2012. május 4., péntek

Ócska, lejárt rendszer ócska, lejárató módszerei ...

... s még nem is neveztük nevén az aljasságot

Ébresztő gazdák, ébresztő városi értelmiség:
a "föld dübörög" holnap a TAHSZ V. Országos Értekezletén

2012. május 5-én, Budapesten, a Magyarok Házában, 10.00-16.00


Villámgyorsan: a hír nagyon feldúlta a fideszes képviselőt
Vizsgálatot követel az MTI-től Ángyán József
forrás: http://www.168ora.hu/itthon/vizsgalatot-kovetel-az-mti-tol-angyan-jozsef-95447.html

Nyílt levélben követel vizsgálatot Ángyán József fideszes képviselő, a Vidékfejlesztési Minisztérium januárban lemondott államtitkára az MTI vezetésétől. Szerdán az állami hírügynökség egy alig néhány órája létező, kétes hitelességű blog bejegyzése nyomán közölt hírt Ángyánról.

Fotó: kormany.hu
Ángyán József Belénessy Csaba MTI-vezérigazgatóhoz írt levele szerdán este jelent meg. A képviselő nyílt levelét az alábbiakban teljes terjedelmében közöljük:

Az MTI 2012. május 2-án 14 óra 20 perckor közreadott egy engem lejáratni szándékozó koncepciós irományból kreált hírt, amelyet visszautasítok. Az abban foglaltak minden alapot nélkülöznek, egytől egyig szemenszedett hazugságokat tartalmaznak. Visszautasítom továbbá azt az eljárásmódot, ahogyan az MTI, az ország közpénzekből fenntartott hírügynöksége egy hivatalosan nem létező blogon ma megjelentetett első és egyetlen bejegyzésből  példás  gyorsasággal, néhány óra leforgása alatt országos hírt kreált anélkül, hogy a bejegyzés tartalmát bármilyen módon ellenőrizte volna.

Követelem, hogy a jó hírnévhez való jogom durva megsértését helyesbítő közlemény azonnali kiadásával korrigálják, s erre külön hívják fel azon sajtóorgánumok figyelmét, amelyek az Önök hírét átvették! A helyesbítő közleménnyel egyidejűleg az MTI jelen levelemet is hozza nyilvánosságra!

Követelem továbbá, hogy indítsanak azonnali vizsgálatot annak kiderítésére: hogyan fordulhatott elő, hogy egy ilyen 1 napos blog első és egyetlen bejegyzése vezető hírré válhatott az MTI-nél, különös tekintettel arra is, hogy ki vagy mely intézmény volt a figyelemfelhívó hírforrás! Elvárom, hogy a vizsgálat eredményeiről engem informáljanak és a közvéleményt tájékoztassák.”

A Napraforgoblogot idézve az MTI szerdán hírül adta, hogy az ott olvasható bejegyzés szerint Ángyán József, a Vidékfejlesztési Minisztérium volt államtitkára azért távozott a tárcától, mert „két haverját” felmentette Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter. Az LMP nyílt levelet írt az MTI vezérigazgatójának, melyben megállapítják: egy senki által nem ismert, és az internetes keresések alapján nem is létező blog bejegyzésére hivatkozva akar valakit a Távirati Iroda lejáratni.

Az MTI később közzétette a blog webcímét, melyről kiderült: szerdán indították, a szóban forgó bejegyzés délelőtt keletkezett, és ez az egyetlen a blogon.

Ángyán József helyreigazítást kér az MTI-től
2012. május 3. csütörtök 6:01
forrás: AN: http://nepszava.com/2012/05/magyarorszag/angyan-jozsef-helyreigazitast-ker-az-mti-tol.html

Budapest – A más alkalmakkor lassú MTI ezúttal a hangsebességnél is gyorsabban dolgozott. Még meg sem jelent az interneten a Napraforgó című blog, a Fidesz-közeli közmédia már idézett is belőle. A Freedom House épp a napokba minősítette le a magyar médiát, és a csak részben szabad kategóriába sorolta a honi sajtóviszonyokat. Ángyán József tiltakozik az MTI eljárása ellen.

Ángyán József választ vár az MTI-től

MTI 2012-05-02 22:05; forrás: http://www.metropol.hu/itthon/cikk/881209
Ángyán József, a Vidékfejlesztési Minisztérium volt államtitkára közleményben kért helyreigazítást. Az ügy előzménye, hogy a távirati iroda a napraforgo blogra hívatkozva egy Ángyán József személyét negatívan értintő hírt adott ki. Utóbb kiderült, a hír keletkezésének időpontjában a napraforgo még nem létezett, s csak néhány órával az MTI híradását követően került fel a világhálóra.

Visszautasítja Ángyán József a napraforgoblogon leírtakat

Szemenszedett hazugságnak nevezte a Vidékfejlesztési Minisztérium volt államtitkára azt a szerdai blogbejegyzést, amely azzal vádolta meg, hogy személyes érdekek miatt kifogásolta a kormány birtokpolitikáját.

-----------------------------------   Eddig a cikkek sorozata ---------------------------------------

Nem is kell ehhez más megjegyzés, csupán a kérdés ismételten:

Muszáj ezt hivatalnok úrak?!

Fejér Szövetség Sajtószolgálata

Vonatkozó ÉBRESZTŐ írásaink:
A föld - országos összefogásért - dübörög: 10 pont a gazdákért
A 120. Hétvezér Est felvételei - A föld a létért és nem a génmódosításért dübörög 
Uraim, vigyázzanak, mit képviselnek - nyílt levél a MAGOSZ alelnökeinek! 
Csípi a szemünket ez a föld feletti porhintés 
Fejér után Borsodban is párolog a föld - Cipolla földje?! 
Gazdakövetelések 10 pontban - NFA STOP!
Követelések a Fejér Szövetség által is támogatott gazdatüntetésen 
Nem piskótára ... FÖLDre megy a ... - Nem, ez nem játék!
Nagy János NFA elnökhelyettes "nagyot alkotott", miután a GMO értekezletről távozott

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése