2012. december 12., szerda

Támogatja a Fejér Szövetség: Advent Magyarországért és a magyar földért

Advent és Élőlánc Magyarországért és a termőföldért vasárnap a Kossuth téren, az '56-os örökmécsesnél

Hivatalos, bejelentett rendezvény!
Gyertek!
https://www.facebook.com/events/386676661416657/
 
2012. december 16-án, vasárnap, 15 órakor
Budapest, Kossuth tér, ’56-os örökmécses

1956+56=2012!

MOST VAGY SOHA!
Emlékezzetek! Hét éve, 2005-ben gazdatüntetés volt a Parlament előtt. Hiába az sem volt, ha most a várt összefogás létrejön, s ha emez mégis újra bekövetkeznék, dolgavégezetlenül nem távoznak traktorok, mint akkor. Igazságot nemcsak Kajászónak!
NEMCSAK MOST, MOST IS!
SOHA SE MONDD, HOGY SOHA!
MONDD: MINDADDIG!

Advent harmadik vasárnapján ott lesz a Kossuth téren Kajászó Gazdatanácsa, és ott lesz minden szövetségese, az Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesület és a Fejér Szövetség, (ha kapnak szót, ha nem), s erre szólítanak minden Fejér megyei gazdát és a szervezőkkel és velünk együtt a magyar földért küzdeni képes honfitársunkat.
A kormányzat a földtörvény társadalmi vitáját már áprilisban meghirdette, mikor még a földtörvény tervezetét sem ismertette, de még a koncepcióját sem alkotta meg, vagy hozta nyilvánosságra júniusig.

2012. május 5-én, a TAHSZ V. Országos Értekezletén az Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesület kezdeményezésére több tucat szervezet és számtalan agrár szakember a társadalmi vitát a földtörvényről azzal nyitotta meg, hogy a Kajászó és a Váli völgy gazdái, a Családi Gazdaságok Országos Tanácskozása, a Százak Tanácsa és az Élőlánc Magyarországért petícióit, Ángyán József és Tanka Endre tanulmányait is összefoglaló, azokat támogató, felvállaló Nemzet és Földvédelmi Közindítványt alkottak (a még mindig érvényes és aláírható nyílt petíció itt található). Az Ángyán József, Ács Sándorné és Varga István előterjesztéseinek figyelembe vételével rendezett TAHSZ VI. Országos Értekezletén és a Magyarok VIII. Világkongresszusa földkonferenciájának résztvevői által teljes egyetértésben megfogalmazottakkal az együttműködők egyre világosabb követelésekkel teremtették meg azt a közös alapot, amelyről azóta is a társadalmi - s ma már a parlamenti - vita is szól.

A kormányzat a földtörvény tervezetét, mint stratégia törvényt - a szólamokkal ellentétesen cselekedve - a társadalmi vitát elkerülve terjesztette az országgyűlés elé. Súlyosbítja ezt még az a tény is, hogy az NFA a kormányprogrammal, a földtörvény koncepciójával és a földforgalmi törvénytervezetben megfogalmazott célkitűzésekkel ellentétben folytatja azt a gyakorlatot, amellyel további, a földbérleti pályázatokban meghirdetett állami földterületeket is - több, mint 70%-át meghaladó mértékben !!! kis- és családi gazdaságok helyett - nagybirtokos vállalkozók és szinte kivétel nélkül nem helyben élő nagybirtokosok kezére juttatott. 

Ez ellen és a földtörvény tervezet nagybirtok-rendszert támogató hiányosságai ellen emelt szót 2012. szeptember 4-én a "Gazdagyűlésen", majd 2012. október 17-én az "Őszi határszemle" akción, majd  2012. november 11-én az "Őszi szántáson" Kajászó és minden szövetséges és támogató.

2012 december 1-én, a kajászói Országos Munkaértekezleten és Szolidaritási Nagygyűlésen az Összefogás a Magyar Földért és Vidékért már kézzelfoghatóvá vált.  Lehetővé válhat, hogy létrejöjjön egy alulról építkező gazdamozgalom. 

Az Élőlánc Magyarországért és a Váralja Szövetség részvételével rendezett 2012. december 8.-i budapesti nyílt tanácskozáson és a december 16.-ára meghirdetett "Élőlánc a magyar földért" élő vitán és megmozduláson a társadalmi vita és az összefogás a magyar földért és vidékért újult erőre kaphat. Szólítunk ezért mindenkit, aki nem adja fel a közjogi harcot a magyar földért és vidékért, a törvényesség és az alkotmányos jogfolytonosság helyreállításáért.

Fejér Szövetség Sajtószolgálat

 

Tisztelt Aláíró!

Az Élőlánc és a Váralja Szövetség 2012. májusában petíciót indított a magyar föld védelmében, Dr. Ángyán József programját támogatva. Azt szeretnénk ugyanis, ha a termőföld a gazdálkodó, helyben élő embereké lenne, nem pedig tőkés társaságoké. 

2012-ben magunk sem gondoltuk volna, hogy milyen nehéz küzdelmet kell vállalnunk. Mi azonban nem adjuk fel, tovább harcolunk és mindent megteszünk a föld védelmében.

Az Élőlánc Magyarországért minden gazdálkodót és városlakót meghív december 16-án, vasárnap 15 órakor a budapesti Kossuth téren "Advent Magyarországért és a magyar földért" címmel tartandó rendezvényére.

A rendezvény meghívóját mellékletben tekinthetik meg.
Végül ajánljuk megtekintésre az alábbi videót: [KATTINTSON]

Barátsággal:
Élőlánc Magyarországért és a Váralja Szövetség 
-------------------------
ÉLŐLÁNC a magyar földért
Szabadon terjeszthető! Ha továbbküldi, megköszönjük!
Üzemeltető: Váralja Szövetség
Honlap: www.varaljaszovetseg.hu
E-mail: varalja.szovetseg@gmail.com


MEGHÍVÓ

Élőlánc Advent Magyarországért és a magyar földért

2012. december 16-án, vasárnap, 15 órakor
Budapest, Kossuth tér, ’56-os örökmécses

Advent a várakozás, a befelé fordulás ideje, ilyenkor nem szokás demonstrációt szervezni. Most azonban olyan események zajlanak a Földtörvény ügyében a Parlamentben, mely alapjaiban fogja meghatározni a jövőnket, ezért szervezzük rendhagyó rendezvényünket, hogy figyelmeztessünk minden magyart, akinek fontos az ország, fontos a jövő! Advent 3. vasárnapján, a fény születésére várva el kell mondjuk, hogy:


A termőföld az élet alapja, mindennapi kenyerünk, létezésünk forrása, a vidéki emberek megélhetése, a jövőnk biztonsága, az ország maga!

A Földtörvény sorsa ezért minden magyar ügye!

A közvélemény teljesen tájékozatlan a törvényről és a háttérben zajló harcról a gazdák és a nagybirtokosok közt. Az Élőlánc széleskörű társadalmi vitát kezdeményezett Földtörvényről. Személy szerint kerestünk meg levelünkkel minden képviselőt. Kérésünk azonban süket fülekre talált, ezért az Élőlánc Magyarországért megkezdte az országos nyílt konzultációt. Ennek alapján
  • Tiltakozunk az Alaptörvény pénteken benyújtott módosítása ellen, mely a nagybirtokosok érdekeit kívánja beépíteni nemzeti alkotmányunkba!
  • Követeljük, hogy a demográfiai földprogram szerint támogassák a fiatal gazdák földhöz jutását! Szuverén gazdákat akarunk és nem bérmunkásokat!
  • A ténylegesen helyben lakók szerezhessenek földet, ne tőkés társaságok és nagybirtokosok! Ha nem így lesz, a vidék elpusztul!
  • Zárják be a birtokmaximumot kijátszó kiskapukat!
Támogatjuk Ángyán József és Bencsik János módosító indítványait!

Demonstrációnkra várunk minden gazdát és városlakót, akiknek fontos a magyar föld ügye!
 Jelenlétünkkel kívánjuk jelezni a képviselőknek, hogy a mi jövőnkről, a mi országunkról van szó, ezért figyelünk, és számon fogjuk kérni tőlük, hogyan szavaztak.

Szeretettel várjuk rendezvényünkön!

Az Élőlánc Magyarországért elnöksége
Kapcsolat: +36 30 / 555 1284

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése