2011. december 9., péntek

Elmaradt ítélethirdetés - Patrubány Miklós az MVSZ képviselője

Elmaradt ítélethirdetés - Patrubány Miklós az MVSZ képviselője

Húsz perces késéssel kezdődött, és azonnal elmaradt a Fővárosi Bíróságon november 24-én a mai napra kitűzött ítélethirdetés abban a perben, amelyet a Fővárosi Főügyészség indított, a Magyarok Világszövetsége alapszabályának egyes tételeit kifogásolva. Az ügyész azon igyekezete, hogy az alapszabály-vizsgálat örve alatt felügyelő biztost helyeztessen a Magyarok Világszövetsége „fejére” meghiúsulni látszik.
 
Bő két hete azt terjesztették illetékes suttogók, hogy december 8-án új, külső embert erőszakolnak a Magyarok Világszövetségének élére. Ezt a „jövendölést” erősítette meg a Fővárosi Ítélőtábla nyolc nappal ezelőtti ítélete, amellyel mondvacsinált formai okra hivatkozással megsemmisítette az MVSZ három és fél évvel ezelőtti elnök- és elnökhelyettes-választását.

A mai késedelem oka, a bíró bejelentése szerint az volt, hogy az ítélethirdetésre kitűzött időpont előtt tíz perccel kapta kézhez az ítélőtábla fent említett ítéletét, amelyet egy magánszemély és az ügyészség hozott tudomására. Erre való hivatkozással az ügyész kérte a november 24-én december 8-i ítélethirdetésre lezárt per újbóli megnyitását. Megszólalásában az ügyész elismerte, hogy új embert kívánt az MVSZ tisztújító küldöttgyűlésének megszervezésére kineveztetni. Ám miután nem tudtak az MVSZ tagnyilvántartásának és egyéb adatainak birtokába kerülni, így kénytelenek tudomásul venni, hogy a Magyarok Világszövetségének törvényesen bejegyzett képviselője Patrubány Miklós.

A bíró helyt adott az ügyész kérésének, és új tartalommal megnyitotta az eredetileg az MVSZ alapszabálya tárgyában zajlott, de már november 24-én lezárt per tárgyalását. Érdemi tárgyalásra azonban nem kerülhetett sor, mert a Magyarok Világszövetségét hivatalosan nem képviselte a mára kitűzött ítélethirdetésen senki. Ennek következtében a bíró, új határnapot tűzött ki 2012. február 21-re, mondván, hogy nem hozhat ítéletet, amíg a Magyarok Világszövetségének képviselőjét, Patrubány Miklóst meg nem hallgatja. Ezzel elhárult a Magyarok Világszövetsége erőszakos megszállásának suttogó propagandával előre terjesztett veszélye.

Megalapozottnak tűnik, hogy a Magyarok Világszövetségével szemben évek óta folyamatosan vizsgálódó ügyész nem a törvényesség érdekében lép fel, hanem egy olyan személy érdekében, aki „megveszekedett perlekedő, a Magyarok Világszövetsége ellen az elmúlt három évben több mint tíz jogi eljárást kezdeményezett, ugyanakkor a Magyarok Világszövetsége sérelmére elkövetett bűncselekmény miatt ellene rendőrségi nyomozás és ügyészségi vádemelés alapján büntetőeljárás van folyamatban bírósági szinten, ahol az első tárgyalásra 2012 januárjában kerül sor” – áll abban a feljelentésben, amelyet Patrubány Miklós a mai tárgyalást megelőzően az eljáró, csoportvezető ügyész ellen tett.

Az ügyész mai megszólalása a Fővárosi Bíróságon csak erősítette a fenti vélelmet, hiszen összefüggés látszik mai, a bíróság előtt tett kijelentése és a Magyarok Világszövetségének székházába egy héttel ezelőtt erőszakosan behatolók követelései között. Lásd erről szóló tájékoztatásunkat: Erőszak a Magyarok Világszövetsége ellen http://www.mvsz.hu/sajtoszolgalat/20111130_eroszak.html

A ma elhangzottak ismeretében nem jelentéktelen előzmény, hogy az MVSZ ellen több, mint két éve vizsgálódó ügyész ismételten követelte a Magyarok Világszövetségének tagnyilvántartását, amelynek átadását Patrubány Miklós elnök kategorikusan megtagadta, hiszen az ügyész nem tudott olyan törvényi hivatkozást említeni, amely erre őt feljogosította volna.

MVSZ Sajtószolgálat
7364/111208

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése