2016. február 19., péntek

Gyógyító hatású a Mohai Ágnes forrásvíz?

Ha kedd, akkor Hétvezér Est…

Dakó Viktor előadása a Mohai Ágnes ásványvízről

A 309. Hétvezér Est vendége Dakó Viktor Dániel a Mohai Ágnesforrás Kft. Gyógyászati üzletág vezetője, aki a Mohai Ágnes forrásvízről, annak kiváló, sőt a tapasztalatok szerint különleges élettani hatásairól tart előadást. Hallhatunk majd a rendszerváltás óta igencsak hányattatott sorsú Mohai Ágnes ásványvíz palackozásának főnix-madár feltámadásához hasonlítható újra éledéséről, sőt sokkal többről is. Az embereknek – főleg Székesfehérváron - a közeli Moha településről két dolog jut az eszébe. Az egyik a tikverőzés a másik természetesen a Mohai Ágnes forrásvíz. Mindkettőre büszkék a mohaiak. Ha már Moháról esik szó, nem lehet megkerülni, kihagyni egyiket sem. Az pedig nem lehet véletlen, hogy a történelem viharai mindkettőt időről-időre megtépázták, de erős hittel és kitartással megáldott emberek mindkettőt megőrizték, feltámasztották. 

Bár ennek az estnek nem témája a tikverőzés ismertetése, röviden essen szó itt erről is. Mi is az a tikverőzés? Vidám, telet búcsúztató, tavaszt váró termékenység-varázslat. Minden évben húshagyó kedden az egész falu apraját-nagyját megmozgató esemény, amelyet az egész országban egyedül Mohán őriznek és ápolnak. A néphagyomány a termékenységről, végső soron az egészségről szól . Moha község másik híres nevezetességét a Mohai Ágnes forrásvizet, már a XIX. században gyógyvízként  forgalmazták.  Azt , hogy milyen fontos szerepet töltött be a község életében, mi sem bizonyítja jobban, hogy a címerükben is szerepel.  A címer központi mezője az „Ágnes-forrásra” utal. Jó hírrel szolgálhatunk azoknak, akik ismerték és szerették a legrégebbi és talán legkiválóbb hazai ásványvizünket. Ismét elkezdték palackozni és újra kapható Székesfehérváron is! Ennek az előadásnak nem titkolt célja, e hír eljuttatásán túl az is, hogy minél többen megismerjék a Mohai Ágnes ásványvíz élettani hatását a mindennapi fogyasztásban és lehetséges szerepét az egészség megőrzésében, a betegségek megelőzésében, elűzésében. 
Az egészséges táplálkozásról és életmódról a Hétvezér Esteken neves szakemberek, előadók rendszeresen tartanak előadást. Dakó Viktor Dániel most nem csak történelmi visszatekintést ad a Mohai Ágnes forrásvízről, hanem személyes tapasztalatait is elmondja. Szó lesz  - terveik szerint - a gyógyászatban történő lehetséges jövőbeni alkalmazhatóságáról és célokról. Ez alkalommal a vadonatúj megjelenésű palackok tartalmát megkóstolhatják, sőt meg is vásárolhatják a változatlan beltartalommal, de új arculattal megjelent Mohai Ágnes forrásvizet az előadást követően a megjelentek. 

Várunk minden érdeklődőt szeretettel.


Az előadás ideje: 2016. február 23. kedd 18.00 óra
Az előadás helye: Székesfehérvár, Ady Endre. u. 32. I. em.
MissTee Teabolt

Fejér Szövetség Sajtószolgálat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése