2016. február 2., kedd

Mondtuk, hogy nem az utolsó szó Hóman Bálintról

Míg a méltányosság teret nem kap, s ha a megalkuvás taktika ma, szóljon az igazság, nem a harag Hóman Bálintról! Blama? Ó! Barack?! 

304. Hétvezér Est, Székesfehérvár, Miss Tee Teabolt
ifj. Tompó László: Az igazság Hóman Bálintról a képre kattintva hallható

Levél amerikai honfitársaknak Fehérvárról:

Székesfehérvárott egy civil szervezet szobrot akart állítani Horthy Miklós alatt szolgáló Hóman Bálint kultuszminiszternek, akinek Székesfehérvár nagyon sokat köszönhet, többek között, a Királyi Sírkert és Emlékhely rendbetételét 1938-ban. Horthy Miklós kuss! Hóman Bálint kuss! Miért is? Mert egyenlő esélyt próbáltak teremtetni a hihetetlenül aránytalan túlsúlyban szereplő zsidók és nem zsidók között minden területen, ami felsőfokú végzettséget kívánt, vagy nagy befolyással bírt. Fontos magát a törvényeket elolvasni és közben tisztában lenni azzal, hogy a lakosságban 5% volt a zsidók aránya, míg az érintett intézményekben 50-90% volt az arányuk. Erre hoztak olyan törvényeket, hogy a zsidók arányát le kell csökkenteni 20%-ra (húsz! nem 5%) x éven belül, mondjuk a hírközlés vezető állásaiban. Csak úgy megemlíteném, övön aluli rágalom bárkire antiszemét címkét biggyeszteni, amint az oly "divatos", csupán azért, mert a nem zsidók pozitív diszkriminációjával egyetért (talán a mai napig vannak ilyen törvények Amerikában: törvény adta előnyt jelent fekete nőnek lenni sok esetben ...)

Hát akkor miért utasítja rendre a 140e megnyúzott, megalázott, kifosztott és tönkretett magyar fehérvári lakosságot a világ legnagyobb hatalmának elnöke? Talán valaki súghatott, hogy ez jó alkalom, ez a "vihar a biliben", megint sajnáltatni a világ zsidóságát, minden más jelentős és értelmes hírt maga mögé szorítva. Talán, esetleg ezért, Jóska meg Pista ezen vitatkozhatnak, nem az Izrael által leigázott és megnyomorított palesztin lakosság sorsán, vagy a tökéletesen értéktelen USA valután, vagy kínai, orosz, szír vagy török fokozódó nemzetközi helyzeten. Talán erre jó megakadályozni egy olyan közember szobrát, aki kínoztatásába halt bele, pedig egész életét a magyarság gyarapodására szánta, amit még a zsidók is elismernek!. Bizony, ezt nem tagadta Vágó István sem azon a beszélgetésen, amin részt vettem, amit a hanukával egybekötött tüntetésre terveztek Fehérvárott.

Ölel menthetetlen barátotok Fehérvárról,
Kulti

President Obama Speaks at the Righteous Among the Nations Ceremony

https://www.whitehouse.gov/blog/2016/01/27/president-obama-speaks-righteous-among-nations-ceremony
Last year, a group in Hungary received government funds to build a statue in honor of Balint Homan, a Nazi supporter and proponent of anti-Jewish laws who called for the deportation of Jews in 1944.  The United States worked with many Hungarians and other interested international groups very hard to prevent the erection of the statue. In expressing our concerns, we were clear that erecting such a statue would reflect badly on Hungary’s standing in the international community and would send the wrong message about its values. U.S. Special Envoys Ira Forman (Global Anti-Semitism) and Nicholas Dean (Holocaust Issues) were part of the overall effort to convince the statue’s supporters not to proceed, including expressing concern both in writing and on the ground in Hungary with about the statue. Ultimately the statue’s backers canceled their plans ...

Továbbította a
Fejér Szövetség Sajtószolgálata

2 megjegyzés:

  1. Amerikában abban az időben a feketék és a fehérek még külön buszokon közlekedtek... Nem hiszem, hogy H.B.-on múlt 1944-ben a zsidók deportálása.

    VálaszTörlés
  2. Az az Obama papol a magyaroknak, kinek őseit, jogait az ő országában sárba tiporták Hóman korában. Abból az országból papol, ahol akkor még a Kuklux Klán tombolt, mikor a numerus clausust a magyar országgyűlés már vissza is vonta. Abból a székből beszél marhaságokat, ahonnan nem - általános - numerus clausus törvényt, hanem kifejezetten zsidótörvényeket szorgalmaztak, és jóval korábban, mint Magyarország, s nem megszállt országgént, hanem szabadon, korlátlan. Onnan papol - mily' blama - Obama, ahol elutasították a zsidó menekültek befogadását akkor is, mikor Hóman Bálint országa, Magyarország volt még mindig a zsidó irtás elől menekülők utolsó mentsvára. Nincs ebben az országban már senki, legyen kormányon, vagy egy alapítvány tagja, aki ezt bátran kimondja?

    Míg a méltányosság teret nem kap, s ha a megalkuvás a taktika ma, szóljon az igazság, nem a harag Hóman Bálintról! Blama? Ó! Barack?!

    VálaszTörlés