2014. június 29., vasárnap

Rendkívüli Hétvezér Est Fehérvár Országzászló terén most a szíriai konfliktusról

Ha kedd, akkor Hétvezér Est
Kassab Adonis: A szíriai konfliktus

Rendkívüli Nyílt Hétvezér Est
 az Országzászló tér helyreállításáért és a kitaszítottság ellen
 Székesfehérvár, Országzászló tér
2014. július 1. 19:00
Előadást tart: Kassab Adonis, újságíró
A SZÍRIAI KONFLIKTUS
Nagyhatalmi küzdelmek Szíriáért – „Az új világrend Szíriából fog elindulni” (Putyin)
(Eső esetén: Miss Tee Teabolt, Ady Endre u. 32. I. em.)

A Fejér Szövetség vendége ezúttal egy fiatal szíriai újságíró, az orientalista.hu Közel-Kelettel foglalkozó hírportál szerkesztője.

Az előadó kiváló ismerője a szíriai helyzetnek és ezek nemzetközi összefüggéseinek. A legutóbbi szavazás idején nem tudott részt venni a szíriai elnökválasztáson, mert hazánk megszüntette diplomáciai kapcsolatát országával. Azonban az itt élő honfitársaival együtt rendezett, jelképes szavazáson az addigi miniszterelnökre, Bashar al-Assadra adta le a voksát. Szíria népe is hasonlóan döntött, így „Damaszkusz fiatal oroszlánja” a szavazatok 89%-át megszerezve nyerte meg a júniusi választásokat.

Ki is valójában Szíria köztársasági elnöke, akit a világ-média egy őrült diktátorként állított be, de akire több tízezer szír az ország különböző részein megvágott véres ujjlenyomattal szavazott?

Mi történik Szíriában? Kik állhatnak a kormányellenes erők mögött?
Ezekről a kérdésekről fog beszélni Kassab Adonis, aki arra is rávilágít, hogy országának stabilitása összefügg a világbéke vagy háború kérdésével. Sokan úgy látják, hogy a közel-keleti helyzet a 3. világháború kezdetét jelentheti.

Az emberiség békét akar. Meg kell ismernünk a valódi helyzetet, hogy felismerjük a valódi ellenséget és tudjunk ellene harcolni.

Assad a konfliktus kirobbanása utáni egyik legfontosabb beszédében ezt mondta: „Én nem egy nyugati báb vagyok, hogy a nyugat felé menjek vagy bárhova máshova. Én szíriai vagyok. Szíriában születtem és Szíriában is fogok élni, és meghalni.”
Vajon hány politikus gondolkodik hasonlóan ma a világban és Magyarországon?

Az előadás ideje: 2014. július 1. (kedd) 19 óra
Az előadás helye: Székesfehérvár, Országzászló tér

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése