2012. december 2., vasárnap

A kajászói szolidaritási nagygyűlés állásfoglalása

Az Összefogás a Magyar Földért és Vidékért
Országos Munkaértekezlet határozata

Fotó: Klecska Ernő
A 2012. december 1.-i „Igazságot Kajászónak, lehetőséget a magyar gazdáknak és a vidéknek” címmel meghirdetett országos munkaértekezlet teljes mértékben egyetért a 2012.szeptember 4.-i kajászói gazdagyűlés közindítványával. Felszólítja a Nemzeti Földalapkezelő Szervezetet (NFA) és a Vidékfejlesztési Minisztériumot, a kormányt, hogy a törvényesség helyreállítása érdekében azonnal állítsa le és vonja vissza az NFA kormányprogrammal és a vidék, a helyi gazdák érdekeivel ellentétes pályázati rendszerét és az azzal létrejött eddigi összes földbérleti szerződést.

Kártalanítsák azzal a helyi gazdákat, akik törvényes szerződést kötöttek, hogy átmeneti megbízási szerződéseket kötnek velük és helyi gazdatársaikkal mindaddig, míg a helyi gazdákat bevonva ki nem alakítják a kormányprogramban meghirdetett és a földtörvény folyó vitájában is és a kormány képviselői által is hangoztatott valódi nemzeti egyetértést teremtő földbérleti pályázati rendszert.

Követeljük, hogy a „helyi” végre a jogszabályokban is „helyi” legyen, azaz a „helyi gazda” a település közigazgatási határain belül és legalább öt éve helyben élő és gazdálkodó legyen.

Felhívjuk a települési gazdákat, hogy alakítsanak helyi gazdatanácsokat. Felszólítjuk a települési önkormányzatokat, hogy minden eszközzel támogassák, de ne akarják vezérelni, a helyi gazdatanácsok megalakulását, melyek maguk határozhatják meg, hogy - legfeljebb egyharmad arányban - milyen más szakértőket és kiket hívnak a Gazdatanácsokba. Dolgozzák ki, dolgozzuk ki a közbirtokosság rendszerének jogi kereteit!

Végül, felhívjuk a kormány figyelmét, hogy minden okunk megvan azt feltételezni, hogy az NFA és a Vidékfejlesztési Minisztérium illetékesei nem teljesítik a 2012. november 12.-i kormánynyilatkozatban közzétett felszólítást, hogy „állítsák helyre a törvényességet”, ugyanis ahelyett, hogy a 2012. május 17.-i magyaralmási földbérleti határozatukhoz hasonlóan visszavonták volna az október 17.-i „Őszi határszemle” akció során a kajászói Gazdatanács által lefoglalt területre törvényellenesen kötött bérleti szerződést és a földtörvény által is elsődlegesen kiemelt települési gazdákkal kötöttek volna szerződést, vádaskodni kezdtek és feljelentést tettek november 12-én (a november 11.-i „Őszi szántás” akciót követően) az ellen a földfoglalás ellen, ami voltaképpen október 17-én történt!

Igazságot Kajászónak, de nemcsak Kajászónak!
Igazságot a magyar gazdáknak és a vidéknek!

Kajászó, 2012. év Álom hava (december) 1. napján
az Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Országos Munkaértekezlet alábbi résztvevői nevében:

               Böcsödiné Csányi Zsuzsanna            Tamási Béláné                       Dr. Boór Ferenc
                                  Kajászói Gazdatanács      Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesület           Fejér Szövetség

Fotó: Klecska Ernő
Balog István (Kál), Balogh Béla (Budapest), Bárdos Mária (Budapest), Bencsik János (Kajászó), Bendó György (Budapest), Bendó Györgyné (Budapest), Bíró Csaba (Balinka), Boór Ferenc, dr. (Székesfehérvár), Böcsödi Ernő (Kajászó), Böcsödi Gergely (Kajászó), Böcsödiné Csányi Zsuzsanna (Kajászó), Buncsik Marianna (Budapest), Dér Csaba (Sárszentmihály), Dobrova Éva (Budapest), Domján Tibor (Alsóörs), Fetzer János (Etyek), Fogarasi Márta (Székesfehérvár), Gál Ferenc (Bábonymegyer), Gál Imre (Tatabánya), Gáspár Dénes (Budapest), Géringer Gyula (Vérteskethely), Giczi Gyula János (Budapest), Hahn László (Gárdony), Hargitai András (Budapest), Hetzmann Róbert (Budapest), Horváth Antal (Budapest), Horváth János (Budapest), ifj. Gottlóz Tibor (Aba), Imre István (Sárszentmihály), Imre Istvánné (Sárszentmihály), Imrich Zoltán (Budapest), Joósné Szabó Edit (Tordas), Juhász Levente (Budapest), Koczkáné Szűcs Márta Zsuzsa (Budapest), Kovács Adrienn (Apc), Kovács Ferenc (Székesfehérvár), Kulcsárné Síklaky Katalin (Budapest), Lapos Péter (Budapest), Láposi Gabriella (Balinka), László Ákos (Kajászó), Magyar Zoltán, Marton Eszter (Kajászó), Máté Tamás, Mihalovits József (Kajászó), Miléné Szávai Györgyi (Budapest), Miseje Balázs (Budapest), Molnár F. Árpád (Soroksár), Mónus Angéla (Budapest), Morvai Krisztina, dr. (Budapest), Nagy Gergely, dr. (Gönyű), Nagy Lajos (Pákozd), Nagy Sándor, Nagybákay Antal (Budapest), Nagyné Kremzer Mária (Budapest), Németh Ferenc (Budapest), Pesti Tamás (Solymár), Petcsik Dániel (Kajászó), Petróczki Hédi (Budapest), Pogó Béla (Kajászó), Pongrácz Imre (Kisbér), Pongrácz Imréné (Kisbér), Ruszkai Barnabás (Budapest), Sajó Mária (Székesfehérvár), Sajó Victor (Székesfehérvár), Sallai István (Kajászó), Szabó Rebeka (Budapest), Takács András (Budapest), Tamási Béláné (Székesfehérvár), Táskai Ferenc (Budapest), Tatai Ferenc (Ete), Tatár József (Budapest), Tauer Róbert (Budapest), Teichel István (Lepsény), Tímár János (Székesfehérvár), Tóth Tibor (Székesfehérvár), Váradi András (Göböljárás), Vinis János (Gyúró)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése