2016. február 5., péntek

Quo vadis Székelyföld, székely nemzet

MTF-26 - Az MVSZ vezetőinek székelyföldi fórumsorozata


Élénk érdeklődés és jelentős sajtóvisszhang övezte a Magyarok Világszövetsége Patrubány Miklós elnök vezette küldöttségének múlt heti székelyföldi, könyvbemutatóval egybekötött fórumsorozatát. A székelyföldi körút során bemutatták a 26. magyarságtudományi füzetet, amelyet teljes egészében a székely népnek szenteltek. Elkísérték az elnököt Fuksz Sándor elnökhelyettes, Borsos Géza Kárpát-medencei térségi alelnök, a kötet egyik szerkesztője és szerzője, Benkő Emőke, az MVSZ Elnökégének póttagja, a kötet egyik szerzője, valamint Hompoth Zoltán elnökségi tag.

Az első fórumra Marosvásárhely Főterén, a római katolikus egyház Deus Providebit Házában került sor. A helyszínt Oláh Dénes főesperes bocsátotta rendelkezésre. Másnap Csíkszereda, harmadnap Székelyudvarhely, végül január 30-án Kézdivásárhely következett.

A marosvásárhelyi fórumról mindkét helybéli napilap – a Vásárhelyi Hírlap és a Népújság – részletes tudósítást közölt. Alább a Vásárhelyi Hírlapban megjelent tudósítás.

MVSZ Sajtószolgálat
8888/160204

„A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth Lajos, Klapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot.” (Alapszabály)
A Magyarok Világszövetségének létértelme abból fakad, hogy a magyar nemzet a XX. század két világháborúja következtében szétszakítottságban él, és a kommunista, majd a globalizációs és uniós erőtérben a magyar állam államközi egyezmények alávetettségében működik. (Alapszabály)
A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.
A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.

Az MVSZ Sajtószolgálat közleményei olvashatóak a www.mvsz.hu honlapon is.

Fejér Szövetség Sajtószolgálat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése