2014. június 20., péntek

Szó szerint "leleplező" Hétvezér Est lesz a 226. Fehérvár Országzászló terén

Ha kedd, akkor Hétvezér Est
mostantól ...
Rendkívüli Nyílt Hétvezér Est
 az Országzászló tér helyreállításáért és a kitaszítottság ellen - Petőfiért
"Hazai földben kell eltemetnünk Petőfi Sándort!"
 Székesfehérvár, Országzászló tér
2014. június 24. 19:00
Előadást tart: Fuksz Sándor, az MVSZ elnökhelyettese
(Eső esetén: Miss Tee Teabolt, Ady Endre u. 32. I. em.)

„Nincs olyan magyar ember, akit életében egy Petőfi-vers meg ne érintett volna, akinek életét egy Petőfi-sor gazdagabbá ne tette volna – ezért kötelessége minden magyarnak ebben az ügyben kezdeményezően, cselekvően részt venni. Ez nem irodalmi kérdés, még csak nem is történelmi kérdés. Ez egy kiemelt jelentőségű politikai kérdés. Ez a magyar nemzet egésze és minden egyes tagja önbecsülésének kérdése!” – mondta Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke Borzák Tibor Petőfi-kötetének budapesti könyvbemutatóján.

2014 március 13-án a Magyarok Világszövetségének székházában A. V. Tyivanyenko, a Burjátország fővárosában, Ulan Ude-ban élő Petőfi-kutató, nyugalmazott egyetemi tanár arról tartott előadást, hogy 1989. július 17-én, a barguzini temetőben megtalálták Petőfi Sándor hamvait. De nemcsak Petőfiét, hanem Küchelbecker dekabrista költőét is, Puskin barátját, akit azóta az oroszok már hatalmas gyászszertartással, ünnepélyesen el is temették. Ezzel megdőlt az MTA alappillére, amelyben Dr. Kiss József a szibériai Petőfi sírt képtelen legendának tartotta.

Teljes dokumentum egyetlen
kötetben (helyszínen kapható)
Sokakat bizonyára megdöbbent a hír, hiszen 1990-ben még arról írtak a magyar lapok, hogy Barguzinban női csontvázat találtak a feltárás idején. Később a csontok rejtélyesen eltűntek, még a mai napig sem tudunk pontos hollétükről. Vajon mire alapozza a neves orosz régész, hogy  Barguzinban valóban Petőfi hamvait találták meg?

Fuksz Sándor, a Magyarok Világszövetségének elnökhelyettese feltárja a titkot és elmondja hogyan jutottak a Tyivanyenko által vezetett nemzetközi tudósok, köztük magyarok is, a megdönthetetlen eredményre, amelyet sok ma élő tanú alátámaszt, és amelyhez arcát, nevét is adja. Ideje hát, hogy a székesfehérváriak is szembesülhessenek a tényekkel, hiszen világhírű költőnk emlékének csak hiteles életútjának megismerésével tudunk méltóképpen adózni.

A Fejér Szövetség kiáll Petőfi Sándor földi maradványainak hazai földben, méltó eltemetése mellett, amely „nem csak a magyar nemzet, nem csak a magyar állam soha el nem évülő, megkerülhetetlen feladata, hanem kötelessége minden magyar embernek is.” 
Szeretettel várunk mindenkit, aki úgy érzi, hogy magyarként ez kötelessége és feladata. 

Forrás: MVSZ Sajtószolgálat 

Az előadás ideje: 2014. június 24. (kedd) 19 óra
Az előadás helye: Székesfehérvár, Országzászló tér

Fejér Szövetség Sajtószolgálat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése