2014. március 29., szombat

Az elnököt életveszélyesen fenyegetik, a médiában meg mintha nem is létezne a Magyarok Világszövetsége

Tüntetés Kárpátalja visszatéréséért - ami a hírekből kimaradt

Amint arról előzetesen hírt adtunk, ma tüntetés zajlott a Külügyminisztérium székháza előtt Kárpátalja visszatéréséért, amit dr. Gaudi-Nagy Tamás kezdeményezett. Az eseményről beszámolt az MTI, amit átvett a Kuruc.info is, sorolván a szónokokat:  Gaudi-Nagy Tamás, Hegedűs Loránt, Budaházy György, Lenhardt Balázs, Zagyva György Gyula, Morvai Krisztina. Három szónok neve azonban kimaradt a tudósításokból. Érdekes módon valamennyien a Magyarok Világszövetségének tisztségviselői: Dr. Drábik János, az MVSZ Stratégiai Bizottságának elnöke, a Majdan háttérhatalmi irányításáról, Gyetvay György Gergely, az MVSZ Fővárosi Szervezetének elnöke a Kárpátalja jövőjéről kiírandó népszavazásról beszélt. Dalmay Árpád, az 1991-es népszavazás kezdeményezője, az MVSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szervezetének alelnöke nagy tapssal köszöntött levélben üdvözölte a tüntetést, amit Budaházy Edda olvasott fel. Alább közzé tesszük Dalmay Árpád levelét.

Szeretve tisztelt Honfitársaink! Hölgyeim és Uraim!

Az 1991. december 1-jei, a kárpátaljai Magyar Autonóm Körzet létrehozásáról tartott népszavazás kezdeményezőjeként és részben irányítójaként szívből köszöntöm Önöket. Köszönöm, hogy felelősséget éreznek a kárpátaljai mintegy 150 ezer magyar testvérünk sorsa, jövője iránt és felelősségérzetre szólítják fel azokat, akik erre leginkább illetékesek. Tudomásom szerint a mi népszavazásunk volt mindeddig az egyetlen az elcsatolt területeken, s amelyen a rendkívül magas számban részt vevő magyarok, ruszinok, ukránok, oroszok, cigányok, azaz a Beregszászi járás lakói szinte egyöntetűen, több mint 80%-os többséggel mondtak igent a Magyar Autonóm Körzet létrehozására a Beregszászi járás alapján, Beregszász központtal. Sajnos, akkor az ukrán hatalmi szervek elszabotálták a népszavazást, közvélemény-kutatássá degradálva azt. Még ennél is fájóbb, hogy a magyar kormány sem törődött velünk, a kárpátaljai nép döntésének figyelmen kívül hagyásával kötötte meg és ratifikálta az ukrán-magyar alapszerződést.

Véleményem szerint a megújulni szándékozó Ukrajnának figyelembe kell vennie az idestova 23 évvel ezelőtti népakaratot! Minden népnek, nemzetnek, különösen ha őshonos és nem bevándorolt, elidegeníthetetlen joga dönteni önrendelkezéséről, de akár területi hovatartozásáról is. Ez Európa békéjének egyik legfontosabb záloga!

Isten áldja meg Önöket, amiért a kárpátaljai magyarság életének e talán sorsdöntő napjaiban, heteiben lélekben is ott vannak határon túlra szakított véreink mellett!

Dalmay Árpád,
a Beregvidéki Magyar Kulturális Szövetség alapító elnöke,
a Beregszászért Alapítvány Kuratóriumának elnöke,
az MVSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezetének alelnöke
Korábbi közleményeink:

MVSZ Sajtószolgálat


„Az MVSZ legfőbb célja a magyar nemzet világméretű egységének megjelenítése, ezen belül a magyar önazonosság megőrzése és a nemzet épülése. Ennek megvalósítása érdekében szervezi működését.” (Alapszabály)

A Magyarok Világszövetsége egy pártok és kormányok fölötti nemzeti szervezet. A Magyarok Világszövetségét 1938-ban a Magyarok Világkongresszusa hívta életre saját, állandóan működő, ügyvivő testületeként. A Magyarok Világszövetsége minden magyarnak születő embert hozzá tartozónak tekint.

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése