2016. február 26., péntek

Hova is vezet a minden alapot nélkülöző "honfoglalás" elmélet

Budaörsön a 2016. február 24-i testületi ülésen Bakó Krisztina a BFE képviselője és a Párbeszéd Magyarországért politikai párt tagja a magyar történelmet gyalázó kijelentést tett. Mondanivalóját a migráns kvóta előterjesztéssel kapcsolatban fejtette ki, a migránsokat párhuzamba állítva a "honfoglalással" - olvasható a képre kattintva megjelenő videó alatt.

Vigyázat! Hont mások foglaltak. Mert "nem jöttünk mi sehonnan sem". Akikről az alábbi hang szól nem új hont foglaltak, hanem honunk visszafoglalásával a Kárpát-medence magyar történelméért viaskodtak, éltek és haltak.
https://www.youtube.com/watch?v=cyVx3U_cluE&feature=youtu.be
Egy a magyarságra közveszélyesen hataloméhes, műveletlen közszereplő hangja
(jóhiszemű feltételezéssel, mert egyébként más jelzőket kaphatna)

Ezt a fogalmat: "honfoglalás" adták a magyarok szájába azok, akik el nem tudják képzelni, hogy van olyan nép, amely a hazáját nem váltogatta, sem Isten, sem ember parancsára nem irtott ártatlanokat, hanem e honban született, s ha ment, mert ment is időnként valahova, annak volt előzménye, oka, s a böjtje, mert olyan is volt, sem az ártatlanokat zaklatta.

Nincs magyar krónikás, aki ne honvisszafoglalásról írt volna, de a hatalomra éhes "párbeszéd magyarországért" (??!!??) szólamlója úgy beszél Árpád hadjáratairól Európában, mintha az ószövetségi "kiválasztottak" kánaáni emberirtásáról értekeznék habos szájjal. Teljesen alaptalan handabandájának közveszélyes folyománya, hogy mindezt magyarul handabandázza!

Ide vezet, ha a történelmi emlékezet tudománytalan, azaz nélkülözi az embertan, eredetkutatás, régészet, néprajz és művelődéstörténet minden (újabban tömegével feltárult) bizonyított leletét és képtelen a tények közös eredőjének kimondására, ha az éppen a székhelyi magyarság őslakosságát bizonyítja (vagy, ha az indítéka eredendően magyartalan).

A mai világ haszonlesőinek ostoba támadásait csakis azzal háríthatja el mindenki, aki magyar, ha szellemiségével (lelkes igazságkutatásával, szakadatlan kitartással elért tudásával) ezeket meghaladja.

Fejér Szövetség Sajtószolgálat

1 megjegyzés:

  1. Én ezt írtam neki a face-book-jára:Jó napot Krisztína! Tudja Ön azt , hogy: Nem jöttünk mi sehonnan sem"? Jó lenne kicsit a "hivatalos" hazug történelmen kívül is kicsit tájékozódni- mert itt az ébredés ideje. Rettentő rosszindulattal beszél az ősökről, ami különösen közszereplői mivolta miatt elfogadhatatlan számomra. Nem méltó erre a szent feladatra.

    VálaszTörlés