2016. február 27., szombat

MVSZ: államalapító nemzet volt és lesz a székelység

A székely kérdés aktualitása

Az MTF-26 címében feszegetett kérdés aktuálisabb, mint valaha. Bőven akadnak ugyanis, akik a székelységet népcsoportként vagy kisebbségként határozzák meg. Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács elnöke egy Jancsó Benedeknek szentelt emlékkötet előszavában egyenesen törzzsé fokozza le az évszázadokon keresztül Erdély egyik államalkotó nemzeteként számon tartott székelységet.

Február utolsó hetén a Magyarok Világszövetségének vezetői Székelyföld tíz településén tartanak fórummal egybekötött könyvbemutatót. A küldöttség tagjai: Patrubány Miklós elnök, Fuksz Sándor elnökhelyettes, Oláh István térségi elnök, Borsos Géza és Bottyán Zoltán térségi alelnökök, Benkő Emőke és Zombory István elnökségi tagok.

A Quo vadis székely nép?című rendezvénysorozat napi két helyszínen zajlik. A székelyföldi városokon kívül – Sepsiszentgyörgy, Székelykeresztúr, Barót –, falvakra is ellátogatnak, mint Zabola, Lövéte, Nyárádremete, Gyergyóalfalu, Gyergyóremete, Ditró és Gyergyócsomafalva.

Január utolsó hetén az MVSZ vezérkara négy másik székely városba is ellátogatott: Marosvásárhely, Csíkszereda, Székelyudvarhely és Kézdivásárhely.

MVSZ Sajtószolgálat
8914/160226


„A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth Lajos, Klapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot.” (Alapszabály)

A Magyarok Világszövetségének létértelme abból fakad, hogy a magyar nemzet a XX. század két világháborúja következtében szétszakítottságban él, és a kommunista, majd a globalizációs és uniós erőtérben a magyar állam államközi egyezmények alávetettségében működik. (Alapszabály)

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.

Az MVSZ Sajtószolgálat közleményei olvashatóak a www.mvsz.hu honlapon is.

2016. augusztus 15.-20.-ig rendezi meg az 1938-ban, a magyar nemzet világméretű összefogásáért életre hívott Magyarok Világszövetsége a Magyarok IX. Világkongresszusát, melynek Nyitó Konferenciájának - történetében először - városunk, a királyi város, Székesfehérvár nyújt Nagyboldogasszony napján otthont. Legyenek tanúi az eseménynek, figyeljék híreinket!
 
Fejér Szövetség Sajtószolgálat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése