
Rácz Sándor, Kajászó, 2012. december 1.

Ezen az estén a megemlékezésünk alkalmából arról a beszédéről készült - mintegy negyedórás - felvételt tekinthetik meg vendégeink, amelyet részben a mi felkérésünkre is, személyes megismerkedésünk után, mint a magyar történelmi alkotmány rendíthetetlen híve 2011. március 5-én Budapesten, a Magyarok Házában tartott.

A megemlékezést követően vendégeink kedvezményes áron vásárolhatják meg a Magyarok Világszövetsége Magyarságtudományi Füzetek kis enciklopédiájának "Hősiesség, Tisztesség, Méltányosság" címmel megjelent 15. számát, amelynek szerzője Rácz Sándor, a fejérek felejthetetlen tanító mestere volt.

Természetesen népes küldöttségünknek az október 27.-i Székely Menetre utazásával kapcsolatos tennivalók megbeszélésével zárjuk az estét.
 
Az előadás helye: Királykút Emlékház, Székesfehérvár, Mikszáth Kálmán út 25.
Az előadás ideje:
2013. október 22. (kedd) 18.00-20:00 óra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése