2012. december 3., hétfő

A kajászói nagygyűlés utáni első parlamenti munkanap hírei (felvétel)

Két interpelláció egy ügyben
Magyar Zoltán (Jobbik) és Szabó Rebeka (LMP) Kajászóról és arról, amiről az szól.

Budai Gyula most azon gondolkodik, hogy ki is beszélte rá a gazdákat a földfoglalásra. Előbb arra gondolt, hogy Zoltán, azaz a Jobbik, majd arra, hogy Rebeka, azaz az LMP? José Bové nem interpellált Kajászó ügyben, tehát őt kizárta. Ángyán József (Fidesz) nevét meg kiejtenie a száján nem szabad, pedig az legalább ugyanakkora badarság volna, mint amikkel teleordítozta a parlamenti padsorokat. Gazdákat lenézi, meg különben is szerinte nem lehetnek abban a helyzetben, hogy merészeljenek élni jogaikkal. Szerinte már ki is haltak.

Ne találgasson, Gyula! Eláruljuk a megoldást. Ön beszélte rá a gazdákat azzal, hogy Ön ekkora mafla! Ráadásul elejétől fogva.


Parlamenti hírek:
forrás: hvg.hu/itthon/20121203_jobbik_listazas_parlament?brpage=1

Budai Gyula ismét kiakadt

Budai Gyula államtitkár szerint Magyar Zoltán a kajászói gazdákat törvénytelenségre bírta rá azzal, hogy földfoglalásra biztatta őket. "Hagyják már abba a handabandázást a magyar földbérletekről" - fakadt ki Budai. "Ez arcpirító, szégyellje magát!" - fejezte be Budai.


Szabó Rebeka vs. Budai Gyula

Szabó Rebeka (LMP) a kajászói gazdákról beszél, akik nem nyertek a földbérlet-pályázatokon, ezért elfoglalták az egyik földet. Budai Gyula meglepődött, hogy a Jobbik és az LMP azért fut versenyt, hogy ki bírja rá jobban a gazdákat a földfoglalásra. Miért nem azt mondják el önök, hogy mit tegyenek ezek a gazdák? - kérdezi az államtitkár. Szabó szerint a földfoglalás a gazdák ötlete volt


--------------- eddig a nap hírnaplója ----------------

Költői folytatás Budai úrnak:
 
Budai úr!
Ön egyszerűen, de mérhetetlenül tájékozatlan. Még azt sem tudja, hogy nem november 11-én foglaltak földet a kajászói gazdák, mikor Magyar Zoltán nyilatkozott mellettük, hanem október 17-én, mikor Szabó Rebeka? Ön azt sem tudja, hogy Szabó Rebeka és mi is feljelentettük az NFA elnökét, mivel október 17.-i levelünkre az Ön által annyira áhított jogszerű lépéseket is elmulasztotta, ugyanakkor a mai napig nem teljesítette a kormány felszólítását, hiszen lózung-feljelentés hírverésén kívül semmit, de semmit sem tett, hogy a törvényességet visszaállítsa?! S Ön arra biztatja a gazdákat, hogy ne az NFA elnökének és a vidékfejlesztési miniszternek írjanak, ha panaszuk van, hanem azonnal a bíróságra fussanak?! Normális Ön, Budai úr?

Budai úr! Ön - úgy látjuk - nagyon nem tudja, hogy hány óra?!
A kajászói gazdák Önnel szemben olyan tiszták, mint a megye neve, ahol laknak, azonban Ön a nevéhez méltón, nyilatkozataival annyi tisztátalansággal terhelt már, mint Buda levegője nap, mint nap.

Úgy látjuk, hogy hamarosan Önt is fel kell jelenteni valakinek, hiszen Önnek ez hiányzik ahelyett, hogy szóba állna a gazdákkal. Attól tartunk, nem kell már sokáig várnia. Csak most nekünk más dolgunk is akad, minthogy Önnel bíbelődjünk, miközben azt sem tudja hány óra. De ami késik, nem múlik. Erre nyugodtan ihat egy pohárral!

Fejér Szövetség Sajtószolgálat 

1 megjegyzés:

  1. Gratulálok mind a két szakpolitikusnak, ideológia és pártérdeki különbségük ellenére, mind a ketten ugyanazon az ügyért képesek voltak a ringbe szállni az Oligarcha Kormány buldog szerű demagógjával.
    Felszólalásuk példamutató, a magyar gazdaság, társadalom, ezen belül is a vidék és a gazdatársadalom ügyéért, egymástól függetlenül kiálltak a jó ügy mellett.
    Példamutató és tisztességes.
    Így kell képviselni a parlamentben az esküjüknek megfelelően a többieknek is a szakterületüket!

    VálaszTörlés