2011. december 19., hétfő

Vereségünk ellenére büszkék vagyunk testvérvárosunkra, s a román jégkorong válogatott magyar játékosaira

avagy (origo): Himnuszbotrány a román-magyar hokimeccsen

MTI| 2011. 12. 18., 20:34|

Páratlan botrányként tálalja a román sajtó, hogy a pénteken Csíkszeredában lejátszott román-magyar válogatott jégkorongmérkőzésen a román válogatott magyar nemzetiségű tagjai is a magyar himnuszt énekelték.

Romániában alaposan felborzolta a kedélyeket, hogy az Euro Ice-hockey Challenge elnevezésű csíkszeredai jégkorongtorna pénteki román-magyar mérkőzése előtt a román válogatott - többségükben magyar nemzetiségű - tagjai némán hallgatták végig a román himnuszt, viszont a magyar csapattal együtt énekelték a magyar himnuszt, és a mérkőzés végén elénekelték a székely himnuszt is, amely spontán módon tört fel a lelátókon.
A román lapok internetes oldalain a "botrányos, vérlázító" jelzőkkel illették a történteket. A mérkőzést egyébként 4-1-re a román válogatott nyerte, melynek 24-es keretében a 22 magyar nemzetiségű játékos mellett egy román és egy honosított ukrán játékos szerepel.
Ilie Nastase egykori román teniszcsillag az Adevarul című lap internetes oldalán nagy hibának nevezte, hogy a Román Jégkorong Szövetség és a Román Olimpiai Bizottság büntetlenül hagyta a történteket. Az egykori sportoló szerint árulás történt, amelyet a közvéleménynek kell a leghatározottabban elítélni.

Eddig az MTI hír.

Megjegyzésünk: Mi ebben a botrány? Mi hisszük, hogy itt már az is természetellenes, hogy nem azzal a címmel jelent meg (szép magyarul) ez a hír, hogy "Himnuszbotrány keltés a román-magyar jégkorong mérkőzés után". Úgy-e nem akarja valaki itthon sem azt mondani, hogy kötelezni kell a sportolókat arra, hogy mikor és mit avagy mikor és mit ne énekeljenek szívvel és lélekkel!

Fejér Szövetség Sajtószolgálat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése