2012. december 19., szerda

Az utolsó koporsószeg, avagy a kijózanító ütés? Dönts!

Az utolsó koporsószeg, avagy a kijózanító ütés - dönts végre ... város és vidék! 
Iparosított földkifosztás, más néven
"integrált mezőgazdasági termelésszervezés"

Ezt rögzítették az alaptörvénybe a kormány és a (létezik egyáltalán?!) MAGOSZ javaslatára hétfőn, Advent idején. Van valaki, akinek arról, hogy integrált mezőgazdaság, az jut eszébe, hogy családi gazdaság, kis- és közepes gazdaság, szövetkezés, falu, falugazdaság, közbirtokosság, ...? Meddig hagyjuk, hogy hülyének nézzék az embereket azok, akiknek nem mernek ellentmondani a számos MSZP-s képviselővel együtt szavazó (nagytőke párti) kormánypárti képviselők?!


A feliratozás készült a „Talajok világnapja" alkalmából 2012. dec. 5-én.
(prof. Dr. Biró Borbála szakmai hozzájárulásával, közreműködött: Pacsuta Péter János, greenr.blog.hu)
Mozgalom: http://www.globalsoilweek.org/
Forrásvideó: https://vimeo.com/53618201
  • A mi felelősségünk, hogy óvjuk az életet biztosító földet.
  • 2000 év kell 10cm termőföld képződéséhez, amit az erdők és a növények tudnak csak megóvni, de évente 13millió, ha erdőt pusztítanak a nagybirtok-rendszerek hívei.
  • a helytelen monokulturális földművelés következtében 24 milliárd tonna termőföld mosódott el 2011-ben az egész bolygónkon, ami 3.5 tonna földveszteséget jelent emberenként
  • Európában egy Berlin nagyságú városnak a területe épül fel évente, ezzel is csökkentve a termőtalaj területét.
  • A befektetők és kereskedők felismerték, milyen értékes a véges és életet adó termőföld és elkezdték felvásárolni a földet, ahol csak megkaparinthatják, ezzel több millió ember életét tönkretéve.
  • A szegényebb rétegek az erdőket tarolják, hogy termőföldhöz jussanak az éhenhalás elől. Előrejelzések azt mutatják, az egy személyre jutó termőföld felére csökken 2050-re, de már most a föld lakosságának egyhetede éhezik nap mint nap.
Ne feledd!
„A talajon nem csak állsz, hanem élsz is" - mondja Stefanovits Pál, a Magyar Talajtani Társaság (MTT) tiszteletbeli elnöke
„A talaj él és vele élsz (vagy halsz) te is" - vallja Bíró Borbála az MTT Talajbiológiai Szakosztály elnöke
 
Fejér Szövetség Sajtószolgálat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése