2014. június 19., csütörtök

A Magyarok Világszövetsége és a Fejér Szövetség a kitaszítottság ellen: Petőfiért!

Kép a HVIM Fejér Megyei
Szervezetének honlapjáról
Minthogy a Fejér Szövetség (FEJSZE) több éves, folyamatos kérése, nyílt levelei, önzetlen felajánlásai ellenére sem tűzte mindmáig napirendre a székesfehérvári Országzászló tér helyreállítását a magát nemzetiként és a társadalmi együttműködést messzemenőkig támogatóként hirdető városvezetés, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) Fejér Megyei Szervezetével karöltve tüntetéssorozatot indít útjára a Fejér Szövetség a fehérvári Országzászló tér helyreállításáért.

A tüntetés sorozat célja az is, hogy szembesítse a városvezetést saját arculatának és megnyilvánulásainak kettősségével, amellyel a társadalmi szervezetekkel magvas együttműködést hirdetve hagyták és hagyják figyelmen kívül a Szövetség és számos társadalmi szervezet, neves személyiség folyamatos tiltakozását a Nemzeti Emlékhelyeink méltatlan felhasználása, a helyreállítás halogatása, s különösen a hajdani "Romkert", a királyi és királynéi nyughelyek helyszínére szervezett és tervezett tömegrendezvények miatt, s nem mellékesen azért is, ahogy - szemrebbenés és minden indoklás nélkül - tagadták ki a Hétvezér Esték előadássorozatot a Királykút Emlékházból.

A tüntetéssorozat első felvonásaként a Fejér Szövetség, a Magyarok Világszövetsége és a Hatvannégy Vármegyei Ifjúsági Mozgalom Fejér Megyei Szervezete közösen Székesfehérvárott, az Országzászló téren rendezi meg a soron következő, 226. Hétvezér Estét, mint rendkívüli, nyílt előadói estét a kitaszítottság ellen, Petőfiért.

A szövetség (FEJSZE, MVSZ, HVIM) az Országzászló tér helyreállításának ügyében azonos véleményen lévő társadalmi szervezeteket egyenként keresi meg azzal a felkéréssel, hogy csatlakozzanak a tüntetés sorozathoz mindaddig, amíg elismerésre nem kerül az, ami nyilvánvaló és helyére - az 1938-as állapotokhoz méltón helyreállított Országzászló térre - az, ami helyénvaló, a Trianon emlékmű és az Ereklyés Országzászló.

Rendkívüli Nyílt Hétvezér Est
 az Országzászló tér helyreállításáért és a kitaszítottság ellen - Petőfiért
"Hazai földben kell eltemetnünk Petőfi Sándort!"
 Székesfehérvár, Országzászló tér
2014. június 24. 19:00
Előadást tart: Fuksz Sándor, az MVSZ elnökhelyettese


Alább ismertetjük a Magyarok Világszövetsége elnökének a Megamorv Bizottsághoz írt nyílt levelét
Fejér Szövetség Sajtószolgálat

Petőfiért! - Patrubány Miklós nyílt levele Morvai Ferenchez
Morvai Ferenc elnök úr részére
Megamorv - Petőfi Bizottság Egyesület

3232 Gyöngyös (Mátrafüred)
Avar u. 7.

Tisztelt Elnök Úr!

Sajnálom, hogy előző, április 25-én írt, és Borzák Tibor által is kézbesített levelem – amelyben a Magyarok Világszövetsége Petőfi Sándor Bizottságának az Önök bizottságával való együttműködése szorosabbá tételét nyílt szívvel felajánlottuk –, az Ön részéről mindmáig válasz nélkül maradt. Az Ön május 16-án kelt levele, barátságos hangvétele ellenére riasztó és egyben értelmezhetetlen.

Egy akaratától teljesen megfosztott Morvai Ferenc-kép sejlik fel belőle, akit bábként mozgat egy fantomszerű „Petőfi Bizottság Országos Vezetése”.

Az a Morvai Ferenc, akit mi ismertünk, a sajtó nyilvánosságát is vállalva, 2011-ben ismételten kijelentette, hogy egyedül a Magyarok Világszövetségében látja azt az erőt, amely a magyar politikai osztály és a Magyar Tudományos Akadémia által letagadott és kitaszított Petőfi Sándor hamvainak befogadását dűlőre viheti. Az a Morvai Ferenc egyben fel  is ajánlotta a birtokában lévő, Petőfi Sándor szibériai sorsával kapcsolatos valamennyi dokumentumnak a Magyarok Világszövetsége általi, belátása szerinti, szabad és korlátozatlan felhasználását, némelyre „visszavonhatatlanul” adva hozzájárulását.

Ez a mostani Morvai Ferenc, akit a közelebbről meg nem nevezett „Országos Vezetés” kénye-kedve szerint rángat, meg nem történtté tenné hároméves együttműködésünket, legszívesebben visszafordítaná a Duna folyását medrében…

A Magyarok Világszövetsége úgy, ahogy négy évvel ezelőtt ígérte, ki fogja vívni Petőfi Sándor hamvainak a haza földjében való méltó eltemetését: a nemzeti kegyelet megadását. Ezt szerettük volna Önökkel karöltve megtenni. De ha ehhez Önökből hiányzik a szándék, vállalt feladatunkat Önök nélkül is teljesítjük.

Tájékoztatom Önt, hogy Petőfi Sándor szibériai utóéletének ügye az idén – legfőképpen és nem kizárólag a Magyarok Világszövetsége négyéves következetes munkálkodása eredményeként – túljutott a delelőn. Értsd: túljutott azon a ponton, amikor még azon lehet vitatkozni, hogy Petőfi Sándort valóban elhurcolták-e Szibériába, illetve azon, hogy a Morvai Ferenc vezette expedíció 1989. július 17-én Barguzinban valóban az Ő hamvait tárta-e fel? Ennek következtében a fejlemények a következő hónapokban látványosan fel fognak gyorsulni. És nem kizárt, hogy azok, akik eddig kézzel-lábbal kapálóztak a „szibériai Petőfi” ellen, egymást letaposva, hanyatt-homlok versengenek majd az Ő megkésett elismeréséért és eltemetéséért. Jól jelzi ezt a folyamatot a Leleplező című folyóirat legfrissebb számának terjedelmes Petőfi-összeállítása, amely kész tényként kezeli Petőfi Sándor Szibériába történt elhurcoltatását.

A Magyarok Világszövetsége e folyamatnak kovásza lesz úgy, ahogy eddig is volt, miután négyéves munkával az akkor immár másfél évtizede Csipkerózsika-álmát alvó „szibériai Petőfi” ügyét újból a magyar közbeszéd tárgyává tette.

Ahogy eddig is tettük, továbbra is szeretnénk az Önök Petőfi Bizottságával együttműködni, de ennek feltétele van: Önnek gátat kell szabnia a köreiben elharapódzó Világszövetség-ellenes hisztériakeltésnek és rágalomhadjáratnak. Jó lenne, hogyha tudomásul venné, hogy sem én, sem Fuksz Sándor (nem Fux, ahogy írja) elnökhelyettes, sem az MVSZ Petőfi Sándor Bizottságának más tagja soha nem törekedtünk a Megamorv Petőfi Sándor Bizottsága babérjaira, és soha sem rágalmaztuk a Bizottságot, illetve az Ön személyét!

A Magyarok Világszövetsége tisztelettel arra kéri a Megamorv Petőfi Bizottságot, hogy amennyiben nem hajlandó Petőfi Sándor ügyében a nemzeti kegyeletadás érdekében való hatékony együttműködésre, legalább ne fékezze ezt a folyamatot. Erre Grespik Lászlónak a Leleplezőben megjelent, dokumentumokkal alátámasztott írására tekintettel, nem ok nélkül gondolunk.

Miközben megismétlem a magyar nemzet érdekében történő együttműködésünk iránti készségünket, szeretném emlékeztetni Önöket arra, hogy az Önök által Barguzinban feltárt Petőfi-hamvak (mások fogalmazásával „csontok”) nem képezik az Önök tulajdonát. Azok közvetlenül a burját állam tulajdonát képezik és áttételesen – a burját állam hozzájárulásával – a magyar nemzetét. Kérem, egy percig se feledjék, hogy amikor eljön az idő, Önöknek el kell számolniuk a szent hamvak minden egyes porcikájával! Kérem, készülődjenek erre!

Mélységesen sajnálnám, ha a politikum mélybe húzó, szirénhangú ígérgetéseinek újból foglyává válna.

Budapest, 2014. június 12-én            

Magyar testvéri szeretettel
 
                                                                                              Patrubány Miklós István Ádám,
                                                                                       a Magyarok Világszövetségének elnöke

 Ui.: Kérem, tekintse levelemet nyílt levélnek.
  
Továbbította az MVSZ Sajtószolgálat
8372/140614

Petőfiért! - 20 oldalas összeállítás Petőfi Sándor szibériai utóéletéről a Leleplező-ben - Hrúz Mária sírjának megbontására megvolt az engedély...

Terjedelmes összeállítást közöl Petőfi Sándor Szibériába történt elhurcolásáról a Leleplező legfrissebb száma.

A lap közli dr. Grespik László, Budapest egykori kormánymegbízottjának írását is, amelyben a szerző dokumentumokkal bizonyítja, hogy 2001-ben hivatalos minőségében ő maga adta meg az akkor Kiszely István vezette Megamorv Petőfi Bizottságnak az engedélyt Petőfi édesanyja, Hrúz Mária sírjának megbontására, de a bizottság nem élt a felkínált lehetőséggel az alatt a két hónap alatt, amíg az engedély hatályos volt...

Ekképp éppen a Megamorv Petőfi Bizottság "játszotta el" annak a lehetőségét, hogy DNS vizsgálattal végképp igazolja: Barguzinban valóban Petőfi Sándor hamvait tárták fel. Vajon miért?!

Tekintettel kiemelt a téma kiemelt jelentőségére e lapszám az MVSZ székházában is kapható.
Továbbította az MVSZ Sajtószolgálat
8376/140617

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése