2011. december 7., szerda

Közjogi harc ez is: rendkívüli körülmények és döntések

Ülésezett a Magyarok Világszövetsége Elnöksége

Múlt hét végén üléseztek a Magyarok Világszövetségének vezető testületei. Előbb, pénteken a Felügyelő Bizottság, majd szombaton, december 3-án az Elnökség. A vezető testületek ülésein fontos határozatok születtek. Döntöttek a 2012-ben megtartandó rendkívüli és a tisztújító Küldöttgyűlés összehívásáról, valamint a Magyarok VIII. Világkongresszusáról.

Az MVSZ Felügyelő Bizottsága tárgyalta a Fővárosi Ítélőtábla 2011. november 29-én hozott, mondvacsinált formai okra hivatkozó döntésével, amellyel aránytalanul beavatkozott egy világméretű független civil szervezet, a Magyarok Világszövetségének életébe. A Felügyelő Bizottság, melynek elnöke, Jordáky Béla Svédországból, tagjai pedig Németországból, Svájcból, Erdélyből és a Dunántúlról érkeztek Budapestre, meghozta 1/2011. sz. határozatát: „A Magyarok Világszövetsége Felügyelő Bizottsága – figyelemmel a Fővárosi Ítélőtábla ítéletére, amely megsemmisítette a Küldöttgyűlés 2008. augusztus 19-én az elnök és elnökhelyettes választására vonatkozó határozatait, továbbá arra, hogy a Fővárosi Főügyészség peres eljárás keretében vitatja az Alapszabály 2011-es módosításának szabályszerűségét – az egyesület törvényes működésének fenntartása érdekében javasolja, hogy az Elnökség 30 napon belül, a lehető legkorábbi időpontra hívja össze a Magyarok Világszövetsége rendkívüli Küldöttgyűlését, melynek napirendjén az elnök és az elnökhelyettes választásával kapcsolatos 2008. augusztus 19-i – megsemmisített – határozatok helyett új határozatok meghozatala ill. az Alapszabály módosítása szerepeljen”.

Az MVSZ Elnöksége 2012. január 6-7-re összehívta a Magyarok Világszövetsége rendkívüli Küldöttgyűlésének ülését, a fenti napirenddel.

Az Elnökség 2012. május 17-19-re összehívta az MVSZ négy évenként esedékes tisztújító Küldöttgyűlését, amelyre világszerte új küldötteket választanak. A testület aktualizálta a szövetség választási szabályzatát.

Az elnökségi ülés hat órás vita során döntött a Magyarok VIII. Világkongresszusának címéről, nemzetstratégiai és szakmai konferenciáinak soráról. A 2012. augusztus 13-20. között sorra kerülő Világkongresszus címe: Jövő a Szent Korona jegyében, elsődleges feladata egy új magyar nemzeti paradigma kimunkálása, amely fél évezredes hanyatlás után újból emelkedő pályára helyezheti a magyar nemzetet.

MVSZ Sajtószolgálat
7359/111206

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése